Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 30. maj. 2024

TV Koper/Capodistria • Čet, 30. maj.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Anche se con una nota di scetticismo, Goran ha chiesto alla madre di piantare 15 piante di peperoncino. Da lì è partito il progetto della serra, dove oggi coltiva diverse varietà di peperoncini piccanti e li usa per preparare numerose salse. Si è sviluppata un’azienda a conduzione familiare e Goran ne promuove i prodotti anche sui social media.

Goran je paprike sprva večkrat opazoval na maminem vrtu, potem se je odločil za pridelavo in posadil različne vrste paprik v rastlinjake, ter jih predelal v različne omake, iz česar se je razvil družinski posel. Goran uspešno izkorišča tudi socialna omrežja za promocijo in prodajo svojih izdelkov.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Alpe Adria e' un magazine curato dalle TV dell'Europa centrale. Si occupa di temi d'attualita', delle tradizioni e delle curiosita' del Centro Europa.

Mozaična polurna oddaja, ki predstavlja značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev s področja Srednje Evrope.

Reportage sugli eventi di fotografia.

Reportažna oddaja o fotografskih razstavah.

Magazine settimanale di approfondimento coprodotto dalle redazioni giornalistiche delle sedi Rai di Trieste e di Bari. La trasmissione si prefige di esplorare l'est per interpretare l'ovest,alla ricerca delle radici comuni.

Tedenska magazinska oddaja, ki nastaja v sodelovanju med novinarskimi uredništvi deželnih sedežev Rai-a v Trstu in Bariju. Namen oddaje je osvetliti vzhod,da bi razumeli tudi zahod,ter iskanje skupnih korenin.

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Gost v oddaji je Martin Moschitz, vodja novega gledališče z imenom Teater Rampa, ki so ga ustanovili oktobra 2022 in deluje kot samostojno društvo s sedežem v Celovcu. Cilj gledališča je, da se uveljavi kot slovensko poklicno gledališče na Koroškem in to z inovativnimi, družbeno-kritičnimi, modernimi kot tudi klasičnimi uprizoritvami v slovenskem in nemškem jeziku. Obenem pa Teater Rampa obiskuje s produkcijami za otroke in mladino slovenske in dvojezične šole na Koroškem. Nahajajo se v prostorih novega slovenskega interkulturnega prireditvenega centra iKULT.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

La trasmissione dedicata al mondo dei viaggi che ogni settimana vi porta a conoscere cultura, storia, arte e costumi di regioni e Paesi lontani.


Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Dal 4 al 10 luglio 2020 Trieste sarà Capitale europea della scienza. Questa importante manifestazione riunirà nel capoluogo giuliano l'eccellenza scientifica mondiale. Le iniziative e le attività a riguardo sono già iniziate. Confrenze, mostre, incontri e dibattiti andranno a sottolineare l'importanza di questo evento per il Triveneto e per l'Europa centrale e orientale. Un operato di divulgazione distribuito nell'area del Nord-Est e dei Paesi della Comunità Economica Europea nel periodo che precede l'evento del 2020 è stato denominato PROESOF 2020. Si tratta di una parte innovativa del progetto al quale anche noi, periodicamente, daremo spazio. Primo ospite di "Anteprima L'Universo è...ProESOF 2020" (che aprirà il nostro spazio domenicale dedicato alla scienza e alla ricerca) sarà il prof. Stefano Fantoni, Presidente della Fondazione Internazionale Trieste per il Progresso e la Libertà delle scienze e Responsabile di ESOF 2020.
A seguire l'approfondimento di "L'Universo è...". Questa volta andremo ad esplorare il compesso mondo dell'alimentazione. Parleremo di obesità, discuteremo le cause e le conseguenze di questo problema che affligge il mondo attuale.

Od 4 do 10 Julija 2020 bo mesto Trst Evropska prestolnica znanosti. Gre za največje evropsko srečanje znanstvenikov in inovatorjev ter predstavnikov javnega sveta. Aktivnosti, ki so se že pričele, bodo dodatno poudarile pomembnost dogodka za Benečijo in Furlanijo-Julijsko krajino ter za Srednjo in Vzhodno Evropo. Dogajanja v teku zajemajo Severno in Vzhodno Evropo ter države Evropske Ekonomske Skupnosti. Gre za inovativni projekt poimenovan ProESOF 2020. Do leta 2020 bo predhodnik manifestacije, ki se mu bo občasno pridružila tudi naša televizija v rubriki "Anteprima L'Universo è...ProESOF 2020". Prvi gost oddaje bo prof. Stefano Fantoni, Predsednik Mednarodne Institucije Trst za Napredek in Svobodo Znanosti in odgovorna oseba za ESOF 2020.
V nadaljevanju, v oddaji "L'Universo è...esplorazione", bomo raziskali kompleksno področje prehranjevanja v današnjem času in s tem povezanega vse bolj perečega problema debelosti.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Tedenska oddaja o umetnosti in kulturi. Gostja oddaje je italijanska slikarka Patrizia Grubissa iz Trsta.

Un viaggio fra le storie di molti artisti del panorama musicale italiano, ideato e condotto da Furio Morucci.

Klepet z glasbeniki italijanske popevke. Vodi Furio Morucci.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Gost v oddaji je Martin Moschitz, vodja novega gledališče z imenom Teater Rampa, ki so ga ustanovili oktobra 2022 in deluje kot samostojno društvo s sedežem v Celovcu. Cilj gledališča je, da se uveljavi kot slovensko poklicno gledališče na Koroškem in to z inovativnimi, družbeno-kritičnimi, modernimi kot tudi klasičnimi uprizoritvami v slovenskem in nemškem jeziku. Obenem pa Teater Rampa obiskuje s produkcijami za otroke in mladino slovenske in dvojezične šole na Koroškem. Nahajajo se v prostorih novega slovenskega interkulturnega prireditvenega centra iKULT.

Gost je novinar Nejc Krevs, avtor dokumentarnega filma Izrael – Med, mleko in nemir v produkciji RTVSLO. Z vklopovci se v oddaji poglablja v zgodovino Izraela ter izraelsko-palestinskega konflikta.
Dijakinja Ksenija Štekar v posebni izjavi poda svojo izkušnjo počitnic v Izraelu leta 2018.
Oddajo vodi Barbara Ferluga, ob njej so tokrat v studiu še dijaki Ivan, Veronika in Dejan. Režijo podpisuje Jan Leopoli, uredništvo pa še Poljanka Doljak in Nataša Ferletič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov