Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Zadnje

Cannes Sedemminutni aplavz, a tudi žvižgi Coppolovemu življenjskemu projektu Megalopolis

17.5.2024 12:41

Težko pričakovani film Megalopolis, ki ga je Francis Ford Coppola ustvarjal kar 40 let, je v Cannesu naletel na mešane odzive – nekateri ga opevajo kot epskega, drugi kot dolgočasen in površen film. Deležen je bil tako aplavza kot žvižgov.

Družabno V Metliki se je začela Vinska vigred, v Marezigah že okronali kralja refoška

17.5.2024 12:37

V Metliki se je s prireditvami, s poudarkom na izobraževanju o vinu in kulinariki, začela 42. Vinska vigred v Beli krajini. Medtem so Marezige že v znamenju 51. praznika refoška in slovenske Istre, tam so že okronali novega kralja tega vina.

Preberite tudi Lihtenštajn legaliziral istospolne poroke

17.5.2024 12:10

Parlament v Lihtenštajnu je v četrtek skoraj soglasno podprl legalizacijo istospolnih porok, s čimer je kneževina postala 22. država v Evropi, kjer se lahko istospolni pari zakonito poročijo, poroča bruseljski portal Politico.

Evropa Izrael na ICJ-ju zanikal, da poteka v Gazi genocid, in Južni Afriki očital zavezništvo s Hamasom

17.5.2024 11:57

Vojna v Gazi je tragična, vendar ne gre za genocid, je na Meddržavnem sodišču (ICJ) v Haagu dejal glavni odvetnik Izraela Gilad Noam. Južna Afrika sodišče poziva, naj Izraelu ukaže konec vojaške ofenzive. Izrael Južni Afriki očita zavezništvo s Hamasom.

Nogomet V Braziliji naslednje svetovno prvenstvo v nogometu za ženske

17.5.2024 11:33

Svetovno prvenstvo v nogometu za ženske leta 2027 bo gostila Brazilija, ki je v glasovanju na kongresu Fife v Bangkoku premagala skupno kandidaturo Nizozemske, Belgije in Nemčije.

Preostali športi Štirje od osmih Slovencev preživeli prvi del olimpijskih kvalifikacij

17.5.2024 11:16

Športni plezalci so v prvem kvalifikacijskem krogu za nastop na olimpijskih igrah v Parizu v Šanghaju opravili s predtekmovanjem. Od osmih Slovencev so se v polfinale uvrstili štirje: Luka Potočar, Anže Peharc, Lucija Tarkuš in Mia Krampl.

Prekmurje Murskosoboški tožilki izrekli ukrep prenehanja funkcije

17.5.2024 11:16

Tožilki na okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti Anici Šoštarič je disciplinsko sodišče vrhovnega tožilstva odvzelo tožilsko funkcijo. Odločitev je posledica več disciplinskih postopkov. Na odločitev se je pritožila.

Slovenija Namesto Monike Pekošak v poslanske klopi Branko Zlobko

17.5.2024 11:03

Namesto Monike Pekošak, ki ji je funkcija poslanke Svobode prenehala aprila, bo funkcijo poslanca opravljal Branko Zlobko, so sporočili iz Državne volilne komisije. Pekošak je odstopila iz osebnih razlogov, Zlobko pa je sprejel in potrdil mandat poslanca.

Evropa Robert Fico je pri zavesti, a je njegovo stanje resno in ostaja na intenzivni negi

17.5.2024 11:03

Zdravstveno stanje ustreljenega slovaškega premierja Roberta Fica ostaja resno, danes je prestal še eno operacijo. Vlada medtem deluje normalno, je zatrdil njegov namestnik in obrambni minister Robert Kalinak.

Slovenija "Ko je urad za preprečevanje pranja denarja vodil Žugelj, se je povečalo število anonimnih prijav"

17.5.2024 11:01

Uslužbenec urada za preprečevanje pranja denarja Leo Pongračič je v DZ-ju zatrdil, da se je v uradu pod nekdanjim direktorjem Damjanom Žugljem povečalo število anonimnih prijav, na podlagi katerih je urad začel zbirati podatke.

Evrovizija Nemo Švico poziva k priznanju tretjega spola

17.5.2024 10:59

Na letošnji Evroviziji je slavila Švica, s tem pa je krono prvič osvojila tudi nebinarna oseba. Nemo pa si že želi postaviti nov mejnik – švicarske oblasti prepričati, da se na uradnih dokumentih pri kategoriji spola uvede še tretja, nebinarna, možnost.

Gospodarstvo V Petrolu ob nižjih prihodkih in dobičku opozarjajo, da regulacija cen zavira njihov razvoj

17.5.2024 10:56

Skupina Petrol je v prvem četrtletju imela 1,5 milijarde evrov prihodkov, kar je 19 odstotkov manj kot v primerljivem obdobju lani. Čisti dobiček je bil ob tem s 15 milijoni evrov nižji za 40 odstotkov. Po navedbah družbe je glavni vzrok regulacija cen.

Okolje Jože Bavcon: Zaradi Botaničnega vrta bi bila ljubljanska univerza lahko stoletje starejša

17.5.2024 10:55

Botanik Jože Bavcon je že kot študent v nahrbtniku prenašal rastline med Cerknim in Ljubljano, da bi jim zagotovil primerno oskrbo. Vrtu se ni odpovedal niti med služenjem vojaškega roka, ustvaril si ga je na okenski polici.

Napovedujemo Mariborska knjižnica praznuje svoj dan v Selnici ob Dravi

17.5.2024 10:52

Dan Mariborske knjižnice, ki ga pripravljajo 12. leto zaporedoma, danes gosti Selnica ob Dravi, kjer v Hramu kulture Arnolda Tovornika deluje ena najprivlačnejših enot te javne knjižnice.

Napovedujemo V Kopru odpirajo razstavo o nesnovni kulturni dediščini Istre

17.5.2024 10:50

V koprski palači Belgramoni Tacco Pokrajinskega muzeja Koper bodo ob 12. uri odprli gostujočo razstavo Nesnovna kulturna dediščina Istre na državnem in Unescovem seznamu.

Vizualna umetnost Svet kot hiša strahov – trienale EKO 9 o okolju razmišlja prek žanra grozljivke

17.5.2024 10:45

Trienale umetnosti in okolje EKO, ki ga pripravljajo v Umetnosti galeriji Maribor, še nikoli ni bil tako aktualen. Okoljsko vprašanje odpirajo skozi prizmo grozljivke, saj človekovo zanemarjanje problematike svet sooča s tem žanrom.

Ob osmih Marko Bošnjak: Pričakovanje, da bo ESČP dal arbitraži dodatno veljavo, je bilo napačno

17.5.2024 10:32

Za opredeljevanje do veljavnosti arbitražne odločitve ali poteka meje med Slovenijo in Hrvaško na morju ESČP ni pristojno, je v oddaji Ob osmih dejal sodnik tega sodišča Marko Bošnjak.

Odbojka Za uvod evropske lige proti Estoniji

17.5.2024 10:27

Slovenske odbojkarice v Talinu začenjajo evropsko lige, za uvod se bodo pomerile z domačo reprezentanco. Slovenski selektor Alessandro Orefice je pred prvim dvobojem prepričan o dobri pripravljenosti svojih varovank.

Preberite tudi Francoska policija ustrelila moškega, ki naj bi poskušal zažgati sinagogo

17.5.2024 10:20

Policija je zjutraj v mestu Rouen na severozahodu Francije ustrelila oboroženega moškega, ki je poskušal zažgati sinagogo, je sporočil francoski notranji minister Gerard Darmanin. Moški je umrl.

Dirka po Italiji Trojček zmag Milana, Ineosov poskus presenečenja neuspešen

17.5.2024 9:50

Jonathan Milan je zmagovalec 13. etape Dirke po Italiji, ki jo je odločil sprint glavnine. Tadej Pogačar je zanesljivo ubranil rožnato majico. To je bila še zadnja lahka etapa pred festivalom štirih zaporednih zahtevnih etap.

MMC priporoča Referendumi 2024

17.5.2024 9:27

Referendumi 2024

Črna kronika Anonimni klicatelj z lažno grožnjo o bombi prekinil delo okrožnega sodišča v Ljubljani

17.5.2024 9:15

Z ljubljanskega okrožnega sodišča so sporočili, da so okoli 8.30 prejeli telefonski klic z grožnjo, da je v poslopju sodišča na Tavčarjevi ulici bomba. Obravnave so bile prekinjene, policija je po pregledu prostorov ugotovila, da je bila grožnja lažna.

Kulinarika Michelinova zvezdica prvič romala tudi na mehiško stojnico s takosi

17.5.2024 9:14

Prestižno Michelinovo zvezdico je prvič prejela stojnica s takosi. Devet kvadratnih metrov velika restavracija Tacos El Califa de Leon v Ciudadu de Mexico, ki deluje že več kot 50 let, streže le štiri vrste mesnih takosov, ki veljajo za najboljše v mestu.

Zanimivosti "Potujoči babici" pri 80 letih okoli sveta: "Treba se je dvigniti iz naslonjača"

17.5.2024 9:09

Se spomnite pustolovskega romana Julesa Verna V osemdesetih dneh okoli sveta? Izšel je leta 1872, v njem pa Phileas Fogg, angleški gospod, ki slovi po točnosti in predvidljivosti, s prijatelji iz kluba sklene stavo, da lahko v 80 dneh prepotuje svet.

Stran 5 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov