Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Zadnje

Arhitektura in oblikovanje Palača politike in državno organiziranega razvedrila

1.6.2024 15:10

Maja je minilo 75 let, odkar je bila sprejeta zahodnonemška ustava, ki je z nekaj spremembami še vedno v veljavi. V Berlinu so ob tej priložnosti odprli razstavo o Palači republike, sedežu vzhodnonemške skupščine.

Azija Indija: Po izidih vzporednih volitev največ glasov osvojila Modijeva stranka

1.6.2024 15:05

V Indiji so izvedli zadnjo fazo parlamentarnih volitev, ki so v državi potekale šest tednov. Po izidih vzporednih volitev je največ glasov dobila desetletje vladajoča hindujska nacionalistična stranka premierja Narendre Modija.

Preberite tudi Možnosti vodilnih strank na evropskih volitvah so se okrepile

1.6.2024 14:31

Možnosti za uspeh vodilnih strank, ki kandidirajo na evropskih volitvah v Sloveniji, so se še okrepile, kaže najnovejša anketa, ki jo je za Dnevnik opravila agencija Ninamedia.

Glasba Od protestantske protestne viže do japonskega izročila: APZ Tone Tomšič z ljudsko pesmijo

1.6.2024 14:27

APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani bo sezono, ki mu je prinesla zmago na zborovskem tekmovanju Naša pesem, kronal s tradicionalnim letnim koncertom. Tokratni bo nekoliko drugačen: izvajali bodo ljudske pesmi različnih narodov v sodobnih preoblekah.

Napovedujemo Prihaja 17. Klovnbuf

1.6.2024 14:12

V Ljubljano prihaja mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf.

Slovenija Zore: Za spravo je treba priznati resnico in pokopati pomorjene

1.6.2024 14:02

Ob breznu po vojni pobitih pod Krenom v Kočevskem rogu je potekala spominska slovesnost z mašo. Pogoj za spravo sta priznanje tega, kar se je dogajalo ob koncu vojne, in primeren pokop pomorjenih, je dejal nadškof Stanislav Zore.

Znani Jennifer Lopez v celoti odpovedala poletno turnejo po ZDA

1.6.2024 13:37

Celotna poletna turneja Jennifer Lopez po ZDA je padla v vodo. "Vedite, da tega ne bi storila, če se mi ne bi zdelo nujno," je dejala pevka, ki si bo vzela predah, da bi bila s svojimi bližnjimi. Dodala je, da je žalostna, ker je razočarala oboževalce.

Napovedujemo Center Rog s celodnevnim sobotnim dogajanjem in piknikom

1.6.2024 12:38

V Centru Rog v soboto poteka prva celodnevna prireditev Dan soseda s številnimi delavnicami in aktivnostmi za vse generacije ter namenjena tako sosedom centra kot obiskovalcem od blizu in daleč.

Arhitektura in oblikovanje Pred 140 leti se je rodil Ivan Vurnik, eden od stebrov moderne slovenske arhitekture

1.6.2024 12:13

Z odprtjem razstav in nagradami se v Radovljici začenjajo Vurnikovi dnevi. Z njimi bosta Center arhitekture Slovenije in Občina Radovljica proslavila 140. obletnico rojstva arhitekta Ivana Vurnika, ki velja za enega od začetnikov modernizma na Slovenskem.

Družabno Na vrh Vršiča s ponyjem spet najhitreje Luka Kovačič

1.6.2024 12:03

Pony kolo, retro duh in vršiški klanec. Že desetič zapored so številni kolesarji "pognali hudiča na vrh Vršiča". Zmagovalec je bil spet turni smučar in gorski tekač Luka Kovačič.

Noč zmaja Nagradna igra: Dobrodelno na Noč zmaja

1.6.2024 12:01

RTV Slovenija bo Gorana Dragića 24. avgusta pospremila v športni pokoj – in še se nam lahko pridružite v razprodanih Stožicah. V zameno za dobrodelnih 10 evrov vas povabimo na tekmo!

Tenis Đoković v nočnem maratonu po štirih urah in pol strl Musettija

1.6.2024 12:00

Novak Đoković je v izjemnem dvoboju 3. kroga Rolanda Garrosa premagal Lorenzem Musettija s 7:5, 6:7, 2:6, 6:3 in 6:0. Branilec naslova je bil že v veklikih težavah, a se je izvlekel po štirih urah in 29 minutah. Dvoboj se je končal ob treh in sedem minut.

Afrika Južna Afrika bo po treh desetletjih prvič dobila koalicijsko vlado

1.6.2024 11:41

Na parlamentarnih volitvah v Republiki Južna Afrika je vladajoči Afriški narodni kongres (ANC) prvič po treh desetletjih izgubil absolutno večino. Po preštetih 97,51 odstotka glasov je prejela 40,11-odstotno podporo, je sporočila volilna komisija.

Citat Adélia Prado

1.6.2024 11:33

Pomaranče me po freudovsko spominjajo na rezino spanca / moj tek se poveča, pokam si sklepe od dobre nestrpnosti / le kdo smo mi nekje med odvajalom in uspavalom / vedno bo drobna plast prahu pod posteljami / slabo pomit kozarec

Športni SOS Hiter in redek korak: od razočaranja do finala Lige NBA

1.6.2024 11:30

Redko se zgodi, da ekipi v Ligi NBA hitro uspe naredili preskok in zaigra v velikem finalu, čeprav se leto poprej sploh ni uvrstila v končnico. V trenutnem sistemu je Dallas postala šele osma tovrstna ekipa.

Znani ABBA počaščena s prestižnim kraljevim odlikovanjem

1.6.2024 11:16

Kralj Karl XVI. Gustav je članom zasedbe ABBA podelil enega najprestižnejših odlikovanj na Švedskem. 50 let po zmagi na Evroviziji je legendarna švedska četverica zaradi izjemnih dosežkov v svetu glasbe postala prejemnica kraljevega reda Vasa.

Dediščina Petje partizanskih pesmi je dobilo mesto v registru nesnovne kulturne dediščine

1.6.2024 11:11

Hej, brigade, Šivala je deklica zvezdo, Počiva jezero v tihoti ... slovenske pesmi, s katerimi so se bodrili partizani v drugi svetovni vojni, so zdaj tudi uradno vpisane v register nesnovne kulturne dediščine.

Črna kronika V narasli Soči se je prevrnil in utonil nemški kajakaš

1.6.2024 11:04

Na zaradi dežja močno narasli reki Soči se je v petek zgodila nesreča, ko se je 60-letni nemški državljan med veslanjem s kajakom pod naseljem Trnovo ob Soči prevrnil. Reka ga je odnesla naprej proti Kobaridu, pri tem pa je utonil.

Drugo Slušne igre v prvem poletnem mesecu leta

1.6.2024 10:32

Junij ali rožnik je prvi poletni mesec v letu. Je mesec, v katerem se svetli večeri podaljšajo globoko v noč, iz zemlje priletijo predlanske kresnice, zgodita se poletno enakonočje in magična kresna noč.

Evropa V nočnem ruskem raketnem napadu poškodovana energetika v petih ukrajinskih regijah

1.6.2024 10:31

Rusija je ponoči izstrelila skupno sto raket in brezpilotnih letal na ukrajinsko energetsko infrastrukturo, v napadu pa so bili poškodovani energetski objekti v petih regijah, so sporočile ukrajinske letalske sile. O žrtvah ne poročajo.

Znani Mandy Moore bo že tretjič obiskala štorklja

1.6.2024 10:08

Ameriška igralka je na družbenih omrežjih razkrila, da se bo njena družina z možem Taylorjem Goldsmithom povečala za še enega člana. Dveletnemu Augustu in enoletnemu Oscarju se bo kmalu pridružila sestrica.

Atletika McLaughlin Levrone izid sezone popravila za več kot sekundo

1.6.2024 9:48

Ameriška atletinja Sydney McLaughlin Levrone je na mitingu v Atlanti v teku na 400 metrov z ovirami s časom 52,70 postavila najboljši izid sezone. To je bil sicer njen prvi uradni nastop po skoraj dveh letih.

Zdravje NIJZ ob povišanih koncentracijah ozona odsvetuje dejavnosti na prostem

1.6.2024 9:25

Pred nami so topli meseci leta, ko ima onesnaženost zraka z ozonom v Sloveniji, zlasti na Primorskem in v Istri, lahko pomemben vpliv na zdravje ljudi. Na NIJZ-ju so pripravili priporočila ob povišanih koncentracijah troposferskega "škodljivega" ozona.

Ah, ta leta Ko nas življenje preizkuša: Lekcije o moči, ljubezni in vztrajnosti

1.6.2024 9:23

Življenje nas neizogibno postavi pred različne preizkušnje, ki lahko pridejo v različnih oblikah. Razočaranja, bolezni, trpljenje, izguba …, vse to je del naše izkušnje, ki nas oblikuje.

Stran 2 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov