Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Zadnje

Ah, ta leta Ko nas življenje preizkuša: Lekcije o moči, ljubezni in vztrajnosti

1.6.2024 9:23

Življenje nas neizogibno postavi pred različne preizkušnje, ki lahko pridejo v različnih oblikah. Razočaranja, bolezni, trpljenje, izguba …, vse to je del naše izkušnje, ki nas oblikuje.

Okolje Prvi konec tedna meteorološkega poletja bo večinoma suh, nato bo spet več ploh

1.6.2024 9:07

Po zelo mokrem in malce nadpovprečno toplem maju se začenja meteorološko poletje. Konec tedna bo večinoma suh, v prvem poletnem tednu se napovedujejo plohe in nevihte, ki so bile skoraj vsak dan tudi maja. Segrelo se bo v drugi polovici prihodnjega tedna.

Bližnji vzhod Hamas naklonjen Bidnovemu načrtu. Netanjahu: Brez uničenja Hamasa ne bo prekinitve ognja.

1.6.2024 8:43

Palestinsko islamistično gibanje Hamas je sporočilo, da pozitivno ocenjuje nov načrt za prekinitev ognja v Gazi in izpustitev talcev, ki ga je predstavil ameriški predsednik Joe Biden in ga označil za žarek upanja po mesecih vojne.

Gospodarstvo Višje trošarine na tobačne izdelke, podražiti želijo tudi sladke pijače in alkohol

1.6.2024 8:26

V središču pozornosti je spet obdavčitev tobaka in škodljivih pijač, Slovenija znova dviga trošarine na tobačne izdelke. Pri vseh teh vprašanjih je ključno iskanje ravnotežja med interesi javnega zdravja, proračuna in gospodarstva.

Preostali športi Babnik preživela prvi del Odprtega prvenstva ZDA v golfu

1.6.2024 8:14

Slovenska golfistka Pia Babnik se je uvrstila v drugi del Odprtega prvenstvu ZDA. V Lancastru je drugi dan turnirja zmogla 77 udarcev, sedem nad parom igrišča, in si s 147 udarci s še 13 igralkami deli 45. mesto.

S. in J. Amerika Neslavni padec Boeinga: od ponosa Amerike do fiaskov po tekočem traku

1.6.2024 8:11

"Če niste še nikdar leteli, boste odkrili, da je polet na Boeingovem letalu eden najvznemirljivejših delov vašega potovanja," se bere oglas za Boeing iz leta 1966. To so bili neki drugi časi in Boeing je slovel kot eno najuglednejših ameriških podjetij.

Preostali športi Žiga Lin Hočevar po evropskem prvenstvu dobil še prvo tekmo svetovnega pokala

1.6.2024 8:00

16-letni kanuist Žiga Lin Hočevar nadaljuje fantastične predstave, pred dnevi je v Tacnu šokantno postal evropski prvak, zdaj pa je v Augsburgu dobil še svojo prvo tekmo svetovnega pokala. V finalu je veslal tudi Luka Božič, ki je bil osmi.

Evropske volitve 2024 Vse kaže, da bodo evropske volitve v Italiji utrdile položaj premierke Meloni

1.6.2024 7:42

Predvolilna kampanja pred volitvami v Evropski parlament gre v zadnji teden. V Italiji bodo rezultati evropskih volitev tudi letos predvsem potrjevali notranjepolitična razmerja, kar kaže tudi na utrjevanje položaja premierke Giorgie Meloni.

Liga NHL Nugent Hopkins Edmontonu na široko odprl vrata finala

1.6.2024 7:17

Hokejisti Edmontona so v gosteh premagali Dallas s 3:1 in zdaj v konferenčnem finalu Lige NHL vodijo s 3:2. Junak tekme je bil Ryan Nugent Hopkins, ki je dosegel dva gola.

Nove note Eni od Sedmih Milijard: Na koncu zaradi izkušnje vedno zrasteš in imaš upanje

1.6.2024 7:16

"Bolj iskreno, kot smo naredili ta album, ga skoraj ne bi mogli," pravi Aljaž Hrastar, kitarist in pevec skupine Eni od Sedmih Milijard. Ta je po desetletju delovanja postregla s svojim prvencem Jadro upanja. Člani ga bodo krstili v SiTi Teatru BTC.

Intervju “Mario Lassnig je včasih težko razumeti brez obsojanja. A izžarevala je neko notranjo svetlobo."

1.6.2024 6:32

Ko je režiserka Anja Salomonowitz snemala film o Marii Lassnig, je pred kamero povabila več poznavalcev njenega dela. Na koncu ni uporabila nobenega od pogovorov. Zgodbo o umetnici je povedala na svoj način, ki se ogiba pravilom klasične biografije.

Slovenija Tonin: Od te vlade smo dobili predvsem prepovedi, omejitve, birokracijo in nove davke

31.5.2024 23:11

Predsednik NSi-ja Matej Tonin je v komentarju na prvi dve leti delovanja vlade Roberta Goloba dejal, da je ta dodatno zbirokratizirala postopke, da v zdravstvu ostaja pri "preživetem socialističnem modelu" in da si gospodarstvo želi, da ga pusti pri miru.

Nogomet Slovenke napolnile mrežo Latvijk

31.5.2024 21:58

Slovenska ženska reprezentanca je na tretji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v Murski Soboti premagala Latvijo s 6:0. Izbranke Saše Kolmana so dosegle tretjo zmago v teh kvalifikacijah. 

Preostali športi Dobovec z zanesljivo zmago na odločilni tekmi sedmič državni prvak

31.5.2024 21:51

Igralci Dobovca so sedmič osvojili naslov državnih prvakov v futsalu. Finalno serijo proti Siliku so dobili s 3:2 v zmagah. Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so bili boljši s 7:1.

Okolje Za nakup novega električnega kolesa bo mogoče pridobiti subvencijo

31.5.2024 21:40

Borzen je objavil poziv za uveljavljanje subvencij za nakup električnih koles. Razpis omogoča subvencijo v višini do 30 odstotkov prodajne cene. Vlogo bo mogoče oddati od ponedeljka naprej.

Preberite tudi V nesreči lahkega letala na Hvaru štirje poškodovani

31.5.2024 21:35

Ultralahko letalo VL-3 je danes nekaj po 14. uri na hrvaškem otoku Hvar zgrešilo pristajalno stezo na športnem letališču Stari Grad in zadelo tri mimoidoče – dve peški in kolesarko.

Liga prvakov v nogometu Kroos in Reus se želita posloviti z najprestižnejšo lovoriko

31.5.2024 21:00

Nogometaši madridskega Reala bodo v soboto na Wembleyju lovili že 15. evropski naslov, Borussia iz Dortmunda pa drugega. Finale Lige prvakov bo sodil Mariborčan Slavko Vinčić.

Preberite tudi Vnovične volitve dveh članov sodnega sveta bo DZ opravil konec septembra

31.5.2024 20:19

Predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič je razpisala vnovične volitve dveh članov sodnega sveta, ki bodo 26. septembra.

Slovenija Za vršilko dolžnosti predsednika uprave RTV Slovenije naj bi imenovali Natalijo Gorščak

31.5.2024 19:06

Svet RTV Slovenija bo o razrešitvi predsednika uprave Zvezdana Martiča odločal na ponedeljkovi izredni seji. Odločal bo tudi o začasnem vodstvu, neuradno naj bi za vršilko dolžnosti predsednika uprave imenovali Natalijo Gorščak, poroča Radio Slovenija.

Slovenija Protestni shod iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober

31.5.2024 18:37

Ljudska iniciativa Glas upokojencev in Inštitut 1. oktober sta v središču Ljubljane pripravila 12. protestni shod. Pred uradnim delom na Trgu republike so se spet ustavili pred Radiotelevizijo Slovenija, nekaj jih je vstopilo v avlo radijske stavbe.

Preberite tudi Fajon poudarila pomen enotnosti zaveznic v Natu glede vojne v Ukrajini

31.5.2024 18:35

Pomembno je, da smo zaveznice glede ruske agresije v Ukrajini enotne in da Rusiji pošiljamo jasno sporočilo, da se mora vojna končati, je na neformalnem zasedanju zunanjih ministrov Nata v Pragi danes poudarila zunanja ministrica Tanja Fajon.

Preberite tudi EU zaradi dobave letalnikov Rusiji uvedel sankcije proti iranskemu obrambnemu ministru

31.5.2024 18:25

Evropska unija je uvedla sankcije še proti šestim iranskim posameznikom in trem pravnim osebam. Med njimi je tudi iranski obrambni minister.

Preberite tudi Poljska tiskovna agencija tarča domnevnega ruskega kibernetskega napada

31.5.2024 18:06

Lažni članek o tem, da bodo Poljake mobilizirali za bojevanje v Ukrajini, ki se je pojavil na poljski državni tiskovni agenciji PAP, je verjetno rezultat ruskega kibernetskega napada, je danes sporočila vlada v Varšavi.

Preostali športi Kauzer po diskvalifikaciji De Gennara tretji v Augsburgu

31.5.2024 18:05

Kajakaš Peter Kauzer je na uvodni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu zasedel tretje mesto. V finalu je nastopil še evropski prvak iz Tacna Žiga Lin Hočevar in končal preizkušnjo na osmem mestu.

Stran 3 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov