Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Zadnje

EP v nogometu 2024 Bijol: Koga pa naj poslušam, če ne Cannavara!

30.5.2024 8:35

Za Jako Bijolom je sezona, polna pretresov, na evropskem prvenstvu pa si želi, da bi se Slovenija predstavila z dobro igro, ki bi jo kronala s pozitivnimi izidi. Pomagali mu bodo tudi nasveti Fabia Cannavara, ki ga je v zadnjem mesecu navdušil v klubu.

Azija Hongkong na sojenju o nacionalni varnosti zadal velik udarec demokratičnim silam

30.5.2024 8:22

Sodišče v Hongkongu je 14 prodemokratičnih aktivistov spoznalo za krive prevratnega delovanja v prelomnem sojenju na podlagi spornega zakona o nacionalni varnosti, ki ga je uvedla Kitajska.

Slovenija Vlada sprejela sklep o priznanju Palestine, DZ o priznanju v torek

30.5.2024 8:21

Vlada je sprejela sklep o priznanju Palestine, je po seji vlade sporočil premier Robert Golob. Državni zbor bo sklep potrjeval v torek, pa je sporočila predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič.

Jezik Kako izgovorimo Michelinova zvezdica, Marilyn, Warhol, Duchamp, Lichtenstein …

30.5.2024 8:05

Nakupujete v Leclercu [leklêrku]? V to se ne bomo vmešavali, francoski priimek Leclerc pa izgovorimo [lǝklêr]. To je tudi priimek monaškega dirkača formule 1 Charlesa Leclerca.

Liga NHL Edmonton po začetnem šoku napolnil mrežo Dallasa

30.5.2024 7:55

Tudi drugi konferenčni finale Lige NHL je izenačen na 2:2, potem ko je na Zahodu Edmonton pred domačimi navijači s 5:2 odpravil Dallas.

Beremo Nina Kremžar: Opazovalnica

30.5.2024 7:53

Nina Kremžar se je leta 2019 s pesmimi predstavila v prvencu Dostop na odprto morje, zdaj pa je izšla še njena prva zbirka kratke proze Opazovalnica.

Slovenija Katoličani praznujejo telovo. V sosednjih državah je to praznik, zato prihaja do zastojev na cestah.

30.5.2024 7:51

V Katoliški cerkvi je danes praznik svetega rešnjega telesa. Ob tem se spominjajo Jezusove navzočnosti v evharistiji. To je v Avstriji, Nemčiji in na Hrvaškem dela prost dan, zato prihaja do zastojev na cestah.

Okolje Oranžno opozorilo zaradi nalivov in neviht. Možnost sprožitve zemeljskih plazov.

30.5.2024 7:37

Začele so se pojavljati plohe in nevihte. Ponoči se lahko zgodijo tudi hujši nalivi. Arso je zato izdal oranžno opozorilo za celotno Slovenijo. Konec tedna bo v večini Slovenije moker.

Vojna v Gazi Izrael z zavzetjem mejnega koridorja nadzoruje celotno mejo Gaze. Napadi na Zahodnem bregu.

30.5.2024 7:29

Izraelska vojska je sporočila, da je zavzela strateško pomembno tamponsko območje vzdolž meje med Gazo in Egiptom. Izraelski minister Smotrič pa je Palestincem na Zahodnem bregu zagrozil, da bodo njihova mesta "spremenili v ruševine".

Intervju “Film Izničenje mi na neki način ni bil všeč že samo zato, ker so bile izvzete okoljske teme”

30.5.2024 7:20

“Zdi se, da je človek ločen od narave, a naša vloga v tem svetu je vendar prav v naravi. Še večje vprašanje pa je, ali lahko zmanjšamo razkorak med kulturo in naravo, kajti šele skozi to lahko pravilno razumemo delovanje sveta,” razmišlja Jeff VanderMeer.

Avtomobilnost Katero ime je želel Audi najprej uporabiti za legendarni štirikolesni pogon?

30.5.2024 6:48

Vprašanje tega tedna v avtokvizu se glasi: Katero ime je želel Audi sprva uporabiti za označevanje svojega legendarnega štirikolesnega pogona?

Glasba Sting znova razvnel Stožice: “Najlepša hvala, Ljubljana! Se vidimo spet!”

30.5.2024 6:20

Turneja Sting 3.0. je prispela tudi v Stožice. Kot basist in pevec "močnega tria", ki ga sestavljata še kitarist Dominic Miller in bobnar Chris Maas, je Sting občinstvo razvajal z bogatim naborom samostojnih uspešnic in tudi pesmimi skupine The Police.

Slovenija Ministrica Vrečko: Želimo javni servis, ki bo imel ustrezno financiranje

29.5.2024 23:10

“Kar zadeva financiranje, je to vprašanje na mizi, ne le, na kakšen način, ampak tudi druge stvari, ki so s tem povezane,” je glede novega zakona, ki bo uredil financiranje RTV Slovenija, ostala skrivnostna ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Vojna v Gazi Izrael pravi, da se bo vojna v Gazi verjetno nadaljevala do konca leta

29.5.2024 22:07

Izrael je sporočil, da je prevzel operativni nadzor nad obmejnim območjem med Egiptom in Gazo in da je s tanki prodrl v Rafo. Izraelski svetovalec za nacionalno varnost Cači Hanegbi je medtem izjavil, da bi vojna v Gazi lahko trajala do konca leta.

Citat Ivanka Mežan

29.5.2024 22:04

To je bila največja nagrada, večja, kot če dobiš dejansko nagrado. Ta stik z ljudmi je bil zame vedno najlepše, kar je mogoče.

Vizualna umetnost Ljubljano je zasedlo 145 medvedov prijateljstva, ki "izražajo to, česar voditelji niso sposobni"

29.5.2024 21:52

Ideja o medvedih miru in strpnosti se je leta 2001 porodila zakoncema Evi in Klausu Herlitzu, ki sta v Berlinu zagnala pobudo, da se s kipi dvometrskih medvedov širi prijateljstvo med državami. Medvedi te dni zasedajo tudi Ljubljano.

Zdravje Sekretar: Razmejitev javnega in zasebnega zdravstva se še usklajuje. Sklepi NSi-ja zavrnjeni.

29.5.2024 21:34

Odbor DZ-ja za zdravstvo je na zahtevo NSi-ja razpravljal o izhodiščih za pripravo novele zakona o zdravstveni dejavnosti, ki bo po napovedih razmejila javno in zasebno zdravstvo. Sklepov, ki jih je predlagal NSi, niso sprejeli.

S. in J. Amerika Porota začela odločati o krivdi ali nedolžnosti Trumpa glede ponarejanja poslovnih listin

29.5.2024 21:24

12-članska porota v New Yorku je po skoraj petih tednih sodnega procesa začela odločanje o krivdi ali nedolžnosti nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa glede 34 točk kazenske obtožnice ponarejanja poslovnih listin.

Oder Ljubljanska Drama tik pred zadnjo predstavo, demontaža Male Drame že poteka

29.5.2024 21:14

Medtem ko so zadnjo predstavo v obstoječi Mali Drami odigrali že pred dnevi, bodo na Velikem odru zadnjo uprizorili 8. junija, in sicer Cyrano de Bergerac. Demontaža tehnične opreme Male drame že poteka, avgusta sledi drugi obsežnejši del selitve opreme.

Rokomet Slovenijo na SP-ju čakajo Kuba, Zelenortski otoki in Islandija

29.5.2024 21:14

Slovenska rokometna reprezentanca je po žrebu dobila prve tekmece na svetovnem prvenstvu 2025. Na začetku prihodnjega leta bodo Slovenci v skupini G v Zagrebu igrali s Kubo, Zelenortskimi otoki in Islandijo.

Preberite tudi Inflacija v Nemčiji maja prvič po pol leta navzgor

29.5.2024 21:07

Letna stopnja inflacije v Nemčiji se je maja prvič po pol leta zvišala, in sicer je glede na april pospešila za 0,2-odstotne točke, na 2,4 odstotka, je objavil zvezni statistični urad.

Preberite tudi Sodišče pritrdilo Ajanović Hovnik glede sporne trditve o drogi

29.5.2024 21:06

Okrajno sodišče v Ljubljani je pritrdilo nekdanji ministrici za javno upravo Sanji Ajanović Hovnik glede spornih trditev Mitje Kunstlja o drogi, poroča portal N1. Kunstelj mora preklicati trditve in oškodovanki plačati 2.700 evrov.

Preberite tudi Občina Piran si želi referendum za pozidave Ob Belokriški

29.5.2024 21:04

Na dnevnem redu tokratne seje občinskega sveta Občine Piran je bilo tudi sprejemanje odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Ob Belokriški.

Gorenjska Bodo na Jesenicah ostali brez javnega potniškega prometa?

29.5.2024 20:19

Dostopnost javnega prevoza se zelo hitro lahko poslabša tudi na Gorenjskem. Jeseničani bodo morda z julijem ostali brez mestnega potniškega prometa. Koncesijska pogodba se izteka, na razpis za novo pa se nihče ni prijavil.

Stran 9 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov