Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Pred jutrišnjim potekom dovoljenja za gradnjo osrednje Mariborske knjižnice na Rotovškem trgu je odjeknila informacija, da bo Projektna pisarna mariborske občine na upravno enoto vendarle vložila obrazec za prijavo začetka gradnje. S tem bo županstvo začasno preprečilo propad milijon in tristo tisoč evrov vrednega dokumenta, ne pa tudi rešilo tegob dotrajane knjižnice.

Pred dnevi so nam sicer z občine sporočili, da brez izbranega izvajalca del gradbenega dovoljenja ne morejo rešiti; a župan Andrej Fištravec si je tik pred zdajci očitno premislil. Sicer nepopolno vlogo bodo oddali, kar je pozdravil tudi predlagatelj, poslanec SMC Branislav Rajić. »Od jutri bi gradbeno dovoljenje nehalo veljati, nepovratno. In to bi bila gromozanska škoda«, je še poudaril Rajić.

Gasilsko - predvolilna akcija v zadnjem hipu je presenetila namestnico direktorice Mariborske knjižnice Slavico Rampih, a dvom ostaja.

Kaj pomeni vložen nepopoln obrazec za prijavo začetka gradnje, bodo odločili na upravni enoti, a županstvo ob tem zatrjuje, da obnova Mariborske knjižnice na Rotovškem trgu še zmeraj ne pride v poštev.