Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Mami, oči, v soboto kuham jaz!

30.01.2021

Ena izmed stvari, ki pomeni velik korak na poti proti vaši samostojnosti, je, da se naučite kuhati. A kako začeti svojo kulinarično pot? O urejenosti delovnega prostora, receptih in nasvetih za pripravo še tako zahtevnih jedi bomo govorili z udeleženci in mentoricama otroških kuharskih delavnic Mami, oči, v soboto kuham jaz, ki jih izvaja Biotehniški izobraževalni center Ljubljana. Predpasnike si bomo nadeli v soboto malo po deveti.

Ideje in nasveti za začetek ustvarjanja v kuhinji

Ena izmed stvari, ki pomeni velik korak na poti proti vaši samostojnosti, je, da se naučite kuhati. A kako začeti svojo kulinarično pot? O urejenosti delovnega prostora, receptih in nasvetih za pripravo še tako zahtevnih jedi smo govorili z udeležencema otroških kuharskih delavnic Mami, oči, v soboto kuham jaz, Anjo Lebar in Aljažem Juntesom, za strokovni del pojasnil pa sta poskrbeli mentorici na delavnicah Neli Selan in Lea Sterle z Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

Aljaž: »Moji vstopni koraki v svet kuhanja niso bili težki. Veliko kuham za družino, velikokrat kuham tudi pri stricu v gostilni, včasih pa tudi pri dedku. Če pomislim na prvo jed, ki sem jo pripravil, so bila to verjetno ocvrta jajca. Kuhanje mi danes predstavlja zabavo.«

Anja: »Jaz sem mami pri kuhanju pomagala že kot majhna punčka, pri pripravi nedeljskega kosila sem na primer pomagala mešati, ali počela še kakšne druge stvari. S tem sem se učila in stopnjevala znanje kuhanja. Kuhati sem začela s povsem enostavnimi jedmi, to, kar nam je mami pripravila za kosilo. Jaz sem si takrat h kuhinjskemu pultu dala stol in pomagala. Da zdaj že znam kuhati, je dobra popotnica za življenje, saj vem, da si lahko grem nekaj skuhat in tako ne bom lačna.«

 

Med oddajo smo vam obljubili tudi nekaj receptov. Izbrali smo za pripravo enostavne jedi in želimo vam dober tek!

 

SLANE PALAČINKE ZA ZAJTRK

Sestavine za 4 osebe:

 6 slanih palačink iz polnozrnate moke (ali katere koli druge moke)  100 g pečenega pršuta ali šunke  1 zavitek mozzarele  100 g naribanega sira Gauda  50 g mlade čebule/rukole  sveža bazilika  suhi origano  30 g masla

Postopek priprave:

1. Palačinke predhodno spečemo, ali pa imamo srečo, če so nam ostale od prejšnjega dneva.
2. Mozzarelo narežemo na tanke rezine.
3. Mlado čebulo operemo in očistimo, ter narežemo na zelo tanke kolobarje.
4. V ponev damo 1 palačinko (vendar kuhalne površine še ne prižgemo), na palačinko damo malo naribane Gaude, natrgane šunke, rezine mozzarele, mlado čebulo, origano in svežo baziliko.
5. Na zmes položimo drugi del palačinke in prižgemo kuhalno površino na nizko temperaturo ter dodamo košček masla.
6. Palačinko pokrijemo s pokrovko, da se bo sir lepše stopil.
7. Ko se spodnji del lepo zapeče palačinko obrnemo. Če nam ne gre prosimo naše starše ali starejšo osebo, da nam pomaga.
8. Zapečemo še drugi del palačinke.
9. Ko je palačinka lepo zapečena, jo damo na leseno desko in narežemo na trikotnike.

 

MINI KROGLJICE Z NUTELINIM NADEVOM

Sestavine:

Biskvit:  1 CUP mandljeve moke  2 JŽ sladkorja v prahu  1 ČŽ pecilnega praška  2 jajci  1 ČŽ burbonske vanilije  2 JŽ kokosove maščobe  1/3 CUP mandljevega napitka  ščepec soli Nutelina omaka:  1 CUP mletih lešnikov  2 JŽ kokosove maščobe  1/3 CUP sladkorja v prahu  2 JŽ kakava v prahu

Postopek priprave:

Biskvit:

1. V posodo damo mandljev napitek, jajci, burbonsko vanilijo, kokosovo maščobo, ščepec soli in dobro s pomočjo mešalnika zmešamo.
2. Moko presejemo in ji dodamo pecilni prašek, sladkor v prahu in mandljevo moko.
3. V tekočo zmes počasi ročno vmešamo še suhe sestavine.
4. V pekač z okroglimi jamicami namastimo in vlijemo maso za palačinke, nato pa s pomočjo jedilne žličke dodamo še malo nuteline omake.
5. Pečemo v pečici na 180 ℃, 20 minut.

Nutelina omaka:

1. Vse sestavine damo v blender in dobro zmešamo.

 

PAD THAI Z GAMBERI

Sestavine za 4 osebe:

Omaka:

 24 g česna
 24 g čebule
 12 g sladkorja
 20 g ribje omaka
 400 ml paradižnikovih pelatov iz pločevinke
 110 ml soka od tamarinda

Rezanci:

 360 g riževih rezancev (namakamo jih v vodi čez noč)
 240 g očiščenih repkov gamberov
 50 g sojinih kalčkov
 160 g mix korenja (rumeno, oranžno, vijolično)
 40 g mlade čebule
 40 g tofuja
 200 g jajc
 20 g arašidov

Postopek priprave:

Omaka:

1. Čebulo in česen olupimo in vsako posebej nasekljamo. V ponvi narahlo prepražimo nasekljano čebulo in česen, ter dodamo vse ostale sestavine in kuhamo 15 minut.

Rezanci:

1. Korenje olupimo in očistimo ter narežemo na julienne.
2. Mlado čebulo umijemo in narežemo na kolobarje.
3. V zelo vroč vok damo malo olja. Nato dodamo ražvrkljano jajce in repke gamberov. Pražimo približno 20 sekund.
4. Zmesi nato dodam riževe rezance, katere smo namakali v vodi čez noč. In jih na hitro prepražimo.
5. Dodamo na kocke narezan tofu in nasekljane arašide, nato dodamo še omako.
6. Zmesi dodamo še na julienne narezano korenje, mlado čebulo in sojine kalčke.
7. Dobro premešamo in serviramo.


Hudo!

804 epizod


Vsako soboto med 9. in 11. uro se imamo HUDO dobro: skupaj z mladimi za mlade o mladih! Mikrofone prepustimo tudi osnovnošolcem z novinarskih delavnic in prisluhnemo rubrikam Hudo športni, Kulturomat in Huda muska. Najdeš nas tudi na Tik toku https://www.tiktok.com/@cist_hudo

Mami, oči, v soboto kuham jaz!

30.01.2021

Ena izmed stvari, ki pomeni velik korak na poti proti vaši samostojnosti, je, da se naučite kuhati. A kako začeti svojo kulinarično pot? O urejenosti delovnega prostora, receptih in nasvetih za pripravo še tako zahtevnih jedi bomo govorili z udeleženci in mentoricama otroških kuharskih delavnic Mami, oči, v soboto kuham jaz, ki jih izvaja Biotehniški izobraževalni center Ljubljana. Predpasnike si bomo nadeli v soboto malo po deveti.

Ideje in nasveti za začetek ustvarjanja v kuhinji

Ena izmed stvari, ki pomeni velik korak na poti proti vaši samostojnosti, je, da se naučite kuhati. A kako začeti svojo kulinarično pot? O urejenosti delovnega prostora, receptih in nasvetih za pripravo še tako zahtevnih jedi smo govorili z udeležencema otroških kuharskih delavnic Mami, oči, v soboto kuham jaz, Anjo Lebar in Aljažem Juntesom, za strokovni del pojasnil pa sta poskrbeli mentorici na delavnicah Neli Selan in Lea Sterle z Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

Aljaž: »Moji vstopni koraki v svet kuhanja niso bili težki. Veliko kuham za družino, velikokrat kuham tudi pri stricu v gostilni, včasih pa tudi pri dedku. Če pomislim na prvo jed, ki sem jo pripravil, so bila to verjetno ocvrta jajca. Kuhanje mi danes predstavlja zabavo.«

Anja: »Jaz sem mami pri kuhanju pomagala že kot majhna punčka, pri pripravi nedeljskega kosila sem na primer pomagala mešati, ali počela še kakšne druge stvari. S tem sem se učila in stopnjevala znanje kuhanja. Kuhati sem začela s povsem enostavnimi jedmi, to, kar nam je mami pripravila za kosilo. Jaz sem si takrat h kuhinjskemu pultu dala stol in pomagala. Da zdaj že znam kuhati, je dobra popotnica za življenje, saj vem, da si lahko grem nekaj skuhat in tako ne bom lačna.«

 

Med oddajo smo vam obljubili tudi nekaj receptov. Izbrali smo za pripravo enostavne jedi in želimo vam dober tek!

 

SLANE PALAČINKE ZA ZAJTRK

Sestavine za 4 osebe:

 6 slanih palačink iz polnozrnate moke (ali katere koli druge moke)  100 g pečenega pršuta ali šunke  1 zavitek mozzarele  100 g naribanega sira Gauda  50 g mlade čebule/rukole  sveža bazilika  suhi origano  30 g masla

Postopek priprave:

1. Palačinke predhodno spečemo, ali pa imamo srečo, če so nam ostale od prejšnjega dneva.
2. Mozzarelo narežemo na tanke rezine.
3. Mlado čebulo operemo in očistimo, ter narežemo na zelo tanke kolobarje.
4. V ponev damo 1 palačinko (vendar kuhalne površine še ne prižgemo), na palačinko damo malo naribane Gaude, natrgane šunke, rezine mozzarele, mlado čebulo, origano in svežo baziliko.
5. Na zmes položimo drugi del palačinke in prižgemo kuhalno površino na nizko temperaturo ter dodamo košček masla.
6. Palačinko pokrijemo s pokrovko, da se bo sir lepše stopil.
7. Ko se spodnji del lepo zapeče palačinko obrnemo. Če nam ne gre prosimo naše starše ali starejšo osebo, da nam pomaga.
8. Zapečemo še drugi del palačinke.
9. Ko je palačinka lepo zapečena, jo damo na leseno desko in narežemo na trikotnike.

 

MINI KROGLJICE Z NUTELINIM NADEVOM

Sestavine:

Biskvit:  1 CUP mandljeve moke  2 JŽ sladkorja v prahu  1 ČŽ pecilnega praška  2 jajci  1 ČŽ burbonske vanilije  2 JŽ kokosove maščobe  1/3 CUP mandljevega napitka  ščepec soli Nutelina omaka:  1 CUP mletih lešnikov  2 JŽ kokosove maščobe  1/3 CUP sladkorja v prahu  2 JŽ kakava v prahu

Postopek priprave:

Biskvit:

1. V posodo damo mandljev napitek, jajci, burbonsko vanilijo, kokosovo maščobo, ščepec soli in dobro s pomočjo mešalnika zmešamo.
2. Moko presejemo in ji dodamo pecilni prašek, sladkor v prahu in mandljevo moko.
3. V tekočo zmes počasi ročno vmešamo še suhe sestavine.
4. V pekač z okroglimi jamicami namastimo in vlijemo maso za palačinke, nato pa s pomočjo jedilne žličke dodamo še malo nuteline omake.
5. Pečemo v pečici na 180 ℃, 20 minut.

Nutelina omaka:

1. Vse sestavine damo v blender in dobro zmešamo.

 

PAD THAI Z GAMBERI

Sestavine za 4 osebe:

Omaka:

 24 g česna
 24 g čebule
 12 g sladkorja
 20 g ribje omaka
 400 ml paradižnikovih pelatov iz pločevinke
 110 ml soka od tamarinda

Rezanci:

 360 g riževih rezancev (namakamo jih v vodi čez noč)
 240 g očiščenih repkov gamberov
 50 g sojinih kalčkov
 160 g mix korenja (rumeno, oranžno, vijolično)
 40 g mlade čebule
 40 g tofuja
 200 g jajc
 20 g arašidov

Postopek priprave:

Omaka:

1. Čebulo in česen olupimo in vsako posebej nasekljamo. V ponvi narahlo prepražimo nasekljano čebulo in česen, ter dodamo vse ostale sestavine in kuhamo 15 minut.

Rezanci:

1. Korenje olupimo in očistimo ter narežemo na julienne.
2. Mlado čebulo umijemo in narežemo na kolobarje.
3. V zelo vroč vok damo malo olja. Nato dodamo ražvrkljano jajce in repke gamberov. Pražimo približno 20 sekund.
4. Zmesi nato dodam riževe rezance, katere smo namakali v vodi čez noč. In jih na hitro prepražimo.
5. Dodamo na kocke narezan tofu in nasekljane arašide, nato dodamo še omako.
6. Zmesi dodamo še na julienne narezano korenje, mlado čebulo in sojine kalčke.
7. Dobro premešamo in serviramo.


08.06.2024

Z Bralno značko že 64. s knjigo v svet

Oddajo Hudmo smo namenili branju in Bralni znački. Končala se je namreč že 64. sezona projekta, ki poteka v okviru Društva Bralna značka Slovenije pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Na sklepni prireditvi projekta v ljubljanskem Cankarjevem domu se je zbralo veliko število mladih, ki so postali zlate bralke in zlati bralci. Skupaj z mentorji jih je bilo skoraj 1300. Ta laskavi naziv osvojijo tisti osnovnošolci, ki so vseh devet let pridno brali in se leto za letom pridružili projektu Bralna značka.


01.06.2024

Znanje iz prve pomoči rešuje življenja

Osmošolci z OŠ Vavta vas so 11. maja v Slovenskih Konjicah postali osnovnošolski državni prvaki v prvi pomoči. Kako so se na tekmovanje pripravljali, s kakšnimi nalogami so se spopadli in katera znanja so morali pokazati, so nam skupaj s svojim mentorjem Robertom Ogulinom povedali v oddaji Hudo! Poleg vtisov s tekmovanja pa so z nami delili tudi praktične nasvete, kako oskrbeti ureznine, rane in kako uporabljati defibrilator. Z njimi sta se pogovarjali Alja Verbole in Sara Medved.


25.05.2024

Na OŠ Trnovo smo podjetni in dobrodelni

Pogovor nas je odpeljal na Osnovno šolo Trnovo. Tam izvajajo številne projekte, ki krepijo oziroma spodbujajo pridobivanje znanj na različnih področjih – od medkulturnosti in življenja v skupnosti do podjetništva, dobrodelnosti in trajnostnega razvoja. Učenke in učenci, k iso bili z nami v studiu, so povedali tudi, kako so z dobrodelno prireditvijo zbirali denarna sredstva za pomoč po poplavah, del izkupička pa bodo namenili izvedbi valete.


18.05.2024

O prijateljstvu in psihičnem nasilju z novinarkami z OŠ Podbočje

Z novinarkami z OŠ Podbočje, kjer smo izpeljali radijske novinarske delavnice, smo govorili o prijateljstvu in medosebnih odnosih. Kdo je pravi prijatelj? Kaj je psihično nasilje? Kako rešiti nesporazum in kako se naučiti pogovarjati in poslušati? Več smo izvedeli od njih in njihovih sogovornikov.


11.05.2024

Mladi upi slovenskega tenisa iz Tenis kluba Olimpija - kluba, kjer vzgajajo predvsem ljudi, ne le tenisačev

V času vse bolj nečloveške tekmovalnosti in športnega gladiatorstva se poraja vprašanje, kako sploh vzgajati mlade v šport, ki bo human in jih bo opremil tudi za življenje v dobrobit skupnosti. Tokrat zato gostimo mlade upe slovenskega tenisa, ki trenirajo pod okriljem drugega najstarejšega teniškega kluba v Sloveniji - Tenis kluba Olimpija, kjer je trenerski ekipi glavno vodilo to, da vzgajajo predvsem ljudi, ne le tenisačev. Prisluhnite kaj so o tekmovalnosti, človeških vrednotah, ambicijah in sodelovanju ter starševski podpori voditeljici oddaje Liani Buršič povedali mladi tenisači Brina Bohorič, Laura Basailović, Brina Planinc, Franja Sevšek, Max Popovič in glavni trener ter predsednik TKO Gregor Matko in trenerka Alenka Matko Juvančič.


27.04.2024

Mladinski odsek PD Kranj

V oddaji Hudo se odpravljamo na višjo nadmorsko višino, z nami so bile planinke iz mladinskega odseka Planinskega društva Kranj. Povedale so marsikaj o varnem odhodu v sredogorje in visokogorje, govorile so tudi o tem, zakaj je planinstvo super družabna aktivnost, ki združuje prijetno s koristnim.


27.04.2024

Literarni klub OŠ Prežihovega Voranca Ljubljana

V tokratnem, že počitniško – prazničnem Hudo!ju, gostimo članice Literarnega kluba OŠ Prežihovega Voranca Ljubljana, brale so tudi odlomke iz svojih najljubših knjig, zato vam po idejo za dopustniško branje ni treba daleč, le radio prižgete oziroma prisluhnete oddaji prek spleta na podkastu. Voditeljica oddaje Liana Buršič je gostila učenke 7. in 8. razredov - Karo Vrhovec Chabbert, Klaro Miklič, Tiso Kolenc, Evo Kurinčič, Evo Mlakar, Ello Omladič, Zarjo Karer, Vito Švegelj in knjižničarko Petro Ovčar.


20.04.2024

Z Močvirskimi tulipani v naravo

Družili smo se s taborniki, razlogi za to pa so bili kar trije. V soboto je v parku Tivoli v Ljubljani potekal 26. taborniški Féštival, to je prireditev, ki na enem mestu združi veliko število tabornikov iz vse države in tudi tiste, ki jih taborniški način življenja zanima, drugi razlog je, da 22. aprila obeležujemo dan tabornikov, prav tako na ta dan pa praznujemo še svetovni dan zemlje, kar je še tretji razlog, da smo oddajo Hudo namenili pogovoru o tem, kako lahko sobivamo z naravo in kako z našimi dejavnostmi tam pustimo čim manjši odtis oziroma kako ima lahko naše bivanje v naravi nanjo čim manjši vpliv. In kdo bi bil boljši za tako debato, kot so taborniki. Z nami v studiu so bili taborniki iz rodu Močvirski tulipani.


13.04.2024

O odgovornosti z novinarji z OŠ Šenčur

Z novinarskimi delavnicami smo bili na OŠ Šenčur, kjer so se mladi novinarji s svojimi vrstniki in učitelji pogovarjali o odgovornosti. Kako so mladi odgovorni do sebe, drugih in okolja? In kako lahko k večji odgovornosti pripomorejo tudi različni projekti in evropske izmenjave učencev? Več v oddaji Hudo!


06.04.2024

21. Otroški festival gledaliških sanj

Ples, lutke, senčno gledališče in gib. Vse te gledališke elemente bo predstavilo 28 gledaliških in 8 improvizacijskih gledaliških skupin s kar 409 nastopajočimi na 21. Otroškem festivalu gledaliških sanj v Festivalni dvorani, s tem aprila Pionirski dom začenja obdobje festivalov, mi pa smo to sobotno jutro v Hudo!ju gostili mlade iz festivalske žirije. Voditeljica Liana Buršič se je o igri kot veščini za življenje in varnem prostoru za ustvarjalno izražanje sebe pogovarjala z igralci - Anastasijo Milanovski, Najo Milivojević, Gajem Črničem, Evo Ogorevc in Natašo Djuričić, z njimi pa je prišla tudi dramaturginja in predsednica strokovne žirije Staša Prah.


30.03.2024

Z novinarji z OŠ Matije Čopa Kranj o športu

Mladi novinarji z OŠ Matije Čopa Kranj so v oddaji Hudo govorili o športu. Pred mikrofon so povabili smučarskega skakalca Žigo Jelarja in svoje vrstnike, ki se ukvarjajo s športom, izvedeli pa so tudi, kaj narediti, če ti na športni poti ne gre vse po načrtih. Kaj je nastalo na radijskih novinarskih delavnicah v Kranju, slišite v oddaji HUDO.


23.03.2024

Gorski in BMX kolesarji iz KD Rajd

Tokratni Hudo! je bil kolesarsko obarvan. V studiu so se nam pridružili gorski in BMX kolesarji iz ljubljanskega Kolesarskega društva Rajd – Lovro, Rožle, Dimitrij, Nejc, Pia, Arne in njihov trener Miha Jakopič in nam predstavili svoj šport ter nas odpeljali na svoje treninge in tekmovanja ter nam razkrili, kako je s kolesom leteti po zraku in kako se kljub visokim hitrostim, ki jih dosegajo, varno peljejo čez spuste.


16.03.2024

O mednarodnih izmenjavah z novinarkami z OŠ Litija

Z nami so bile mlade novinarke z OŠ Litija. Na novinarskih delavnicah na njihovi šoli smo posneli številne sogovornike, nekateri prihajajo iz tujine. Šola je namreč vključena v program Erasmus + in ta teden je tam potekala mednarodna izmenjava učencev. Kako je bilo gostiti češke učence, kakšen zalogaj je organizacija mobilnosti učencev in kakšne izkušnje pri tovrstnih projektih dobijo učenci in učitelji? Več izveste v Hudoju!


09.03.2024

Šah je kraljevska igra in tudi šport

V oddaji Hudo smo se družili s šahistkami in šahisti z Osnovne šole Zreče. Tako ekipa deklet kot fantov je na področnem tekmovanju celjske regije osvojila zlato medaljo, zato jih prihodnji konec tedna čaka državno prvenstvo v tej kraljevski igri. V pogovoru so nam predstavili, kakšna igra je šah, kako zahtevna je, govorili so tudi o tem, zakaj je šah šport. Nekaj besed smo namenili še njihovemu projektu športne bralne značke.


02.03.2024

Cik cak po belih strminah

Zadnjo zimskopočitniško soboto smo preživeli v družbi mladih, ki imajo zimo in sneg zelo radi. To so smučarji iz Smučarskega kluba Kalič Postojna. Od Lorene, Mine, Mateja in Alenke Bratož smo izvedeli vse o smučanju, letošnji sezoni, ki jo je zaznamovalo pomanjkanje snega, opremi, treningih, drugih aktivnostih v klubu ter o njihovem odnosu do športa in rekreacije.


24.02.2024

Planinske brihte na 34. tekmovanju Mladina in gore

Konec januarja je Šenčur gostil 34. državno tekmovanje Mladina in gore, ki je najbolj uveljavljeno planinsko tekmovanje za mlade iz znanj, veščin in izkušenj z vseh področij planinskega delovanja. To tekmovanje mlade pripravlja na samostojen obisk gora, ponuja pa tudi ogromno možnosti za druženje in pridobivanje izkušenj za življenje. Z nami v studiu so v oddaji Hudo bile Manja Goslar, Karin Jakša Jovanovski, Sara Mis in Viktoria Ana Šušteršič, članice ekipe Planinske brihte iz Planinskega društva Medvode, ki so v osnovnošolski konkurenci postale državne prvakinje, z njimi je bila tudi mentorica Mojca Resnik.


17.02.2024

“Izberi delo, ki ga imaš rad in nikoli ti ne bo treba delati niti dneva v življenju”

Letošnji devetošolci bodo kmalu pred pomembno odločitvijo – kam naprej. Kako izbrati pravi poklic in pravo šolo v teh časih …? Kakšne so sploh možnosti? Kateri so poklici prihodnosti? Je gimnazija še vedno najboljša odločitev? O vsem tem smo govorili v tokratni oddaji Hudo!, ko so bili z nami v studiu osnovnošolci Oskar, Eva Rebeka, Elisa in Lio ter srednješolka Iva in Tina Rezar, ki opravlja delo svetovalne delavke v Dijaškem domu Vič. Prek telefona sta se nam pridružili tudi dijakinja Vita in študentka Maja.


10.02.2024

Imaš tremo? Ni panike, poslušaj Hudo!

V Hudoju so se nam pridružili mladi novinarji z OŠ Staneta Žagarja Lipnica, ki so za temo svoje oddaje izbrali nastopanje. Imate kaj treme, ko ste vprašani, ko morate predstaviti svojo raziskovalno nalogo ali imate nastop v glasbeni šoli? Kako jo premagati? Zelo dobre nasvete je dala šolska psihologinja Katja Nastran, marsikaj zanimivega pa je povedala tudi igralka Tina Resman.


10.02.2024

Čisto hud intervju s Tino Resman

Na novinarskih delavnicah na OŠ Staneta Žagarja Lipnica sta mladi novinarski intervjuvali igralko Tino Resman, ki je nekoč hodila na njihovo šolo.


03.02.2024

Breakdancerji iz Plesne akademije Bast Arts

V oddaji Hudo smo šli pod soj žarometov plesne dvorane, družili smo se s plesalci Plesne akademije Bast Arts. Hip-hop je bil naša glavna tema in tudi to, kako v plesih, ki jih združuje to poimenovanje, napredovati. Ker so plesi hip-hopa med mladi priljubljeni, smo govorili tudi o tem, kako sploh začeti. Vse to in še več o tekmovanjih, na katerih so tudi že zelo uspešni, so povedali plesalci Svit, Rudi, Luna in Elma, ob njih pa tudi trener v plesni akademiji Bast Arts Jan Kozin.


Stran 1 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov