Trenutno se predvaja:
Maribor 11
14. maj 2018 ob 14:33 Maribor Novice

30 let počitniškega doma v Poreču

Z ZPM Maribor bo letos v Poreču in na Pohorju letovalo 1550 otrok, z RK v Punatu pa 1400 - V Poreču nova igrala in obnovljena plaža, v Punatu plezalna stena in delavnice programiranja
Počitniški dom ZPM Maribor v Poreču je bil odprt leta 1988. Foto: Radio Maribor/ZPM Maribor

V počitniškem domu RK Frankopan v Punatu bodo letos klimatizirali vse prostore, postavili plezalno steno in obogatili program z delavnicami programiranja in legorobotike. Foto: Radio Maribor/RK Maribor

Mariborski Rdeči križ bo letos omogočil letovanje 1.400, Zveza prijateljev mladine Maribor pa več kot 1.500 otrokom. V domu ZPM v Poreču so 1., 2. in 3. izmena že zapolnjene. Letos je zdravstvena zavarovalnica nekoliko več zdravstvenih letovanj odobrila Rdečemu križu za letovanje v Punatu. Tako v Punatu kot Poreču pa bo otroke letos pričakalo več novosti.

Počitniški dom VIRC Poreč letos praznuje 30 let. Obletnico bodo zaznamovali s postavitvijo novih igral; prav tako bo otroke v Poreču pričakala obnovljena plaža. Kot je pojasnil sekretar mariborske Zveze prijateljev mladine Božo Raušl, so se odločili obletnico proslaviti z koristnimi novostmi za otroke, in ne s postavljanjem obeležij. Zanimanje za letovanje z marirboskim ZPM je ogromno; v samo nekaj dneh so prejeli že 1000 prijavnic. Tako so 1., 2. in 3. izmena v Poreču že polne.

Zdravstvena zavarovalnica je letos ZPM odobrila nekoliko manj zdravstvenih letovanj kot lani – 315 – in nekoliko več Rdečemu križu za letovanje v Punatu – 900.

Tudi v domu RK v Punatu bo otroke letos pričakalo več novosti – klimatizirani prostori, plezalna stena, dodatni športi in delavnice. Tako bodo imeli letos v programu med drugim tudi delavnice programiranja in legorobotike, je napovedal sekretar mariborske območne enote RK Metod Dolinšek. Potem ko je število otrok v Punatu v preteklih letih upadalo, ga v zadnjih letih ponovno povečujejo prav z bogatitvijo programa. Letos bodo sezono podaljšali v september, ko bodo počitniški dom v Punatu odprli za zunanje goste: krvodajalce, prostovoljce in aktiviste RK ter za upokojence.

Za letovanje otrok pa imajo starši možnost izkoristiti sredstva Zavoda za zdravstveno zavarovanje, subvencijo občine ali sredstva katere od dobrodelnih akcij.

Vesna Martinec

Zadnji prispevki