Trenutno se predvaja:
Maribor 11
14. maj 2018 ob 14:33 Maribor Novice

30 let počitniškega doma v Poreču

Z ZPM Maribor bo letos v Poreču in na Pohorju letovalo 1550 otrok, z RK v Punatu pa 1400 - v Poreču nova igrala in obnovljena plaža, v Punatu plezalna stena in delavnice programiranja
Počitniški dom ZPM Maribor v Poreču je bil odprt leta 1988. Foto: Radio Maribor/ZPM Maribor

V počitniškem domu RK Frankopan v Punatu bodo letos klimatizirali vse prostore, postavili plezalno steno in obogatili program z delavnicami programiranja in legorobotike. Foto: Radio Maribor/RK Maribor

Mariborski Rdeči križ bo letos omogočil letovanje 1.400, Zveza prijateljev mladine Maribor pa več kot 1.500 otrokom. V domu ZPM v Poreču so 1., 2. in 3. izmena že zapolnjene. Letos je zdravstvena zavarovalnica nekoliko več zdravstvenih letovanj odobrila Rdečemu križu za letovanje v Punatu. Tako v Punatu kot Poreču pa bo otroke letos pričakalo več novosti.

Počitniški dom VIRC Poreč letos praznuje 30 let. Obletnico bodo zaznamovali s postavitvijo novih igral; prav tako bo otroke v Poreču pričakala obnovljena plaža. Kot je pojasnil sekretar mariborske Zveze prijateljev mladine Božo Raušl, so se odločili obletnico proslaviti z koristnimi novostmi za otroke, in ne s postavljanjem obeležij. Zanimanje za letovanje z marirboskim ZPM je ogromno; v samo nekaj dneh so prejeli že 1000 prijavnic. Tako so 1., 2. in 3. izmena v Poreču že polne.

Zdravstvena zavarovalnica je letos ZPM odobrila nekoliko manj zdravstvenih letovanj kot lani – 315 – in nekoliko več Rdečemu križu za letovanje v Punatu – 900.

Tudi v domu RK v Punatu bo otroke letos pričakalo več novosti – klimatizirani prostori, plezalna stena, dodatni športi in delavnice. Tako bodo imeli letos v programu med drugim tudi delavnice programiranja in legorobotike, je napovedal sekretar mariborske območne enote RK Metod Dolinšek. Potem ko je število otrok v Punatu v preteklih letih upadalo, ga v zadnjih letih ponovno povečujejo prav z bogatitvijo programa. Letos bodo sezono podaljšali v september, ko bodo počitniški dom v Punatu odprli za zunanje goste: krvodajalce, prostovoljce in aktiviste RK ter za upokojence.

Za letovanje otrok pa imajo starši možnost izkoristiti sredstva Zavoda za zdravstveno zavarovanje, subvencijo občine ali sredstva katere od dobrodelnih akcij.

Vesna Martinec, *

Zadnji prispevki

Nazaj na vrh