Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Mariborska občina je za 567 tisoč evrov vredno sanacijo bazenske ploščadi in samega bazena izbrala podjetje Markomark Nival, druga faza, ki naj bi bila zdaj združena s prvo, pa zajema celovito sanacijo in prenovo srednjega in malega bazena ter rekonstrukcijo strojnih instalacij. Direktor športnih objektov Maribor, Anton Knez poudarja, da je » celotni projekt vreden 1,482 milijona evrov in če bi bile vse faze izvedene, bi nekje v začetku ali pa ob koncu novembra celoten objekt lahko predali v uporabo«.

Iz mariborske občine so nam sporočili, da je denar – nekaj več kot 900 tisoč evrov bodo izplačali letos – zagotovljen, pripravljalna dela za prvo fazo pa so že v teku. Gradbišče bodo odprli 14 dni po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja za prvo fazo, sočasno pa tečejo postopki za drugo fazo obnove.

» V tem času je potrebno narediti razpis za drugi del obnove in sicer za bazenski del in tehnologijo, ki je že v pripravi in bo, če bo investicijski program v četrtek, 22.junija, sprejet na mariborskem mestnem svetu, pripravljen zelo hitro. Istočasno pa predvidevamo, da bomo pripravili tudi tretji del, ki je zajema klimatizacijo objekta«, še dodaja Knez.