Doris Urbančič Windisch Foto: Oglasno sporočilo/Slovenska turistična organizacija
Doris Urbančič Windisch Foto: Oglasno sporočilo/Slovenska turistična organizacija

Mnenje o razrešitvi Doris Urbančič Windisch bodo na torkovi seji kot prvi izrazili svetniki občine Rače–Fram. V občini Hoče–Slivnica bodo to storili v sredo, v Mariboru v četrtek, v občini Starše pa prihodnji torek. Kot je znano, svetniki direktorici med drugim očitajo neustrezno pripravljen poslovni in finančni načrt in nezadostno povezovanje z občinami in turističnimi akterji. Mnenja o tem so različna. Mariborski župan Andrej Fištravec se ne opredeljuje in zaupa volji svetnikov, župani občin Starše, Hoče–Slivnica in Rače–Fram, Bojan Kirbiš, Marko Soršak in Branko Ledinek pa menijo, da je po slabem letu dela direktorice za oceno njene uspešnosti še prezgodaj.

"Minilo je šele dobro leto dni, odkar je odstopila prejšnja direktorica, tudi zaradi zakulisnih iger v svetu zavoda. Nato so na pobudo mariborske občine nastavili sedanjo direktorico in zdaj jo ista občina tako rekoč odstavlja po scenariju podobnih zgodb v drugih javnih podjetjih. Mislim, da je neprestano menjavanje ljudi nehigienično. Ljudem je treba dati priložnost, sredstva in čas, da lahko nekaj naredijo. Tukaj pa se že od začetka pod noge mečejo polena, zato je delo kogar koli na tem mestu težko oziroma nemogoče," pravi Branko Ledinek.

Kakšno težo ima mnenje občin pri odločitvi sveta zavoda ni jasno. Predsednik sveta Gregor Bezlaj pravi, da ni zavezujoče, župani Kirbiš, Soršak, Ledinek in direktorica pa nasprotno. Urbančič Windischeva očitke sicer zavrača: "Če pride do razrešitve, bom zagotovo poiskala pravno podporo, glede na to, da so razlogi za razrešitev neutemeljeni in glede na statut in odlok o ustanovitvi zavoda niso dovolj poglobljeni. V bistvu so preveč ohlapni in na njih ne morem natančno odgovoriti. Če so ohlapna vprašanja, so ohlapni tudi odgovori."