Pohorje, smučišče Foto: BoBo
Pohorje, smučišče Foto: BoBo

Niti 4,2 milijona, kolikor je ponudil Marprom, niti ponudba podjetja Playgreen, katere znesek ni znan, nista zadovoljili pričakovanj slabe banke. Z banke sporočajo, da imajo več ponudb in da se prodaja nadaljuje. A ker so postopki dolgotrajni, bi radi hotele za eno leto oddali v najem, saj s 1. septembrom najem končujejo Terme Maribor.

"Mi nadaljujemo pogovore z DUTB in upamo, da bodo na koncu uspešni, tako za nakup, ali pa mogoče tudi za morebitni najem, saj se bomo prijavili tudi na ta razpis," pravi lastnik podjetja Playgreen Miran Ferk.

Direktor Marproma Bernard Majhenič danes za komentar ni bil dosegljiv, iz podjetja pa sporočajo, da jih je objava razpisa za najem presenetila in da je ta pisan na kožo določenemu hotelirju, zaradi česar se nanj ne morejo prijaviti. Zahteva namreč tri leta izkušenj z upravljanjem tovrstnih hotelov. To naj bi bile Terme Maribor, a njihov predstavnik Gregor Gorenc trdi, da o morebitnem podaljšanju najema ni obveščen in da nima komentarja.

Miran Ferk pa dodaja: "Sam sem kar nekaj let vodil te hotele in do leta 2011, ko nisem bil več vodja, so bili rezultati zelo, zelo dobri."

Hotele želi nadgraditi, stopil pa je tudi v stik z večjimi turističnimi agencijami, še pravi Ferk.