Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Hotelov še ne morejo urejati, saj se z lastniki, slabo banko in trenutnim najemnikom, Termami Maribor, še dogovarjajo za primopredajo. Razpisujejo pa med 35 in 40 novih zaposlitev. Iščejo predvsem receptorje, natakarje, kuharje in tržnike, a ne med sedanjimi zaposlenimi, pravi lastnik Miran Ferk.

"Iščemo predvsem svež kader, kader, ki v tem trenutku v Mariboru nastopa samostojno ali pod okriljem kakih drugih podjetij, tudi iz drugih krajev. Sestaviti želimo ekipo, ki bi pripomogla, da se te lokacije in objekti vrnejo na tak želen nivo, kot so naši cilji. "

Hotele bodo tržili pod blagovno znamko Pohorje Resort. Glavnina gostov bodo športniki, predvsem nogometaši, ki k njim že vrsto let prihajajo na priprave. Pripravljajo tudi pakete v sodelovanju z bike parkom, pohorskimi kočami in avtobusnim podjetjem Marprom, ki upravlja pohorske žičnice. Razviti želijo tudi kolesarsko ponudbo. Pozimi pa računajo na smučarje, predvsem iz Balkanskih držav.

"Mi smo šli na nek spodnji limit, ampak mislim, da lahko s pravo predstavitvijo dosežemo več kot 60 odstotkov smučarskih gostov v naših objektih."

Miran Ferk stavi predvsem na naravne danosti Maribora in Pohorja ter obljublja vrhunsko hotelsko-kulinarično ponudbo. Hotele bo najel za eno leto, a ima večje ambicije – s slabo banko se pogaja za njihov odkup.