Trenutno se predvaja:
Maribor 13
11. maj 2018 ob 14:38 Maribor Novice

Projekt še vedno brez stavbne pravice

Oder na Dravi naj bi bil postavljen do začetka Festivala Lent 22. junija
Čeprav dela že potekajo, pa občina še vedno ni pridobila vseh dovoljenj – Direkcija Republike Slovenije za vode ji namreč še ni dodelila stavbne pravice. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Poročali smo že, da v Mariboru na Lentu v zalivu ob Vodnem stolpu že potekajo dela za gradnjo stalnega odra na Dravi. Izvajalec del, podjetje ADTEH iz Slovenj Gradca, še vedno zagotavlja, da bo oder postavljen pred začetkom Festivala Lent 22. junija. Čeprav določena dela že potekajo, občina še vedno ni pridobila vseh dovoljenj – Direkcija Republike Slovenije za vode ji namreč še ni dodelila stavbne pravice.

Konstrukcija na odru bo dvodelna – sestavljena bo iz fiksnega odra oziroma parterja in glavnega, montažnega odra, ki bo plaval na pontonih. Republiška Direkcija za vode je pred časom že izdala vodno soglasje za projekt, občina pa čaka še na ustanovitev stavbne pravice.

Na Direkciji za vode so pisno pojasnili, da so 18. aprila prejeli vlogo mariborske občine za ustanovitev stavbne pravice za postavitev parterja in občino 25. aprila pozvali k dopolnitvi vloge, in sicer v 15 dneh. "Dopolnjeno vlogo smo prejeli včeraj (10. maja)," so še sporočili z direkcije in dodali, da jo bodo pregledali v najkrajšem možnem času. Na vprašanje, kako to, da dela že potekajo, čeprav projekt še nima stavbne pravice, so pojasnili, da bi občina pred začetkom gradnje vsekakor morala imeti vso potrebno dokumentacijo.

Enako vprašanje smo zastavili tudi mariborski občini, ki nam neposredno ni odgovorila, zapisala je le, da je Direkciji za vode poslala "dopolnjeno vlogo za ustanovitev stavbne pravice, in da izvajalec del, podjetje ADTEH, trenutno izvaja temeljenje za fiksni oder oziroma parter, hkrati pa obnavlja pontone, ki so del konstrukcije glavnega odra. Dela potekajo v skladu z zastavljenimi roki, tako da bodo končana – če bo vreme dovoljevalo – v predvidenem roku, to je do začetka Festivala Lent."

Nataša Rižnar, *

Zadnji prispevki

Nazaj na vrh