Foto: Radio Maribor/RIC Slovenska Bistrica
Foto: Radio Maribor/RIC Slovenska Bistrica

Kot pojasnjuje direktorica Razvojno-informacijskega centra Slovenska Bistrica Monika Kirbiš Rojs, so pri snovanju letošnjega programa prisluhnili željam občanov: "Sprememba v primerjavi z lani je ta, da smo dogajanje razširili tudi v zadnji teden decembra in določeni nastopi bodo tudi čez vikend, tako da največ obiskovalev pričakujemo ob petkih in sobotah."

Kot že omenjeno, se dogajanje v Bistriškem gradu začenja jutri popoldne, v sredo, in sicer ob 17-ih z miklavževanjem. V gradu bodo tudi sicer v ospredju prireditve za otroke, pravi Andreja Šega Gracej iz Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica. Med drugim si bo mogoče ogledati lutkovne predstave, koncerte, vabila bo tudi praznična grajska tržnica. "Na zunanjem grajskem dvorišču bo tudi božičkova pošta. Gre za dogodek, ko lahko otroci prinesejo svoja pisma z željami za Božička. Pisma bosta sprejela škrat in škratulja, ki jih bosta predala Božičku."

Na Trgu svobode pa se bo dogajanje začelo 18. decembra, ko bodo z učenci osnovnih šol in otroki iz vrtcev praznično okrasili trg, pojasnjuje direktorica Razvojno-informacijskega centra Slovenska Bistrica Monika Kirbiš Rojs. V času do novega leta se bodo na trgu zvrstili med drugim božičkov sejem, nastopi glasbenih skupin in palačinkijada. Še posebej pestro pa bo v tednu pred novim letom: " V tem tednu smo dogajanje skoncentrirali na četrtek, petek in soboto, ko bodo koncerti različnih skupin, vse skupaj pa bomo sklenili s silvestrovanjem v ponedeljek."

Sicer pa bodo tudi na drugih lokacijah v Slovenski Bistrici in njeni okolici v decembru številni koncerti, gledališke predstave in dobrodelne prireditve.