Trenutno se predvaja:
Maribor 15
16. maj 2018 ob 15:41 Maribor Novice

Skrb za zdravje in vseživljenjsko učenje za dolgo in uspešno življenje

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja več kot 7.200 dogodkov
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Učenja ni konec po osnovni šoli, maturi, diplomi, magisteriju ali doktoratu, temveč nas spremlja do konca življenja. Vsaj moralo bi nas, pravijo v Andragoškem centru Republike Slovenije. Sami vseživljenjsko učenje spodbujajo tudi z dogodki v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja in Parade učenja, ki potekajo v več slovenskih krajih.

Parado učenja v mariborskem Vetrinjskem dvoru so odprli udarni ritmi afriških bobnov, nato pa so na oder stopili pevci upokojenci in osnovnošolski gledališčniki. Dogodek za vse generacije je ponudil še izobraževalne delavnice in strokovno predavanje o medčloveških odnosih, predstavili pa so se tudi ponudniki izobraževalnih in zdravstvenih storitev.

Prav zdravje je rdeča nit današnjega dogodka – skrb zanj omogoča kakovostno in aktivno življenje tudi v pozni starosti.

"Delovna doba se podaljšuje. Zdravje moramo ohranjati in ostati vitalni. Spreminja se tudi trg dela, pripravljeni moramo biti za sodobno družbo," pravi direktorica Andragoškega zavoda Maribor Irena Urankar.

Teden vseživljenjskega učenja prirejajo že 23., do konca junija pa bo ponudil več kot 7.200 brezplačnih prireditev po vsej državi.

Bratko Zavrnik, *

Zadnji prispevki

Nazaj na vrh