Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Tokratna obilnejša snežna pošiljka zlasti v vzhodni polovici Slovenije povzroča številne težave v prometu. Od jutra poročamo o prometnih nesrečah in zdrsih vozil. Trenutno je zaprta cesta Podlehnik-Gruškovje zaradi zdrsa tovornjaka. Na štajerski avtocesti je pred počivališčem Polskava oviran promet proti Mariboru;

Sneg se oprijemlje cestišča, vozne razmere so slabše. Tudi v Mariboru sneženje ne pojenja. Že od sinoči je nepretrgoma na terenu 65 vozil za pluženje in posipavanje komunalnega podjetja Nigrad, je pojasnil vodja javnih prometnik površin Jože Planinc iz Nigrada. Ves teden so na terenu tudi skupine za ročno čiščenje snega z avtobusnih postajališč in prehodov za pešce. "Na terenu je 20 do 25 ljudi, ki delajo ves dan, in tako bo ostalo do konca sneženja," pravi Planinc.

Na Nigradu želijo pred napovedano zmrzaljo ceste dobro očistiti in posuti. Za zdaj sneženje ne poneha in tudi že večkrat splužene ceste so zasnežene.

Že od jutra so na terenu tudi študenti prostovoljci, ki starejšim občanom pomagajo čistiti sneg izpred hiš in z dvorišč. Nino Kuhar: "Starejšim, ki si sami ne morejo očistiti snega z veseljm pomagamo."

Ekipa študentov mariborske univerze tako vsak dan očisti sneg izpred vsaj desetih hiš, vso potrebno opremo – od lopat do soli imajo s seboj in z veseljem priskočijo na pomoč. To bodo počeli, kot pravijo, dokler bo snežilo.