Učenje Foto: Pixabay
Učenje Foto: Pixabay

V uvajalnem tednu mariborske Univerze lahko študenti prejmejo odgovore na vsa vprašanja v zvezi s študijem. Maja Žibert iz Študentskega sveta brucem svetuje: "Največ informacij na enem mestu lahko najdejo prav na uvajalnih dnevih; naj se jih udeležijo in vprašajo, kar jih zanima o študiju, bivanju v Študentskih domovih, izvejo, kje je referat, kje profesorji, kdo je tisti študent, ki jim lahko pomaga."

Včeraj sta na široko odprla svoja vrata Karierni center mariborske Univerze in Univerzitetna knjižnica. Sprejeme za bruce pripravljajo tudi posamezne fakultete, večinoma v petek.

Študentska organizacija pa brucem svetuje, naj si čim prej uredijo subvencionirano prehrano. "Bruci se morajo najprej registrirati na portalu studentska-prehrana.si, kjer dobijo unikatno kodo, nato pa z njo, potrdilom o vpisu, osebnim dokumentom in telefonom pridejo na našo točko na Štuku in tukaj uredijo vse potrebno," pravi Dejan Spital iz ŠOUM. Tudi subvencionirano vozovnico za javni prevoz je priporočljivo urediti čim prej. Prav tako kmalu potečejo tudi roki za oddajo vlog za različne štipendije.