Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Čeprav poletno sonce že nekaj tednov greje Maribor, bo kopališče Mariborski otok odprlo vrata šele z začetkom šolskih počitnic. A zaradi slabe vremenske napovedi še ne v petek, kot je bilo sprva napovedano, temveč v ponedeljek, 25. junija. Cene ostajajo enake lanskim: 5 evrov za odrasle in 4 evre za otroke, mladino in starejše.

Bazeni na kopališču Mariborski otok so napolnjeni z vodo, ležalniki pa prebarvani in čakajo na prve kopalce, pravi pomočnik direktorja Športnih objektov Maribor :

"Tako kot vsako leto smo pripravili razna pestra dogajanja. Imamo odbojko na mivki, badminton, namizni tenis, šah ... Pripravili smo tudi igrala za otroke. Načrtujemo tudi zabavne vikende, program pa je odvisen od vremena."

Sicer pa bo na dotrajanem 88 let starem kopališču letos vse po starem. Dolgo pričakovane celovite obnove v javno-zasebnem partnerstvu, ki jo mariborska občina napoveduje že nekaj let, namreč to sezono še ne bo, z nujnimi popravili pa jim je s svojimi in z občinskimi sredstvi le uspelo pridobiti potrebna dovoljenja in si tako zagotoviti sezono. Razmišljajo pa tudi o obnovi na lastno pest, pravi direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez:

"Ideja in želja sta, da bi infrastrukturo obnavljali sukcesivno: najprej stavbo, nato ploščad, nazadnje pa še bazensko ploščad. Tako bi Mariborski otok v treh do petih letih dobil povsem novo preobleko."

To poletje pričakujejo do 60 kopalnih dni in vsaj 35.000 obiskovalcev, s čimer bi poslovali pozitivno. Z odprtjem Otoka pa bo čez poletje zaprlo vrata kopališče Pristan.