Trenutno se predvaja:
Maribor 6
12. januar 2018 ob 13:21 Maribor Novice

V Mariboru je cepivo proti gripi še na voljo

Na NIJZ-ju v Mariboru imajo še 400 odmerkov, v ZD Adolfa Drolca pa le še 10
Foto: BoBo

Poudarki

  • Doslej so cepili 1041 oseb, lani v vsej sezoni 500. Zato jim je cepiva že skoraj zmanjkalo. Imajo le še 40 odmerkov in 30 naročenih.

Zaradi povečanega povpraševanja po cepljenju proti gripi se zaloge cepiva zmanjšujejo tudi v Mariboru. V Zdravstvenem domu Adolfa Drolca imajo le še nekaj odmerkov, v mariborski enoti NIJZ-a pa je za zdaj še na voljo 400 odmerkov cepiva, cepijo pa vsak dan.

V čakalnici mariborske enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje v Prvomajski ulici se je tudi danes trlo ljudi, ki so se prišli cepit proti gripi. Na dan cepijo tudi 200 oseb. Tako so letos v nekaj tednih že cepili 4.500 oseb, lani pa v vsej sezoni 3.500. A cepiva jim za zdaj še ne primanjkuje.

Z navalom se soočajo tudi v ZD Adolfa Drolca. Doslej so cepili že 1041 oseb, lani v vsej sezoni 500. Zato jim je cepiva že skoraj zmanjkalo. Imajo le še 40 odmerkov in zanje 30 naročenih, tako da je na voljo le še 10 odmerkov. Ko se bo naročilo prav toliko oseb, bo treba počakati na novo pošiljko; predvidoma jo dobijo čez 14 dni.

Ta hip se je torej za cepljenje v ZD Maribor še mogoče naročiti, vendar bo cepivo kmalu pošlo. V mariborski enoti NIJZ ga imajo za zdaj dovolj, cepijo pa vsak dan brez predhodnega naročanja.

Vesna Martinec

Nazaj na vrh