Prizorišče tragičnega pretepa, v katerem je umrl 25-lentik Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Prizorišče tragičnega pretepa, v katerem je umrl 25-lentik Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor in Robert Munda, vodja mariborskih kriminalistov Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Policija je predstavila več podrobnosti nedavnega množičnega pretepa na območju mariborske tržnice, ki se je končal tragično: nedeljskega jutra 7. januarja je po zaprtju enega izmed tamkajšnjih lokalov na bližnji cesti ustavil avtomobil, v katerega je želelo vstopiti devet ljudi. Za njimi se je ustavilo drugo vozilo s petimi osebami, ki niso mogli zapeljati mimo. Zato so se s potniki prvega avtomobila sprli, nato pa z njimi nasilno obračunali.

V napad se je takrat vključila še skupina treh oseb, ki so se takrat zadrževali pri kiosku s hitro prehrano v neposredni bližini. V tej skupini je bil tudi 25-letnik, ki je v pretepu staknil posebno hude telesne poškodbe. Bil je zaboden in je kasneje v bolnišnici umrl.

Policisti preiskujejo dve kaznivi dejanji: nasilništvo in povzročitev posebno hude telesne poškodbe. Nasilništva sumijo tri moške iz Maribora in okolice, stare 28, 35 in 44 let, ki so jih privedli pred preiskovalnega sodnika in so trenutno v priporu. Vsi trije so v pretklosti že bili obravnavani v postopkih za kazniva dejanja z elementi nasilja. Kdo je osumljen, da je hudo poškodoval preminulega Mariborčana, pa še ne razkrivajo. V okviru preiskave, v kateri so izvedli tudi nekaj pridržanj in hišno preiskavo, so zbrali veliko dokazov, počakati pa je treba na njihovo analizo.

"Nikakor si ne bi upal trditi ali celo prejudicirati, kdo je žrtvi pretepa povzročil usodne poškodbe. Zagotovo je bila to ena oseba iz ene izmed skupin, ki sta se pretepali," je pojasnil vodja mariborskih kriminalistov in dodaja, da je užaloščen nad odzivom očividcev: čeprav jih je bilo na prizorišču veliko, je policija kljub številnim pozivom od njih dobila le malo informacij.