Sporočila za javnost
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
false
Lado Leskovar je napolnil Gallusovo dvorano in duše obiskovalcev koncerta. Na TV SLO 1 si koncert premierno oglejte v dveh delih: 17. in 24. septembra, obakrat ob 17.20. Foto: Marko Alpner
false
60 let na odru; z Ladom Leskovarjem so nastopili številni gostje, tudi Otroški pevski zbor ter Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija. Foto: Marko Alpner

Dodaj v

Lado Leskovar: Nekoga moraš imeti rad

Posnetek gala koncerta 60 let na odru 17. in 24. septembra
6. september 2017 ob 11:22
Ljubljana - RTV SLO

Lado Leskovar je ob 60-letnici svojega glasbenega delovanja letos spomladi pripravil čudovit večer, poln legendarnih popevk, spominov in velikih prijateljstev. Njegov koncert s prijatelji, spremljali so jih Big Band in Simfonični orkester RTV Slovenija z dirigentom Patrikom Greblom, bomo premierno predvajali v dveh delih: v nedeljo, 17. septembra, in čez teden dni, 24. septembra, obakrat ob 17.20 na TV SLO 1.

V polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma so se naši popevkarski ikoni pridružili številni prijatelji, ki so se mu poklonili ob tem velikem jubileju: Janez Hočevar Rifle, Nuša Derenda, Anika Horvat, Momčilo Bajagić Bajaga, Ibrica Jusić, Magnifico, Adi Smolar, Samuel Lucas, Sanja Ilić, Zijah Sokolović in Boris Cavazza. Prav vsak je dodal svoj kamenček v mozaik življenja Lada Leskovarja, pa naj gre za spomine, poezijo, filme ... Pridružil pa se jim je tudi Otroški pevski zbor RTV Slovenija.

Koncert se začne s skladbo Nekoga moraš imeti rad, kot moto njegovega življenja. Slišali pa bomo tudi zimzelene Bil sem mlajši kakor ti, Nathalie, Potraži me u predgradju, Poslednji vlak in mnoge druge, s katerimi je pevec v čudovitem vzdušju proslavil izjemno 60-letno pevsko kariero.

Prvi del koncerta bomo ponovili v soboto, 23. septembra, ob 22.50 na TV SLO 2, drugi del pa 30. septembra ob 23. uri na TV SLO 2.

Fotografije: Marko Alpner

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija
Prijavi napako

Sporočila za javnost pripravlja in objavlja Služba za komuniciranje RTV Slovenija. Dodatna vprašanja lahko posredujete na e-naslov pr@rtvslo.si.
Kazalo