Pretresljiva zgodba o Philomeni in iskanju odvzetega sina bo premierno na sporedu v sredo, 7. oktobra, v Filmu tedna na TV SLO 1 malo po 20. uri. Foto: iz filma Philomena
Pretresljiva zgodba o Philomeni in iskanju odvzetega sina bo premierno na sporedu v sredo, 7. oktobra, v Filmu tedna na TV SLO 1 malo po 20. uri. Foto: iz filma Philomena
false
V torek, 6. oktobra, ob 20.00 se na TV SLO 1 začne nova sezona serije Zadnji tango v Halifaxu. Doslej ste serijo lahko spremljali ob nedeljah zvečer, od zdaj bo na sporedu ob torkih. Po koncu serije mu bosta sledili Scott in Bailey. Foto: iz serije Zadnji tango v Halifaxu
false
Ob sobotah zvečer ob 21.30 na TV SLO 1 predvajamo nadaljevanko Pogrešani sin. Tudi novi deli Zapuščine bodo v tem terminu. Foto: iz serije Pogrešani sin
false
Otožno Jasmine Woodyja Allena bomo predvajali 21. oktobra malo po 20. uri na TV SLO 1. Foto: iz filma Otožna Jasmine
false
Poznate zgodbo o nastanku skladbe Marina? Film Marina si lahko ogledate 8. decembra ob 21. uri na TV SLO 2. Foto: iz filma Marina
false
Zelo zgovoren film Klub zdravja Dallas bo na sporedu 1. decembra, ob dnevu boja proti aidsu, ob 21.00 na TV SLO 2. Foto: Iz filma Klub zdravja Dallas
false
Zgodovinsko borbeno dramo Michael Kohlhaas bomo predvajali na dan reformacije ob 23. uri na TV SLO 1. Foto: iz filma Michael Kohlhaas
false
Med filmi, ki prihajajo iz minulih festivalov LIFFe, bodo tudi Zgodbe o konjih in ljudeh. Foto: iz filma Zgodbe o konjih in ljudeh
false
BBC-jevo dokumentarni serijo Afrika predvajamo ob nedeljah ob 20. uri na TV SLO 2. Foto: iz dokumentarne serije Afrika

Petkovo Kinoteko in sobotni Sedmi pečat boste zdaj spremljali na TV SLO 1, filmsko uspešnico po novem ob torkih na TV SLO 2, priljubljene enourne nadaljevanke ob torkih na TV SLO 1, evropsko zahtevnejšo produkcijo ob sredah na TV SLO 1, sodobno nadaljevanko v stilu Zapuščine pa ob sobotah na TV SLO 1. Ne zamudite: v prihodnjih tednih bomo predvajali Philomeno, Otožno Jasmine, Klub zdravja Dallas, nove dele Zadnjega tanga v Halifaxu in Zapuščine ter dokumentarce, kot sta Citizenfour ali Walking Camino: Six Ways to Santiago, če jih naštejemo zgolj nekaj.

»Prav je, da gledalci vedo, kdaj in na katerem od programov TV Slovenija lahko pričakujejo posamezne vsebine. To je tudi razlog, da smo se lotili temeljite prenove programske sheme, ki bo postavila jasno definirane programe in vzpostavila prvi program z najkakovostnejšimi programi vseh žanrov, drugi bo predvsem namenjen ljubiteljem športa in nekoliko lahkotnejšim programom, tretji informativnim in parlamentarnim vsebinam.
Vesela sem, da bomo gledalcem v naslednjih tednih, v še večji meri pa v prihodnjem letu, ponudili najnovejšo filmsko, serijsko in dokumentarno produkcijo, klasike iz filmske zgodovine, ponosna pa sem tudi na termin celovečernega dokumentarnega filma, ki bo zdaj v shemi prvega programa ob nedeljah zvečer. Ljubitelji Liffa bodo letos prišli na svoj račun s kar osmimi filmi iz prejšnjih edicij tega filmskega festivala. Prepričana sem, da lahko vsak gledalec najde v naši ponudbi tudi zanimive vsebine zase,«
o ponudbi tujih programov in umestitvi v nekaj novih terminov pravi direktorica TV Slovenija Ljerka Bizilj.

Jesenske ponedeljkove večere bomo začeli ob 20. uri na TV SLO 2 z dvojno mero kriminalnih serij: z novimi deli Partners in Crime in Inšpektorja Banksa. Nadaljevali bomo z Gospodično Marple, s Foylovo vojno in Mario Wern.

Tuje igrane serije, kot sta Zadnji tango v Halifaxu (spremljali ste jo doslej ob nedeljah zvečer - nova sezona 6. 10.) in Scott in Bailey (17. 11.), bodo od jeseni na sporedu ob torkih ob 20. uri na TV SLO 1.

Če boste ob koncu teh (ob 21.00) prestavili na TV SLO 2, si boste lahko ogledali Filmske uspešnice, namenjene najširšemu občinstvu. Pri izboru filmov smo pozorni na prepoznavnost avtorske ekipe, atraktivno zgodbo in čvrsto pripoved. Žanrsko bomo v tem terminu predvajali romantične komedije, komedije, melodrame, kriminalke in zgodovinske spektakle, torej najnovejšo, pretežno ameriško, francosko in nemško produkcijo. Med njimiopozarjamo na nekaj presežkov, ki jih ne gre spregledati: Maraton, Klub zdravja Dallas in Marina.

Sredin osrednji večerni termin (nekaj minut po 20. uri) ostaja rezerviran za odlični Film tedna. Tu prikazujemo evropske filme, pozornost pa namenjamo tudi svetovni kinematografiji ter predstavam zanimivih koprodukcijskih sodelovanj.Že v prihodnjih dneh oziroma tednih obljubljamo Philomeno (7. 10.), Otožno Jasmine (21. 10.) in Turning Tide (16. 12.).

Ob sredah bomo ob 23. uri na TV SLO 1 predvajali krajše, nekaj-delne zahtevnejše nadaljevanke in filme evropske produkcije, ki ste jih do sedaj spremljali ob ponedeljkovih večerih na drugem sporedu. Med njimi bosta, na primer, Sabotaža – Hitlerjeva atomska bomba in Vzhodnoberlinska saga.

Od ponedeljka do petka ob popoldnevih na TV SLO 2 predvajamo nadaljevanke, ki ste si jih premierno lahko ogledali ob torkovih večerih, zdaj pa jih strnjeno nizamo vsak delovnik ob 18. uri. Med temi vizualno in čustveno lepimi zgodbami so Vonj dežja na Balkanu, Pokličite babico, Obupani starši, pa krajše zabavne serije, na primer Fina gospa in Miranda.

Ob petkih ob 23. uri je na sporedu Kinoteka, v kateri predvajamo filme starejšega datuma. Urejeni so po ciklih, posvečenih režiserjem oziroma igralcem, obdobjem v razvoju filmske zgodovine ali žanrom. Aktualni cikel je posvečen Luisu Buñuelu, nadaljevali pa bomo s ciklom grozljivk pred nočjo čarovnic, ciklom Francoisa Truffaulta in drugimi. Vsakega od ciklov uvedemo s posebno pogovorno oddajo, v kateri s strokovnjakom spregovorimo o tematiki ali ustvarjalcih cikla in napovemo izbrane dragocene filmske klasike, ki si jih drugje ne morete ogledati.

Med novimi termini predstavljamo sobotno večerno sodobno nadaljevanko, ki jo oziroma jih bomo predvajali ob 21.30 na TV SLO 1. Med zahtevnejšimi vsebinami so oziroma bodo tako nadaljevanke Pogrešani sin (od 3. 10.) in novi deli Zapuščine (od 28. 11.).

Ljubitelji zahtevnejših filmov, ki ste jih spremljali v sobotnem Sedmem pečatu, boste odlično tujo kinematografijo - aktualno evropsko filmsko ustvarjalnost in dosežke neameriških kinematografij - od 3. 10. ob 23. uri spremljali na TV SLO 1. Filmski program Sedmega pečata bomo obogatili tudi s filmi s prejšnjih sezon mednarodnega filmskega festivala Liffe. Od 10. 10. do konca novembra si boste lahko ogledali odlične filme, ki ste jih na festivalu bodisi zamudili, spregledali, niste dobili vstopnic ali pa bi si jih ogledali ponovno. Med temi so Ne!, Zaklonišče, Veliki večer, Zgodbe o konjih in ljudeh, Višja sila, Koža, v kateri živim in Turneja. Ob dnevu reformacije pa bomo predvajali zgodovinsko dramo Michael Kohlhaas.

Kino za družino ostaja nedeljska popoldanska stalnica našega programa. Ta filmski termin z nezahtevnimi vsebinami namenjamo čim širšemu avditoriju. Ob 15. uri na TV SLO 1 bomo v novembrskem in decembrskem času predvajali cikel komedij iz zlatega časa holivudskega filmskega ustvarjanja z velikimi in prepoznavnimi imeni.

Ob nedeljah zvečer pa bomo ob 20. uri na TV SLO 2 predvajali dokumentarne nadaljevanke in oddaje. Prva takih je čudovita BBC-jeva serija Afrika, ki smo jo začeli predvajati prvo oktobrsko nedeljo.

Ob 21.30 na TV SLO 1 pa bodo sledili odlični, tudi z več priznanji nagrajeni dokumentarci, kot so Citizenfour, Cinema Komunisto, Walking Camino: Six ways to Santiago in drugi.

DANURAPROGRAMTERMINOBLIKA
PON - PET18.00TV SLO 2 tuja serija
PONEDELJEK20.00TV SLO 2 tuja serija
21.00TV SLO 2 tuja mini serija
TOREK20.00TV SLO 1 tuja serija
21.00TV SLO 2Filmske uspešnicefilm
21.00TV SLO 1 enkrat mesečno tuji dok. film
SREDA20.05TV SLO 1Film tednafilm
23.00TV SLO 1Dediščina Evropetuja serija
PETEK21.00TV SLO 2 tuja dok. serija
23.00TV SLO 1Kinotekacikli filmov
SOBOTA21.30 TV SLO 1 tuja serija
23.00TV SLO 1Sedmi pečatfilm
NEDELJA15.00TV SLO 1Kino za družinofilm
20.00TV SLO 2 tuja dok. serija
21.30TV SLO 1 tuji dok. film

vir fotografij: iz filmov in serij


Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija