Dokumentarni film Pravljica o povodnem možu bo na sporedu v četrtek, 3. oktobra, ob 20. uri na TVS 2. (Foto: Andrej Virc) Foto:
Dokumentarni film Pravljica o povodnem možu bo na sporedu v četrtek, 3. oktobra, ob 20. uri na TVS 2. (Foto: Andrej Virc) Foto:
MMC RTV Slovenija predstavlja nov Rekreacijski portal. Več na www.rtvslo.si/rekreacija (Foto: RTV SLO)
MMC RTV Slovenija predstavlja nov Rekreacijski portal. Več na www.rtvslo.si/rekreacija (Foto: RTV SLO)

Programski in spletni ustvarjalci so za teden med 30. septembrom in 6. oktobrom pripravili izbor programskih in spletnih vsebin za vse generacije, tako najmlajše kot tudi najstarejše, za bolj in tudi tiste manj aktivne, posvetili pa se bodo tudi rekreaciji invalidov in nosečnic. V oddajah bodo gostili strokovnjake, ki bodo svetovali, kako začeti z rekreacijo, kakšna je zdrava rekreacija za vsakega posameznika, na kaj mora biti pozoren pred športnimi aktivnostmi, kakšna je pravilna prehrana in še mnogo več.

IZPOSTAVLJAMO:

1. Premiera dokumentarca Pravljica o povodnem možu
Ljudje, priklenjeni na invalidski voziček iščejo različne načine za lastno rehabilitacijo in dvig kakovosti življenja. Invalidi pod vodo polno zaživijo, v breztežnostnem okolju vode lahko počnejo tisto, česar jim ni dano nad vodo. Lahko se prosto in samostojno gibljejo, odkrivajo nova obzorja, se počutijo "normalne".
Film nam v prvem planu prinese zanimivo, pozitivno in v življenje usmerjeno potapljaško aktivnost invalidov. V drugem planu pa nam odpre njihovo intimo, človeške slabosti, kontroverznost in kompleksnost invalidske problematike.
Dokumentarec bo televizijsko premiero doživel v četrtek, 3. oktobra, ob 20. uri na 2. programu Televizije Slovenija.

2. Kolesarjenje po slovenski Istri
Radio Si vabi na kolesarjenje po slovenski Istri. Vsi, ki bodo na njihovi spletni strani odgovorili na tri vprašanja, bodo sodelovali v žrebanju za kolesarski izlet z Radiem Si. V četrtek, 3. oktobra, bodo izžrebali 15 srečnežev, ki bodo s še enim svojim prijateljem cel dan uživali na kolesu po idilični kolesarski poti na slovenski obali, na Parenzani.

3. Rekreacijski portal
MMC RTV Slovenija predstavlja nov Rekreacijski portal, ki nastaja v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljana. Portal spletnim uporabnikom prinaša rekreacijske novosti in nasvete, celovit koledar športnih dogodkov, tu pa lahko poiščete tudi namige za vadbene dogodke in izlete. Pobrskajte za rekreacijskimi nasveti na http://www.rtvslo.si/rekreacija.

Več podrobnosti lahko poiščete na www.rtvslo.si/tematskiteden, kjer so na enem mestu na voljo vse informacije povezane s tematskim tednom, sporedom, oddate pa lahko tudi svoje nasvete za zdravo, aktivno življenje.