Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Gospodarstvo Svet Evropske centralne banke znižal obrestne mere za 0,25 odstotne točke

6.6.2024 7:49

Evropska centralna banka je po pričakovanjih prvič po skoraj petih letih znižala obrestne mere, in sicer za 0,25 odstotne točke.

Bližnji vzhod V izraelskem napadu na šolo v Gazi ubitih najmanj 40 ljudi. Španija se pridružuje tožbi na ICJ-ju.

6.6.2024 7:33

V izraelskem napadu na šolo v Gazi, ki jo upravljajo Združeni narodi v begunskem taborišču Nusejrat in je postala zavetišče za stotine razseljenih Palestincev, je bilo ubitih najmanj 40 ljudi, več deset je ranjenih.

Avtomobilnost Kaj je bila največja posebnost honde S2000?

6.6.2024 7:23

V avtomobilskem kvizu številka 12 vas sprašujemo o največji posebnosti legendarnega modela honda S2000.

Liga NBA Dončić po izpolnitvi otroških sanj namerava še z reprezentanco v Pariz

6.6.2024 7:13

V mislih Luke Dončića je že olimpijska zgodba slovenske reprezentance, a še prej 25-letnega Ljubljančana čaka boj za največjo košarkarsko lovoriko – šampionski prstan Lige NBA.

Avtomobilnost Audi je želel štirikolesni pogon poimenovati carat

6.6.2024 7:05

Legendarni štirikolesni pogon bi bil zelo verjetno carat – kar je okrajšava za Coupé All-Rad-Antrieb Turbo ali Cupe s štirikolesnim pogonom in turbom, če ne bi na nemških policah s kozmetiko že obstajal parfum z imenom catat.

Intervju Nov risoroman išče odgovor na vprašanje: Kako seksati feministično?

6.6.2024 6:55

O feminizmu je javno govora več kot kadar koli prej – kljub temu pa naša življenja, natančneje: spolna življenja – " pogosto ostajajo enako neraziskana in polna seksističnega bulšita kot pred desetletji", ugotavlja britanska ilustratorka Flo Perry.

Svet Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

6.6.2024 6:20

Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno pričakovala.

Evropske volitve 2024 Janša poziva na volitve: Mogoče je to zadnja možnost

5.6.2024 22:48

Tisti, ki ne spoštuje poslovnika, se lahko tudi odloči, da ne bo več volitev, pravi predsednik SDS-a Janez Janša, zato volivce poziva, naj se udeležijo volitev. "To mora biti upor proti zlorabi, proti uničevanju slovenske demokracije," je izjavil.

Glasba Novi album zasedbe Svojat: prvinski avantgarden rock, ki nam ne gre iz ušes

5.6.2024 21:23

Drugi album Ošili me modro zasedbe Svojat, ki velja za eno najvznemirljivejših alternativnih skupin pri nas, navdušuje poslušalstvo in ohranja njihov edinstveni zvok. Plošča je izšla na vinilni plošči, CD-ju in v digitalni obliki.

Preostali športi Slovensko veslanje po 12 letih znova na olimpijskih igrah

5.6.2024 21:20

Slovenska olimpijska reprezentanca ima novega potnika za Pariz. Kvoto v enojcu je uspelo dobiti Isaku Žveglju. Po 12 letih bo imelo slovensko veslanje tako znova svojega predstavnika na igrah.

EP v nogometu 2024 Eriksen poskrbel za zmago nad Švedi v Københavnu

5.6.2024 21:03

Nogometaši Danske, nasprotniki Slovenije na bližajočem se EP-ju v nogometu, so v Københavnu z 2:1 premagali izbrano vrsto Švedske. Prijateljski obračun, ki služi za priprave na zaključni turnir v Nemčiji, je odločil Christian Eriksen.

Evropa Fico v prvem govoru po poskusu atentata napadel opozicijo in EU

5.6.2024 20:49

Slovaški premier Robert Fico je prvič po poskusu atentata sredi maja nagovoril Slovake in napovedal, da bo pripravljen postopoma nadaljevati opravljanje svojih dolžnosti od konca tega meseca, ob tem pa dodal, da je napadalcu oprostil.

Liga NBA Kvartet okrepitev, s katerimi je Dallas iz ekipe brez končnice postal šampionsko moštvo

5.6.2024 20:42

Dve okrepitvi pred in dve med sezono so poskrbele, da Dallas ni le bistveno izboljšal rezultata v rednem delu, potem ko se lani ni uvrstil v končnico, ampak je celo prišel vse do velikega finala, kjer pred osvojitvijo prstana stoji le še Boston.

Zdravje Vlada bo sofinancirala naložbi v mariborsko in izolsko zdravstveno fakulteto

5.6.2024 20:35

Vlada soglaša s sklenitvijo pogodbe o sofinanciranju širitve in obnove objekta mariborske zdravstvene fakultete. Soglaša tudi s sofinanciranjem izgradnje novega objekta za rešitev prostorskih potreb fakultete za vede o zdravju v Izoli.

Evropske volitve 2024 Grošelj končal na repu liste zaradi Vučića? Golob: To je popolna bedarija.

5.6.2024 20:19

Razvnele so se špekulacije, da se je Klemen Grošelj, pred meseci še kandidat Svobode za evropskega poslanca, zdaj pa kandidat Zelenih, na repu liste Gibanja Svoboda znašel zaradi maščevanja srbskega predsednika Aleksandra Vučića.

Atletika Svetovni rekorder v cestnem teku zaradi dopinga šest let brez tekmovanj

5.6.2024 19:32

Kenijec Rhonex Kipruto, svetovni rekorder v cestnem teku, prihodnjih šest let ne bo smel tekmovati zaradi dopinških prekrškov. Prepoved nastopanja se bo iztekla maja 2029.

Slovenija Zaradi neplačevanja javne službe STA vložen obtožni predlog zoper Urbanijo

5.6.2024 19:24

Ljubljansko tožilstvo je na Okrajno sodišče v Ljubljani vložilo obtožni predlog zoper nekdanjega direktorja Ukoma Uroša Urbanijo zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic v primeru neplačevanja javne službe STA.

Nogomet Ustavili dražbo zlate žoge Diega Armanda Maradone

5.6.2024 19:21

Dražba ukradene zlate žoge, ki jo je leta 1986 prejel argentinski nogometni virtuoz Diego Armando Maradona, je ustavljena. Tako je odločilo pritožbeno sodišče v Versaillesu in s tem zavrnilo odločitev sodišča prve stopnje.

Evropske volitve 2024 Tonin: Samo volitve lahko stvari postavijo nazaj na pravo mesto

5.6.2024 18:49

Predsednik NSi-ja in nosilec strankine liste Matej Tonin je ob predčasnem glasovanju na evropskih volitvah in posvetovalnih referendumih državljane pozval, naj tudi sami oddajo svoj glas.

Slovenija Slovenija in Palestina vzpostavili diplomatske odnose, Golob govoril z Abasom

5.6.2024 18:43

Slovenija in Palestina sta danes vzpostavili diplomatske odnose. Noto o priznanju in vzpostavitvi diplomatskih odnosov je palestinskemu veleposlaniku Salahu Abdelu Šafiju predala zunanja ministrica Tanja Fajon.

Preberite tudi Pirc Musar ob odkritju spominske plošče zavoda slepih opozorila na njihove težave

5.6.2024 18:42

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je ob odkritju spominske plošče ob 105. obletnici ustanovitve zavoda za slepe in 200-letnici javne predstavitve brajice opozorila na težave slepih.

Preberite tudi Pristojni ministrstvi napovedali podpis sporazuma o protokolu v primeru povečanih varnostnih tveganj na šolah

5.6.2024 18:35

Ministrstvo za notranje zadeve in ministrstvo za vzgojo in izobraževanje sta napovedali podpis sporazuma o protokolu obveščanja in ukrepanja v primeru povečanih varnostnih tveganj na šolah.

Preberite tudi Odbor za pravosodje opravil drugo obravnavo novele zakona o kazenskem postopku

5.6.2024 18:25

Odbor DZ-ja za pravosodje je danes opravil drugo obravnavo predloga novele zakona o kazenskem postopku, s katero se med drugim zaostrujejo pogoji za preiskavo elektronskih naprav posameznika.

Citat Tomaž Horvat

5.6.2024 18:17

Občinstvo definitivno obstaja, kar me veseli – žal pa temu ne sledi institucionalna politika. Verjetno si misli, da je žanrski film dovolj komercialen, da ne potrebuje drugih spodbud. V očeh odločevalcev je to še vedno manjvredna kategorija.

Stran 12 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov