Foto: EPA
Foto: EPA

"Lani nas je zadela nesreča, letos nas je objela sreča," je po poročanju TV Slovenija dobitek komentiral župan Mengša Bogo Ropotar. Letni proračun občine sicer znaša nekaj več kot osem milijonov evrov. Na občini še ne vedo, za kaj bodo denar namenili, nekaj zagotovo za sanacijo po lanskih poplavah.

Loterija Slovenija je pred dnevi sporočila, da je bil 23. aprila izplačan rekordni glavni eurojackpot dobitek, ki je znašal kar 60 milijonov evrov, od tega je srečni dobitnik prejel vrtoglavih 51 milijonov evrov. "V žrebu igre eurojackpot z maksimalnim skladom 120 milijonov evrov, ki je potekal v torek, 23. aprila, so bile izžrebane zmagovalne številke 2, 3, 6, 15, 35 ter 1, 3. Zmagovalno kombinacijo sta vplačala udeleženca iz Slovenije in Nemčije ter tako vsak prejela neverjetnih 60 milijonov evrov," so zapisali pri Loteriji Slovenije.

Glavni dobitek jackpot je bil od začetka prirejanja igre vplačan 130-krat. Maksimalni sklad 90 milijonov evrov je bil izžreban 14-krat, po spremembi igre leta 2022 pa je bil 120-milijonski maksimalni sklad izžreban petkrat.

Slovenske občine so od začetka prirejanja igre prejele 21,2 milijona evrov davkov od izplačanih dobitkov. Med drugim sta bila z njimi zgrajena tudi prizidek k Zdravstvenemu domu Grosuplje in znamenita fontana piva v Žalcu.