Po meri izdelane ure so v znamenju Schumijevega moštva, Ferrarija. Foto: Reuters
Po meri izdelane ure so v znamenju Schumijevega moštva, Ferrarija. Foto: Reuters

Osem različnih ročnih ur prestižnih znamk, kot so Rolex, F. P. Journe in Audemars Piguet, ki so bile del zbirke Michaela Schumacherja, je dražbena hiša Christie's ponudila na dražbi, ki bi sicer morala biti že v ponedeljek, a so jo zaradi kibernetskega napada na spletno stran omenjene dražbene hiše zadnji trenutek zamaknili za en dan.

Najdražje je bila prodana po meri izdelana ura znamke F. P. Journe, ki jo je 55-letnemu Schumacherju pred leti za božič podaril prvi mož Ferrarijeve ekipe Jean Todt – zanjo so iztržili 1,5 milijona švicarskih frankov (približno toliko evrov). Pričakovani znesek je bil sicer še višji, dva milijona.

Za še eno po meri izdelano uro, znamke Audemars Piguet (iz serije Royal Oak), za katero so ocenjevali, da bo navrgla od 150 do 200 tisočakov, pa so na koncu iztržili dvakrat več, 415.800 frankov.

"Zbiratelji so bili res navdušeni nad temi urami, polnimi zgodovine," je o dražbi dejal vodja evropske podružnice Christie's, specializiran za ročne ure, Remi Guillemin.

Ure so bile pred dražbo del družinske zbirke sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1. Po hudi nesreči, ki jo je doživel med smučanjem leta 2013, je zdravstveno stanje Schumacherja neznanka, saj družina o tem ne želi govoriti, je pa v zadnjem obdobju na dražbi ponudila že kar nekaj njegovih osebnih predmetov.