Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Evropske volitve 2024 Predstavnice list za evropske volitve o temah za enakost spolov v EU-ju

28.5.2024 17:39

Predstavnice kandidatnih list za evropske volitve so na pogovoru o enakosti spolov med ključnimi temami poudarile enako zastopanost obeh spolov v vseh strukturah EU-ja. Spomnile so tudi na dosegljivost higienskih pripomočkov in pravico do splava.

Posvet Bolnike z multiplo sklerozo je pomembno enakovredno vključiti v delovno okolje

28.5.2024 17:37

Na posvetu so poudarili pomembnost enakovredne vključitve bolnikov z multiplo sklerozo v delovno okolje. Ključno je, da delodajalci razumejo omejitve teh bolnikov, ne drži namreč, da bi bilo z dnevom diagnoze multiple skleroze konec sveta.

Črna kronika Konvoj tovornih vozil za izredni prevoz vozil brez dovoljenj

28.5.2024 17:01

Ljubljanski prometni policisti so prejšnji teden na gorenjski avtocesti ustavili konvoj tovornih vozil za izredni prevoz, ki je vozil brez predpisanih dovoljenj. Vozila so izločili iz prometa, voznikom in pravnim osebam pa izdali globe.

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Hej, hej, hej

28.5.2024 17:00

Danes o slovenskem športu. A ne – kako stereotipno – o njegovih mogočnih zmagah, temveč o njegovih grenkih porazih. Slovenski šport je namreč izgubil … Izgubil je svoj slogan in s tem mu grozi, da izgubi najprej navijače, posledično pa še svoje bistvo.

Slovenija Ekonomsko-socialni svet naj bi junija spet zaživel

28.5.2024 16:48

Ožja skupina socialnih partnerjev naj bi po neuradnih informacijah dosegla dogovor o obuditvi ekonomsko-socialnega sveta (ESS). Sindikati in delojemalci morajo zdaj potrditi vsebine, o katerih bodo govorili na prvih sejah po enem letu.

Drugo Župančičeva nagrada za življenjsko delo skladatelju Aldu Kumarju

28.5.2024 16:41

Najvišje priznanje Mestne občine Ljubljane (MOL) za življenjsko delo letos prejme skladatelj Aldo Kumar, za dveletno ustvarjanje pa so nagrajene režiserka Tjaša Črnigoj, igralka in pesnica Anja Novak ter vizualna umetnica in scenografka Urša Vidic.

Preberite tudi Zasavskim inovatorjem letos sedem zlatih priznanj

28.5.2024 16:40

Zasavska gospodarska zbornica je podelila sedem zlatih in 13 srebrnih priznanj za najboljše inovacije v regiji. Na državno raven se bodo uvrstila štiri zlata priznanja, so sporočili iz Gospodarske zbornice Slovenije.

Liga NBA Volkovi za podaljšanje serije izkoristili slab strelski večer Dallasa

28.5.2024 16:23

Košarkarji Dallasa so zapravili prvo zaključno žogo za vstop v veliki finale Lige NBA. Minnesota se je z zmago v American Airlines Centru (100:105) rešila pred metlo. Serija se zdaj seli v Target Center, kjer bo peta tekma v noči na petek.

Vojna v Ukrajini Putin: Majhne države v Evropi morajo vedeti, s čim se igrajo, ko govorijo o napadu na Rusijo

28.5.2024 16:20

Zadnjo rusko ofenzivo v ukrajinski pokrajini Harkov je izzval Zahod, ko je ignoriral opozorila Moskve, da Ukrajini ne dovoli napadov na sosednjo rusko regijo Belgorod, je dejal ruski predsednik Vladimir Putin.

Film in TV Zgodbe s prepiha: netipična dokumentarna serija o zgodovini Ljubljane

28.5.2024 16:02

Šest kratkih zgodb nam bo vsak torek z animirano pripovedjo zgodovinarjev predstavilo (pozabljene) osebnosti Ljubljane in dogodke, kot so jih doživljali takratni prebivalci. Veste, kdo je bila Anica Gorjup? Pa Gabrijel Gruber, znan po svojem prekopu?

Zdravje Okvara sluha je najpogostejša poklicna bolezen v EU-ju

28.5.2024 15:43

Strokovnjaki so na konferenci Izzivi hrupa in glasnosti, ki jo je organizirala zveza društev gluhih in naglušnih v Ljubljani, opozorili na škodljivost hrupa na delovnem mestu in pri tem poudarili podcenjevanje čezmernega hrupa v delovnih okoljih.

Slovenija Pirc Musar: Skrajni čas za priznanje Palestine. Fajon: DZ naj odloča čim prej. Podpora tudi NSi-ja?

28.5.2024 15:41

Vladna SD in Levica sta pozdravila napoved, da bo vlada na četrtkovi seji državnemu zboru predlagala priznanje Palestine. SD meni, da je to korak k rešitvi dveh držav, in poziva k premirju v Gazi. Levica dodaja, da priznanje ni podpora terorizmu.

EP v nogometu 2024 Belgijci na EP-ju brez Courtoisa, a z Witslom in De Bruynejem

28.5.2024 15:35

Selektor belgijske nogometne reprezentance Domenico Tedesco je objavil seznam igralcev, na katere računa na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Največje presenečenje je vrnitev nogometaša Atletica Axla Witsla, ki se je lani že poslovil od reprezentance.

Evropske volitve 2024 EU pred volitvami krepi boj proti dezinformacijam

28.5.2024 15:13

Pred prihajajočimi evropskimi volitvami poteka kampanja o pomenu kritičnega mišljenja in prepoznavanju lažnih novic, s katero želi Evropska komisija s partnerji okrepiti ozaveščenost o tveganjih dezinformacij in tujih manipulacij.

Odbojka ACH Volley v novo sezono z enakim trenerskim štabom

28.5.2024 15:07

Vodstvo odbojkarjev ACH Volleyja je sporočilo, da je za eno leto podaljšalo sodelovanje s trenerjem Matjažem Hafnerjem, ki je ekipo prevzel ob koncu pretekle sezone, ko je zamenjal Radovana Gačiča.

Okolje V več krajih po Sloveniji je voda zalila kleti, posredujejo gasilci. Na Štajerskem poročali o toči.

28.5.2024 15:00

Padavine so zajele vso Slovenijo. V več krajih po Sloveniji je padala toča in zalila kleti, stanovanjske objekte in garaže. Posredovati so morali gasilci. Padavine se bodo ponoči umirile, konec tedna pa bo spet moker.

Preostali športi Osem slovenskih telovadcev konec tedna v Kopru

28.5.2024 14:58

Po enoletnem premoru bo Slovenija spet gostila gimnastično tekmo svetovnega pokala. Tradicionalno tekmovanje bo tudi letos v Kopru, kjer se bodo zbrali vrhunski telovadci in telovadke.

Družabno Dan D, Maja Keuc, Crvena jabuka, Niet, Avtomobili, Vlado Kreslin bodo peli v Kranju

28.5.2024 14:52

Poletni meseci prinašajo pestro dogajanje v slovenska mesta. Med njimi je tudi Kranj, kjer bo festival Prešerno poletje ponudil več kot 150 različnih zabavnih, športnih, kulturnih dogodkov.

Zdravje Prebojna študija UKC-ja Ljubljana o zdravljenju bolnikov s tveganjem za motnje srčnega ritma

28.5.2024 14:48

Kardiologom in kirurgom UKC-ja Ljubljana je s študijo prvim na svetu uspelo potrditi, da je preventivna katetrska ablacija koristna strategija zdravljenja za bolnike z visokim tveganjem za nastanek življenjsko ogrožajočih motenj srčnega ritma.

NUK - 250 let Ravnatelj Viljem Leban: "Danes NUK zasleduje isti cilj kot nekoč"

28.5.2024 14:34

Na slovesni akademiji je predsednica Nataša Pirc Musar poudarila, da nas "Narodna in univerzitetna knjižnica spomni, da se zgodovina slovenstva ni začela leta 1991, 1945 ali 1918, ampak mnogo prej." NUK je označila kot temelj naše državnosti.

Slovenija Za razdelitev računalnikov doslej manj kot 1000 vlog

28.5.2024 14:22

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je do ponedeljka prejel 923 vlog za javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024. Od tega so nekaj več kot 500 vlog že uspešno rešili.

Okolje Okoljsko ministrstvo bo junija objavilo razpis za sofinanciranje električnih koles

28.5.2024 14:10

V središču Ljubljane poteka informativni dan ministrstva za okolje, na katerem se lahko obiskovalci seznanijo z že veljavnimi in prihajajočimi javnimi razpisi. Ministrstvo napoveduje, da bo kmalu objavljen razpis za subvencioniran nakup električnih koles.

Gorenjska Gradnja razbremenilne ceste proti Bohinju se začasno ustavlja

28.5.2024 13:54

Gradnja razbremenilne ceste proti Bohinju se začasno ustavlja, saj država v proračunu za to nima predvidenih sredstev. Dejstva ni spremenilo niti to, da je bila občina pripravljena projekt finančno podpreti in da je odstopila od svojih zahtev.

EP v nogometu 2024 Piksi že določil reprezentanco Srbije, ki jo v Nemčiji čaka tudi Slovenija

28.5.2024 13:32

Še pred začetkom skupnih priprav je selektor Srbije Dragan Stojković - Piksi določil 26 potnikov za evropsko prvenstvo v Nemčiji, kjer Srbe v skupini C čaka soočenje tudi s Slovenci. Odmeva košarica Nemanje Radonjića in odsotnost igralcev Partizana.

Stran 2 od 45
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov