Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Evropa Dodik napovedal referendum o odcepitvi Republike Srbske od BiH-a

7.6.2024 10:40

Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je med obiskom v Rusiji napovedal referendum o odcepitvi srbske entitete od Bosne in Hercegovine, vendar datuma še niso določili.

Glasba Na Broadway prihaja muzikal o življenju Dolly Parton

7.6.2024 10:35

Muzikal o življenju ene največjih zvezdnic kantrija Dolly Parton prihaja na Broadway. Glasbenica, ki ji muzikali niso tuji, posebej za predstavo ustvarja čisto nove skladbe, ki jih bo občinstvo ob njenih največjih uspešnicah na Broadwayu slišalo prvič.

Oder S slovesnim odprtjem 59. Borštnikovega srečanja tudi začetek tekmovalnega programa

7.6.2024 10:34

S slovesnim odprtjem 59. Borštnikovega srečanja bodo v SNG-ju Maribor zagnali tekmovalni program, ki tudi letos prinaša 12 predstav slovenskih gledališč. V teh dneh poteka že spremljevalni program, festival pa se bo sklenil s podelitvijo nagrad.

Vojna v Ukrajini Zelenski se je zahvalil Franciji za obljubljene lovce. Maja močno naraslo število civilnih žrtev.

7.6.2024 9:46

Francoski predsednik Emmanuel Macron je napovedal, da bodo Ukrajini dobavili bojna letala Mirage 2000, medtem ko je Moskva obtožila Kijev, da ameriške rakete uporablja za napade na civilne cilje v Rusiji. Joe Biden je napovedal dodatno pomoč Ukrajini.

Preberite tudi Zahod ZDA zajel vročinski val, v Las Vegasu so izmerili 44 stopinj Celzija

7.6.2024 9:36

Zahodni del ZDA je zajel velik vročinski val, ki je doživel vrhunec v četrtek, poročajo ameriški mediji. V Las Vegasu so izmerili 44 stopinj Celzija, v Dolini smrti pa skoraj 49 stopinj.

Liga NBA Vrnitev "samoroga" razblinila Dallasove načrte in igro

7.6.2024 9:20

Samorog se je prikazal na prvi tekmi finala in presenetil Dallas, pri katerem je Luka Dončić podelil le eno uspešno podajo za koš. Vendar Teksašani se znajo pobrati po grdih uvodnih porazih, saj v končnici še niso izgubili dveh tekem zapored.

Evropske volitve 2024 Največjo podporo ima SDS, ki pa bi bil po številu osvojenih mandatov lahko izenačen s Svobodo

7.6.2024 9:15

Javnomnenjske raziskave kažejo, da se na nedeljskih volitvah zmaga obeta stranki SDS, v podpori pa ji sledi Svoboda. Vprašanje sicer ostaja, kako si bosta vodilni stranki razdelili mandate. Poleg tega se izvolitev obeta strankam Vesna, SD in NSi.

Avtomobilnost V eni najbolj produktivnih tovarn sem sestavil baterijo

7.6.2024 9:13

V Avtomobilnosti smo obiskali eno najbolj produktivnih avtomobilskih tovarn v Evropi, Nissanovo tovarno v Sunderlandu, kjer je poudarek na elektrifikaciji. Dovolili so nam sestaviti baterijo za prenovljeni qashqai e-power, ki v kratkem prihaja na ceste.

Glasba Prvič od začetka ruske invazije se v Kijev vrača največji ukrajinski glasbeni festival

7.6.2024 9:12

V Kijev se prvič po začetku ruske invazije vrača največji ukrajinski glasbeni festival Atlas, sicer preimenovan v Atlas United. Julija bodo trenutno najbolj znani ukrajinski glasbeniki zavzeli odre, da bi pomagali domovini pri obrambi Harkovske oblasti.

Gospodarstvo NLB objavil prevzemno ponudbo za vsaj 75 odstotkov delnic Addiko Bank

7.6.2024 8:58

NLB je objavila novo ponudbo za prevzem Addiko Bank, pridobiti želi vsaj 75 odstotkov njenih delnic. Za delnico ponuja 20 evrov, zmanjšano za morebitna prihodnja izplačila dividend. Ponudba bo veljala do vključno 16. avgusta.

Azija z Oceanijo Modi bo v nedeljo prisegel za tretji mandat na čelu indijske vlade

7.6.2024 8:54

Indijski premier Narendra Modi bo za tretji mandat prisegel v nedeljo, še prej pa ga je Nacionalno demokratično zavezništvo (NDA) izvolilo za svojega vodjo.

Gospodarstvo Vasle: Če ne bo prišlo do posebnih presenečenj, se bodo obrestne mere letos še znižale

7.6.2024 8:16

Bitka z inflacijo v območju z evrom je dobljena. Tako je razumeti Evropsko centralno banko, ki je včeraj po skoraj petih letih obrnila smer monetarne politike in temeljne obrestne mere spet znižala. Tokrat za 0,25 odstotne točke.

Vojna v Gazi Resolucija ZDA o premirju v Gazi brez podpore Rusije in Kitajske. Netanjahu 24. julija v kongresu.

7.6.2024 8:14

Rusija in Kitajska za zdaj ne kažeta naklonjenosti ameriškemu predlogu resolucije za prekinitev ognja v Gazi, ki podpira načrt predsednika ZDA Joeja Bidna. Izraelski premier Benjamin Netanjahu bo 24. julija nagovoril ameriški kongres.

Kolesarstvo Roglič dobil prvi del gorske trilogije in Evenepoelu slekel majico vodilnega!

7.6.2024 7:38

Primož Roglič (Bora Hansgrohe) je zmagovalec šeste etape letošnje Dirke po Dofineji. Na naporni gorski etapi je za konec prihranil največ moči in slavil pred Giuliem Cicconejem (Lidl Trek) in moštvenim kolegom Aleksandrom Vlasovom.

Evropske volitve 2024 Zadnji dan kampanje pred volitvami in referendumi; predčasno glasovalo skoraj 60 tisoč ljudi

7.6.2024 7:30

Volilna kampanja pred nedeljskimi volitvami v Evropski parlament in izrekanju na treh posvetovalnih referendumih se izteka, opolnoči bo namreč nastopil volilni molk, ki bo trajal do zaprtja volišč v nedeljo. Veliko ljudi je sicer glasovalo predčasno.

NUK - 250 let "Sem takoj za to, da si začnemo ponovno dopisovati, a me potem obtožijo, da sem dinozaver"

7.6.2024 7:01

"Sem takoj za to, da si začnemo ponovno dopisovati, a me potem obtožijo, da sem dinozaver, ki ne gre v korak s časom ... Vendar: kdo ima v današnjem tempu sploh še čas za tehten premislek in pisanje pisem? Žal pogosto niti sam nisem izjema."

Evropske volitve 2024 Neuradno: Na Nizozemskem tesna zmaga Timmermansa pred Wildersom. Na volišča še Irci in Čehi.

7.6.2024 6:47

Na evropskih volitvah na Nizozemskem je glede na izide vzporednih volitev zmagala koalicija zelenih in socialdemokratske stranke pod vodstvom nekdanjega evropskega komisarja Fransa Timmermansa, ki je za las prehitela skrajno desnico Geerta Wildersa.

Odbojka Zgodovinska prva zmaga Slovencev nad Brazilci!

7.6.2024 6:46

Slovenski odbojkarji so spisali zgodovino, saj so prvič premagali najuspešnejšo reprezentanco tega športa. Na devetem soočenju je po dramatičnih petih nizih padla tudi Brazilija. Slovenci ostajajo stoodstotni v Ligi narodov in trdno na poti v Pariz!

Preberite tudi Trumpov svetovalec Bannon se mora do 1. julija zglasiti v zaporu

7.6.2024 6:27

Ameriški zvezni sodnik Carl Nichols je danes nekdanjemu političnemu strategu Donalda Trumpa Stevu Bannonu ukazal, da se mora do 1. julija zglasiti v zaporu in začeti prestajati štirimesečno kazen zaradi zaničevanja kongresa.

Številke "Ljubezen je v tem svetu vedno bolj napaka. Nekaj, česar se ne da načrtovati."

7.6.2024 6:17

"V novinarstvu je treba biti zelo iskren do sebe. Ko nekaj ni v redu, je treba to povedati, priznati in se opravičiti. Več bi se morali pogovarjati o napakah, s tem krepimo novinarstvo," je prepričana Suzana Lovec.

Liga NBA Boston na krilih Browna in Porzingisa zanesljivo dobil uvodno finalno tekmo

7.6.2024 2:30

Košarkarji Bostona so z odlično predstavo na prvi tekmi finala Lige NBA premagali Dallas s 107:89. Luka Dončić je bil najboljši strelec srečanja v TD Gardnu s 30 točkami, a ni imel razigranih soigralcev.

S. in J. Amerika Rusija v Karibskem morju pripravlja vojaško vajo

6.6.2024 21:34

Kuba je sporočila, da bodo naslednji teden v Havano prispele ruske vojaške ladje, vendar ne bodo oborožene z jedrskim orožjem ter ne bodo predstavljale grožnje v regiji. Washington zaradi vojaških vaj ni zaskrbljen.

Nogomet Victor Sanchez del Amo uradno trener Olimpije

6.6.2024 21:26

Nogometni klub Olimpija je potrdil prihod trenerja Victorja Sancheza del Ama. Z zeleno-belimi je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

Evropsko prvenstvo v atletiki Uvodni dan bojev v Rimu Kristjan Čeh po medaljo v metu diska

6.6.2024 21:15

Evropsko prvenstvo v atletiki bo že uvodni dan postreglo z disciplino, v kateri ima Slovenija največ možnosti za medaljo, saj bo v metu diska nastopil Kristjan Čeh. Če bo uspešen v kvalifikacijah, ga po 21. uri čaka finale.

Stran 9 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov