Evan Bouchard je bil mož odločitve v Crypto.com Areni. Foto: Reuters
Evan Bouchard je bil mož odločitve v Crypto.com Areni. Foto: Reuters

Oilersi so na dobri poti, da tretje leto zapored na dopust pošljejo Kingse. V zgodovini NHL-a so do zdaj ekipe, ki so zaostajale 3:1 v zmagah, 32-krat napredovale. Dvakrat je to uspelo tudi Los Angelesu – leta 2014, ko je zadnjič dvignil Stanleyjev pokal, in leta 1989, ko mu je uspelo prav proti Edmontonu.

Kralji so bili izjemno neučinkoviti. Stuart Skinner je ubranil vseh 33 strelov, medtem pa so jih gostje sprožili le 13. Edini zadetek je padel v 32. minuti. Andreas Englund je zaradi prekrška nad Ryanom McLeodom moral na klop za kaznovane. To je bila tudi edina dvominutna kazen Kraljev na tekmi. Številčno premoč na ledu so gostje izkoristili po minuti.

Igrali smo dobro, jasno pa je frustrirajoče. Fantje so odigrali trdo tekmo, kot je v tej seriji še niso, in to moramo odnesti s sabo v Edmonton. Razočarani smo, ker nismo izenačili serije, ampak takšno igro moramo nadaljevati tudi v prihodnje, kaj drugega nam niti ne preostane. V postavi nismo imeli nikogar, ki ne bi igral dobro. Odločila je igra s hokejistom več. Pred tekmo smo govorili, da moramo biti v tem pogledu boljši, ampak nam nikakor ni uspelo in posledica je poraz.

Jim Hiller, trener Los Angelesa

Connor McDavid je zadrsal z desne na drugo stran, vrnil plošček nazaj na desno krilo, kjer je bil Leon Draisaitl, ta pa ga je namestil Evanu Bouchardu za udarec z razdalje. Kanadski branilec je z močnim strelom prvič v letošnji končnici zatresel mrežo, za kapetana Edmontona je bila to že deveta podaja v seriji z Los Angelesom, za odličnega nemškega napadalca pa peta.

“Skinner je bil izjemen. Dokazal je, kako je napredoval. Zdaj je bistveno mirnejši. Odlično bere igro in res je potrebna dobra akcija, da ga premagajo, kar je dobro, saj predstavlja hrbtenico naše ekipe,“ je vratarja hvalil branilec Edmontona Mattias Ekholm, izkušeni napadalec Corey Perry, ki je odigral že 200. tekmo v končnici, pa je dodal: “To so take tekme, ki jih moraš v končnici dobiti. Ne bo vsako tekmo doseženih veliko zadetkov. Moraš igrati dobro obrambo in se boriti. Tokrat nam je uspelo.“

“Vsi vemo, kako močni so ob igri z igralcem več. Imeli smo le eno kazen, a so vseeno našli način, da so zadeli,“ je povedal center Los Angelesa Phillip Danault. Kralji številčne premoči na ledu v tej seriji še niso izkoristili. Imeli so jo 11-krat.

S 3:1 v zmagah sta povedla tudi Colorado, ki je bil doma s 5:1 boljši od Winnipega, in Vancouver, ki je v podaljšku v gosteh premagal Nashville (3:4). V Denverju je za visoko domačo zmago Valerij Ničuškin prispeval svoj prvi hat-trick v Ligi NHL. Po gol in podajo sta dodala Artturi Lehkonen in Cale Makar. Tri gole je dosegel tudi Brock Boeser, drugega dobri dve minuti, tretjega pa osem sekund pred koncem rednega dela. Po minuti je v podaljšku odločil Elias Lindholm.

Ekspresno so si napredovanje priigrali Rangersi, ki so pometli z Washingtonom. Za četrto zmago so v prestolnici slavili s 4:2. Artemi Panarin je dal gol in podajo. Najboljša ekipa rednega dela bo v drugem krogu igrala z zmagovalcem serije Carolina – NY Islanders, kjer je rezultat v zmagah 3:1.

Bouchard zagotovil Edmontonu vodstvo s 3:1 proti Kraljem

Končnica, Vzhod, 1 krog:
Washington – NY RANGERS 0:4
2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Fehervary 15., Lapierre 28.; Kakko 1., Trocheck 20., Panarion 44., Roslovic 60.
Obrambe: Lindgren 19; Šestjorkin 23.

Torek ob 1.00:
FLORIDA – TAMPA BAY 3:1

Sreda ob 1.00:
BOSTON – TORONTO 3:1

Sreda ob 1.30:
CAROLINA – NY ISLANDERS 3:1


Zahod, 1. krog:
LOS ANGELES – EDMONTON 1:3
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Bouchard 32.
Obrambe: Rittich 12; Skinner 33.

COLORADO – WINNIPEG 3:1
5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Lehkonen 9., Ničuškin 32., 40., 60., Makar 36.; Schmidt 14.
Obrambe: Georgijev 25; Hellebuyk 26, Brossoit 4.

NASHVILLE – VANCOUVER 1:3
3:4 (1:1, 1:0, 1:2) - v podaljšku
Jankowski 6., Nyquist 26., Forsberg 41.; Boeser 3., 58., 60., Lindholm 62.
Obrambe: Saros 16; Šilovs 27.

Torek ob 3.30:
VEGAS – DALLAS 2:1

Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.