Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Praška filharmonija, prenos 2. dela koncerta Zlatega abonmaja iz Cankarjevega doma

Zadnje

Zdravje Zveza potrošnikov in NIJZ: Alkopopsi mladim odpirajo vrata v svet alkohola

7.6.2024 16:01

NIJZ in ZPS sta opozorila, da alkopopsi, mešane alkoholne pijače, kot so koktajli in radlerji, mladim odpirajo vrata v svet alkohola. Proizvajalci teh pijač, pogosto z zavajajočo embalažo, dejansko prodajajo preveč družbeno sprejemljivo drogo.

Preberite tudi Vinjeni slovenski državljan na Kornatih potopil jahto

7.6.2024 16:00

Po trčenju v kornatski otok Smokvica Vela se je v četrtek potopila motorna jahta, ki jo je upravljal vinjen 43-letni slovenski državljan.

Referendumi 2024 Ministrica za zdravje je zadržana do gojenja in posedovanja konoplje za osebno rabo

7.6.2024 16:00

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel je do gojenja in posedovanja konoplje za osebno rabo zadržana. Ker gre za kompleksno družbeno vprašanje, se je treba o tej temi pogovarjati, upoštevati različne vidike in poiskati konsenz, je prepričana.

Napovedujemo Društvo SNG Kranj s premiero komedije Iščem tipa za svojo ženo

7.6.2024 15:36

Društvo SNG Kranj bo 7. junija ob 20. uri v Kulturnem domu Kokrica premierno uprizorilo slovensko praizvedbo lirične komedije ruske avtorice Olge Stepnove Iščem tipa za svojo ženo v režiji Igorja Korošca.

Evropske volitve 2024 Vrečko: Naša želja je Levico utrditi kot alternativo sredinski politiki

7.6.2024 15:12

Koordinatorica Levice Asta Vrečko je ocenila, da so dokazali, da znajo in zmorejo, zato se odločno podajajo na volitve. Volivce poziva, naj dajo glas za Levico, če podpirajo njihove ukrepe na področju sociale, delavskih pravic, zdravstva in stanovanj.

Napovedujemo Park pred Cankarjevim domom v soboto zavzema otroški knjižni festival

7.6.2024 15:08

V parku Sveta Evrope pred Cankarjevim domom (CD) bo v soboto, 8. junija, potekal 10. Otroški knjižni festival, ki ga na Vodnikovi domačiji pripravljajo že drugo leto v sodelovanju s CD.

Evropske volitve 2024 V SDS-u si v nedeljo želijo čim višje volilne udeležbe

7.6.2024 15:02

V stranki SDS ob koncu kampanje pred evropskimi volitvami menijo, da so ti zadnji dnevi ključni, saj bitka za poslanske mandate še poteka. Nosilka liste Romana Tomc je ob tem poudarila, da v nedeljo šteje vsak glas.

Vojna v Gazi V Gazi v zadnjem dnevu ubitih 77 ljudi. Med tarčami begunski taborišči in šola.

7.6.2024 14:59

V izraelskem napadu na begunsko taborišče v Gazi Nusejrat je bilo ubitih pet ljudi, v taborišču Magazi pa štirje. Izrael je napadal cilje po vsej Gazi. V zadnjem dnevu je bilo ubitih 77 ljudi.

EP v nogometu 2024 Kek je objavil končni seznam za Euro: brez Zahovića, Vidovška, tudi Zajca

7.6.2024 14:59

Nogometni selektor Matjaž Kek je po petkovem treningu razkril seznam igralcev, ki bodo odpotovali na EP v Nemčijo. Z njega je črtal štiri nogometaše, med katerimi sta tudi Luka Zahović in Miha Zajc.

Oder Nagradna igra: z MMC-jem na baletno predstavo Romeo in Julija v Cankarjevem domu

7.6.2024 14:55

Z malo znanja in sreče si lahko priigrate po dve vstopnici za baletno predstavo Romeo in Julija, ki bo v sklopu 2. mednarodnega plesnega festivala Baletne noči na ogled 19. junija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Slovenija Ministrica ob dnevu varne hrane: Spodbujajmo kratke prehranske verige, lokalnega kmeta

7.6.2024 14:42

Letošnji dan varnosti hrane v ospredje postavlja pripravljenost na incidente, povezane z varnostjo hrane. Vsako leto zaradi kontaminirane hrane zboli desetina svetovne populacije, opozarja Svetovna zdravstvena organizacija (WHO).

EP v nogometu 2024 Španci v Nemčijo brez Cubarsija in Llorenteja

7.6.2024 14:42

Selektor španske nogometne reprezentance Luis de la Fuente je objavil seznam nogometašev za Euro 2024. S širšega seznama je črtal branilca Barcelone Paua Cubarsija in vezista Girone Aleixa Garcio ter vezista Atletica Marcosa Llorenteja.

Znanost in tehnologija Zaradi slabe promocije znanstvenih dosežkov v Sloveniji primanjkuje tujih raziskovalcev

7.6.2024 14:29

Delež tujih raziskovalcev je nizek, razlog je po mnenju govorcev na okrogli mizi Tedna Kemijskega inštituta slaba promocija znanstvenih člankov. Minister Luka Mesec je povedal, da so prenovili zakon o zaposlovanju tujcev, ki bo privabljal izobražen kader.

Razstave Kraljestvo Ilirija, ki nikoli ni bilo kraljestvo

7.6.2024 14:10

Pojem Ilirija je imel v zgodovini različne pomene. Aktualna razstava v Mestnem muzeju se navezuje predvsem na avstrijski upravni projekt Kraljestvo Ilirija, ki pa v resnici nikoli ni bilo kraljestvo.

Evropska unija Bruselj: Ukrajina in Moldavija izpolnili vse pogoje za začetek pristopnih pogajanj

7.6.2024 14:06

Ukrajina in Moldavija sta izpolnili vse pogoje za dejanski začetek pristopnih pogajanj z EU-jem, so povedali na Evropski komisiji in dodali, da je zdaj odločitev o tem v rokah držav članic.

Ture avanture Hišo Najstarejše trte v Mariboru čaka prenova, vredna 715 tisoč evrov

7.6.2024 14:03

Od začetka julija do konca oktobra bo potekala obnova notranjosti Hiše Najstarejše trte, po koncu katere bo najbolj obiskana turistična znamenitost v Mariboru nudila kakovostnejšo obiskovalčevo izkušnjo.

Tenis Alcaraz po več kot štirih urah dobil poslastico proti Sinnerju

7.6.2024 14:00

Carlos Alcaraz je v polfinalu Rolanda Garrosa izločil Jannika Sinnerja z 2:6, 6:3, 3:6, 6:4 in 6:3. Španec se je prvič uvrstil v finale na pariškem pesku. V finalu se bo srečal z Alexandrom Zverevom, ki je ugnal Casperja Ruuda z 2:6, 6:2, 6:4 in 6:2.

Dediščina Prešernova domačija bo s celovito obnovo preurejena v sodoben muzejski kompleks

7.6.2024 13:26

Ministrica za kulturo je z izvajalcem del podpisala pogodbo o obnovi in preureditvi Prešernove domačije v sodoben muzejski kompleks, ki bo med drugim obsegala rekonstrukcijo Ribčevega gospodarskega poslopja in konservatorske posege na Prešernovi hiši. 

Kulinarika Mladi na tretji Žametni večerji med vinogradi postregli 150 navdušenih gostov

7.6.2024 13:25

Pod mariborsko Kalvarijo je okoli 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem ob veličastno pogrnjeni dolgi mizi na tretji Žametni večerji med vinogradi streglo 150 gostom, ki s pohvalami niso skoparili.

Evropske volitve 2024 Tonin: NSi bo z dobrim izidom zagotovil zmago desne sredine

7.6.2024 13:20

V NSi-ju kampanjo pred evropskimi volitvami končujejo z dobrim občutkom in optimizmom, je v izjavi za medije poudaril nosilec liste Matej Tonin. Verjame, da bo prav NSi s svojim dobrim izidom na volitvah zagotovil zmago slovenske desne sredine.

Preberite tudi Evropska novinarska nagrada odgovorni urednici portala Preiskovalno.si

7.6.2024 13:00

Novinarka in odgovorna urednica portala Preiskovalno.si Nataša Markovič je na podelitvi evropskih novinarskih nagrad v četrtek v Pragi prejela prvo nagrado v komentatorski kategoriji za izjemno besedilno interpretacijo sveta.

Afrika Ramaphosa bi v vladi narodne enotnosti združil ideološke nasprotnike

7.6.2024 12:43

Južnoafriški vladajoči Afriški nacionalni kongres (ANC) bo po izgubi absolutne večine v parlamentu po volitvah skušal oblikovati vlado narodne enotnosti, je sporočil njegov predsednik Cyril Ramaphosa, ki pa ima pred seboj težko nalogo.

Gospodarstvo Maljevac: 100 milijonov letno za gradnjo javnih stanovanj je temelj nove stanovanjske politike

7.6.2024 12:25

"S 100 milijoni letno prestavljamo v višjo prestavo, predvsem pa vnašamo predvidljivost v sam sistem," je ob predstavitvi vladnih izhodišč za pripravo zakona o financiranju gradnje javnih najemnih stanovanj dejal minister za solidarno prihodnost Maljevac.

Oder Vinko Möderndorfer: Če pesnik vztraja v pesnjenju, pride do svojega glasu

7.6.2024 12:22

Če pred približno pol stoletja ne bi bilo izjemne sezone v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, bi gost tokratne epizode Prvakov tedna Vinko Möderndorfer nemara postal zgodovinar oziroma natančneje profesor zgodovine.

Stran 2 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov