Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Dediščina Prešernova domačija bo s celovito obnovo preurejena v sodoben muzejski kompleks

7.6.2024 13:26

Ministrica za kulturo je z izvajalcem del podpisala pogodbo o obnovi in preureditvi Prešernove domačije v sodoben muzejski kompleks, ki bo med drugim obsegala rekonstrukcijo Ribčevega gospodarskega poslopja in konservatorske posege na Prešernovi hiši. 

Kulinarika Mladi na tretji Žametni večerji med vinogradi postregli 150 navdušenih gostov

7.6.2024 13:25

Pod mariborsko Kalvarijo je okoli 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem ob veličastno pogrnjeni dolgi mizi na tretji Žametni večerji med vinogradi streglo 150 gostom, ki s pohvalami niso skoparili.

Evropske volitve 2024 Tonin: NSi bo z dobrim izidom zagotovil zmago desne sredine

7.6.2024 13:20

V NSi-ju kampanjo pred evropskimi volitvami končujejo z dobrim občutkom in optimizmom, je v izjavi za medije poudaril nosilec liste Matej Tonin. Verjame, da bo prav NSi s svojim dobrim izidom na volitvah zagotovil zmago slovenske desne sredine.

Preberite tudi Evropska novinarska nagrada odgovorni urednici portala Preiskovalno.si

7.6.2024 13:00

Novinarka in odgovorna urednica portala Preiskovalno.si Nataša Markovič je na podelitvi evropskih novinarskih nagrad v četrtek v Pragi prejela prvo nagrado v komentatorski kategoriji za izjemno besedilno interpretacijo sveta.

Afrika Ramaphosa bi v vladi narodne enotnosti združil ideološke nasprotnike

7.6.2024 12:43

Južnoafriški vladajoči Afriški nacionalni kongres (ANC) bo po izgubi absolutne večine v parlamentu po volitvah skušal oblikovati vlado narodne enotnosti, je sporočil njegov predsednik Cyril Ramaphosa, ki pa ima pred seboj težko nalogo.

Gospodarstvo Maljevac: 100 milijonov letno za gradnjo javnih stanovanj je temelj nove stanovanjske politike

7.6.2024 12:25

"S 100 milijoni letno prestavljamo v višjo prestavo, predvsem pa vnašamo predvidljivost v sam sistem," je ob predstavitvi vladnih izhodišč za pripravo zakona o financiranju gradnje javnih najemnih stanovanj dejal minister za solidarno prihodnost Maljevac.

Oder Vinko Möderndorfer: Če pesnik vztraja v pesnjenju, pride do svojega glasu

7.6.2024 12:22

Če pred približno pol stoletja ne bi bilo izjemne sezone v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, bi gost tokratne epizode Prvakov tedna Vinko Möderndorfer nemara postal zgodovinar oziroma natančneje profesor zgodovine.

Ob osmih Samo Mirnik: Dialog z državnimi institucijami včasih postane monolog

7.6.2024 11:54

Deset mesecev po uničujočih poplavah smo s pomočjo partnerjev, dobaviteljev in prijateljev na točki, ko normalno poslujemo, je v oddaji Ob osmih poudaril Samo Mirnik, izvršni direktor podjetja KLS-ja Ljubno.

Glasba TV Slovenija kot največja koncertna dvorana v Sloveniji: prenos koncerta Praške filharmonije

7.6.2024 11:53

Televizija Slovenija je prvič v zgodovini prenašala koncert Zlatega abonmaja iz Cankarjevega doma. Nastopila je slovita Praška filharmonija, med odmorom pa je bil na ogled dokumentarec, ki ga je Televizija Slovenija posnela o tem orkestru v Pragi.

Preberite tudi Biden zatrdil, da sina Hunterja v primeru obsodbe ne bo pomilostil

7.6.2024 11:36

Ameriški predsednik Joe Biden je v četrtek v intervjuju za televizijo ABC ponovil, da sina Hunterja, ki je obtožen nezakonitega nakupa pištole, ne bo pomilostil, če bo porota odločila, da je kriv in bo obsojen na zaporno kazen.

Film in TV Ženska, ki naj bi navdihnila serijo Baby Reindeer, toži Netflix

7.6.2024 11:34

Ženska, ki se je identificirala kot navdih za lik Marthe Scott v Netflixovi izjemno uspešni mini seriji Baby Reindeer, je vložila 156-milijonsko tožbo proti velikanu pretočnega predvajanja. Platformi očita vrsto laži in zavajanj ter tudi zlorabo imena.

Atletika Kristjan Čeh z drugo daljavo v večerni finale diska

7.6.2024 11:30

V Rimu se je začelo evropsko prvenstvo v atletiki in to za Slovenijo izredno uspešno. Napredovala sta sprinterja na ovirah Nika Glojnarič in Filip Jakob Demšar, Kristjan Čeh pa je že s prvim metom prišel do druge daljave kvalifikacij (65,64).

Evropske volitve 2024 Slovenski državljani v BiH-u bodo v nedeljo lahko glasovali na veleposlaništvu v Sarajevu

7.6.2024 11:27

Slovenski državljani v Bosni in Hercegovini bodo v nedeljo lahko glasovali na evropskih volitvah in posvetovalnih referendumih na slovenskem veleposlaništvu v Sarajevu, so sporočili z ministrstva za zunanje in evropske zadeve.

Vreme Neurja z močnimi nalivi in točo poplavila kleti in poškodovala ostrešja, težave tudi v prometu

7.6.2024 11:27

Nad severnim delom Slovenije so se popoldne in zvečer razbesnela neurja, ki so s seboj prinesla točo, sunke vetra in nalive. Odkritih je bilo nekaj streh in zalitih več kleti, težave so bile tudi v prometu. Za dele države velja oranžno opozorilo.

Črna kronika Policisti pri 74-letniku našli več kot 500 nabojev, detonatorje in večjo količino marihuane

7.6.2024 10:46

Policisti so v četrtkovi hišni preiskavi pri 74-letniku iz občine Šmarješke Toplice zasegli 509 nabojev, električne detonatorje in vžigalno vrvico. Ob tem so našli tudi večjo količino konoplje – 24 rastlin in 4 kilograme posušenih delcev.

Evropa Dodik napovedal referendum o odcepitvi Republike Srbske od BiH-a

7.6.2024 10:40

Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je med obiskom v Rusiji napovedal referendum o odcepitvi srbske entitete od Bosne in Hercegovine, vendar datuma še niso določili.

Glasba Na Broadway prihaja muzikal o življenju Dolly Parton

7.6.2024 10:35

Muzikal o življenju ene največjih zvezdnic kantrija Dolly Parton prihaja na Broadway. Glasbenica, ki ji muzikali niso tuji, posebej za predstavo ustvarja čisto nove skladbe, ki jih bo občinstvo ob njenih največjih uspešnicah na Broadwayu slišalo prvič.

Oder S slovesnim odprtjem 59. Borštnikovega srečanja tudi začetek tekmovalnega programa

7.6.2024 10:34

S slovesnim odprtjem 59. Borštnikovega srečanja bodo v SNG-ju Maribor zagnali tekmovalni program, ki tudi letos prinaša 12 predstav slovenskih gledališč. V teh dneh poteka že spremljevalni program, festival pa se bo sklenil s podelitvijo nagrad.

Vojna v Ukrajini Zelenski se je zahvalil Franciji za obljubljene lovce. Maja močno naraslo število civilnih žrtev.

7.6.2024 9:46

Francoski predsednik Emmanuel Macron je napovedal, da bodo Ukrajini dobavili bojna letala Mirage 2000, medtem ko je Moskva obtožila Kijev, da ameriške rakete uporablja za napade na civilne cilje v Rusiji. Joe Biden je napovedal dodatno pomoč Ukrajini.

Preberite tudi Zahod ZDA zajel vročinski val, v Las Vegasu so izmerili 44 stopinj Celzija

7.6.2024 9:36

Zahodni del ZDA je zajel velik vročinski val, ki je doživel vrhunec v četrtek, poročajo ameriški mediji. V Las Vegasu so izmerili 44 stopinj Celzija, v Dolini smrti pa skoraj 49 stopinj.

Liga NBA Vrnitev "samoroga" razblinila Dallasove načrte in igro

7.6.2024 9:20

Samorog se je prikazal na prvi tekmi finala in presenetil Dallas, pri katerem je Luka Dončić podelil le eno uspešno podajo za koš. Vendar Teksašani se znajo pobrati po grdih uvodnih porazih, saj v končnici še niso izgubili dveh tekem zapored.

Evropske volitve 2024 Največjo podporo ima SDS, ki pa bi bil po številu osvojenih mandatov lahko izenačen s Svobodo

7.6.2024 9:15

Javnomnenjske raziskave kažejo, da se na nedeljskih volitvah zmaga obeta stranki SDS, v podpori pa ji sledi Svoboda. Vprašanje sicer ostaja, kako si bosta vodilni stranki razdelili mandate. Poleg tega se izvolitev obeta strankam Vesna, SD in NSi.

Avtomobilnost V eni najbolj produktivnih tovarn sem sestavil baterijo

7.6.2024 9:13

V Avtomobilnosti smo obiskali eno najbolj produktivnih avtomobilskih tovarn v Evropi, Nissanovo tovarno v Sunderlandu, kjer je poudarek na elektrifikaciji. Dovolili so nam sestaviti baterijo za prenovljeni qashqai e-power, ki v kratkem prihaja na ceste.

Glasba Prvič od začetka ruske invazije se v Kijev vrača največji ukrajinski glasbeni festival

7.6.2024 9:12

V Kijev se prvič po začetku ruske invazije vrača največji ukrajinski glasbeni festival Atlas, sicer preimenovan v Atlas United. Julija bodo trenutno najbolj znani ukrajinski glasbeniki zavzeli odre, da bi pomagali domovini pri obrambi Harkovske oblasti.

Stran 5 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov