Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Evropa Italijanska migrantska centra v Albaniji bosta začela delovati avgusta

5.6.2024 18:06

Italijanska premierka Giorgia Meloni je ob obisku v albanskem pristaniškem mestu Shengjin napovedala, da bosta italijanska migrantska centra v Albaniji začela delovati avgusta. Odprtje je bilo sprva sicer predvideno za maj, a so ga zaradi zamud preložili.

Napovedujemo Koncert ob 80-letnici Partizanskega pevskega zbora

5.6.2024 18:00

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo nastopil Partizanski pevski zbor iz Ljubljane. Povod za koncert je 80-letnica ohranjanja tradicije, ki so jo leta 1944 začeli ranjenci v partizanski bolnišnici nad vasjo Planina pod Mirno goro.

Gospodarstvo Vlada napoveduje do 100 mio. evrov na leto za javna najemna stanovanja. Vir financiranja še ni znan.

5.6.2024 17:31

Vlada bo v četrtek obravnavala izhodišča za zakon o sistemskem financiranju javne najemne stanovanjske gradnje. Ta predvidevajo, da bo od leta 2025 za prihodnjih deset let za javno najemno gradnjo namenjenih do 100 milijonov evrov letno.

Oder "V vsaki komediji je nekaj resnice": SLG Celje razkriva program prihodnje sezone

5.6.2024 17:29

Nova sezona Slovenskega ljudskega gledališča Celje bo raziskovala komedijo, humor in satiro ter njihov vpliv na umetnost, gledališče in družbo. Premierno bo v novi sezoni, 74. zapovrstjo, predstavljenih šest uprizoritev, pet za odrasle in ena za otroke.

Slovenija Štrukelj: Rešitve za sodnike bodo verjetno morale veljati tudi za javne uslužbence

5.6.2024 17:25

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so na krovni ravni pregledali odprta vprašanja v novem plačnem zakonu. V ponedeljek bodo nadaljevali stebrna pogajanja. Sindikati pričakujejo učinke odločitve ustavnega sodišča glede sodniških plač.

Evropa Scholz poziva h krepitvi evropske obrambne industrije

5.6.2024 17:16

Nemški kancler Olaf Scholz je pozval h krepitvi evropske obrambne industrije in tesnejšemu sodelovanju med evropskimi državami na področju obrambe, ob tem pa napovedal nakup še 20 bojnih letal eurofighter.

Evropske volitve 2024 Pirc Musar pozvala na volitve: Pokažimo, da nam je mar za Evropo

5.6.2024 16:59

Predsednica Nataša Pirc Musar meni, da je bilo v kampanji pred evropskimi volitvami premalo povedanega o tem, kaj EU nudi državam članicam in kako pomembno je, da se Slovenci udeležijo volitev.

Tenis Zverev četrtič zapored v polfinalu na pariškem pesku

5.6.2024 16:42

Alexander Zverev je po dveh maratonskih obračunih pohitel in se po treh urah uvrstil v polfinale Rolanda Garrosa. 27-letni Nemec je premagal Alexa De Minaurja s 6:4, 7:6 in 6:4 in se bo v petek pomeril s Casperjem Ruudom.

Črna kronika Gasilci pogasili požar na osnovni šoli v Bistrici pri Tržiču

5.6.2024 16:34

Obsežen požar, ki je popoldne izbruhnil na ostrešju osnovne šole v Bistrici pri Tržiču, je gasilcem uspelo pogasiti. Iz stavbe so evakuirali vse osebe, po podatkih policije ni bil nihče poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Preberite tudi Kuharič ostala brez možnosti za uvrstitev na OI

5.6.2024 16:27

Strelka Urška Kuharič je na tekmi svetovnega pokala v Münchnu v streljanju z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov v eliminaciji zasedla 39. mesto in tako izpadla iz nadaljnjega tekmovanja.

Evropa V Mannheimu nov napad z nožem, žrtev kandidat AfD-ja

5.6.2024 15:42

Nekaj dni po napadu na udeležence desničarskega shoda, ko je po posredovanju umrl policist, se je v Mannheimu zgodil nov napad, v katerem je bil žrtev lokalni kandidat skrajno desne stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) Heinrich Koch.

Slovenija Ustavno sodišče ni ugotovilo neustavnosti pri referendumu o pomoči pri evtanaziji

5.6.2024 15:38

Ustavno sodišče je ugotovilo, da odlok o razpisu posvetovalnega referenduma o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja ni v neskladju z ustavo. Posvetovalni referendum nima neposrednih pravnih učinkov, opozarja.

Črna kronika Na mestnem avtobusu 24-letnik poškodoval otroka

5.6.2024 15:36

Na PU-ju Ljubljana so bili v preteklem tednu obveščeni o incidentu na avtobusu na območju Ljubljane, v katerem je 24-letni moški ogovarjal potnike in z neznanim predmetom lažje poškodoval otroka, ki je bil na avtobusu.

Drugo Panoptikum: Majhen, nerazvit, avtarkičen – trg z umetninami v Sloveniji

5.6.2024 15:30

Pregovorno velja, da v Sloveniji pravega umetniškega trga ni. Vendar nekaj, predvsem za določen medij – fotografijo, raziskovalno umetnost – specializiranih galerij uspešno nastopa tudi na mednarodnem prizorišču.

Evrovizija Letošnjo Evrovizijo bo pregledal neodvisni strokovnjak

5.6.2024 15:22

Evropska radiodifuzna zveza se je, potem ko je bila letošnja Evrovizija deležna številnih polemik, odločila, da bo tekmovanje pregledal neodvisni strokovnjak. Po njenih besedah naj bi si namreč prizadevala nenehno izboljševati svoje storitve in dogodke.

Slovenija Ustavno sodišče določilo način izvršitve odločbe o sodniških plačah, sodniško društvo zadovoljno

5.6.2024 15:09

Ustavno sodišče je izdalo dopolnilno odločbo glede sodniških plač, s katero je določilo način izvršitve odločbe o neustavnih sodniških plačah. Koalicija namreč v določenem roku uredbe ni uresničila.

Intervju 20 let Grossmannovega festivala: V očeh odločevalcev je žanrski film še vedno manjvredna kategorija

5.6.2024 15:04

"Letos smo že skoraj sklenili, da bo 20. festival tudi zadnji," priznava Tomaž Horvat, programski direktor Grossmannovega festivala. A na koncu vedno pretehtata entuziazem in ljubezen do žanrske kinematografije za sladokusce.

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju Na Norveškem leta 2029 prvič svetovno prvenstvo v alpskem smučanju

5.6.2024 15:04

Norveška bo leta 2029 prvič gostila svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Za gostitelja so izbrali Narvik, ki je v glasovanju delegatov na kongresu Mednarodne smučarske in deskarske zveze (FIS) premagal Soldeu in Val Gardeno.

Gospodarstvo Državni proračun po petih mesecih skoraj izravnan. Primanjkljaj je znašal 30 milijonov evrov.

5.6.2024 15:00

Državni proračun je v prvih petih mesecih letos zaznal 5,7 milijarde evrov odhodkov, kar je šest odstotkov več kot v enakem obdobju lani, približno toliko so znašali tudi prihodki, ki so bili medletno višji za 9,9 odstotka.

Športni SOS Dallas znanilec novega vala: prednost domačega terena ni več tako pomembna

5.6.2024 14:34

Košarkarji Dallasa so v tej končnici dobili vse tri serije, čeprav niti enkrat niso imeli prednosti domačega terena, kar je tudi eno večjih spoznanj: smo v obdobju Lige NBA, ko tekma več v svoji dvorani ni najbolj pomembna.

Evropske volitve 2024 Golob pred evrovolitvami: V EU-ju nočemo ljudi, ki širijo laži in strah

5.6.2024 14:32

Svoboda je še iz vsake kampanje izšla kot zmagovalka, tudi tokrat bo podobno, je prepričan prvak stranke Robert Golob. Volivce poziva, naj z oddajo glasu sporočijo, kakšno Evropsko unijo si želijo.

Evropa Italijansko sodišče Amando Knox obsodilo obrekovanja

5.6.2024 14:30

Američanka Amanda Knox je bila na ponovljenem sojenju v Italiji obsojena zaradi obrekovanja v postopku, povezanem z njeno razvpito obsodbo in kasnejšo oprostitvijo za umor sostanovalke leta 2007. Knox je triletno kazen že odslužila.

Gospodarstvo Večinski lastnik Hidrie bo postal španski Gonvarri

5.6.2024 14:00

Španska družba Gonvarri, lastnica 43 odstotkov podjetja H & R, je tik pred popolnim prevzemom tega krovnega lastnika avtomobilskega dobavitelja Hidria. Preostali delničarji so se namreč odločili, da Špancem prodajo svoje deleže.

Znani Ye in njegova nekdanja pomočnica tožita drug drugega

5.6.2024 13:41

Nekdanja pomočnica ameriškega raperja Yeja je proti njemu vložila tožbo, v kateri ga obtožuje spolnega nadlegovanja in kršitve pogodbe. Kmalu zatem pa je zvezdnik, ki zanika njene trditve, napovedal protitožbo zaradi izsiljevanja.

Stran 7 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov