Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Glasba Kimmo Pohjonen v Prvi vrsti

22.5.2024 9:13

S polurnim koncertom v oddaji Prva vrsta je finski harmonikar Kimmo Pohjonen odprl 40. mednarodni festival Druga godba; festival, ki bo med 23. in 26. majem glasbenim sladokuscem ponudil široko bero koncertov.

Evropska liga Lookman s hat-trickom končal Bayerjev niz in Atalanti prinesel evropsko lovoriko

22.5.2024 9:08

Niz neporaženosti Bayerja iz Leverkusna je končan pri 51 tekmah. Novopečeni nemški prvaki so v finalu Evropske lige v Dublinu namreč klonili pred Atalanto, ki je po zaslugi izjemnega Ademole Lookmana zmagala s 3:0.

Slovenija Poostren nadzor nad mednarodnim prevozom potnikov v cestnem prometu

22.5.2024 8:57

Pristojni organi bodo izvajali poostren nadzor nad mednarodnim prevozom potnikov v cestnem prometu, med drugim na avtocestnem počivališču Šmarje - Sap v smeri Novega mesta.

Znani Policija odprla preiskavo smrti Matthewa Perryja

22.5.2024 8:54

Losangeleška policija je začela preiskavo smrti Matthewa Perryja. Ker je umrl zaradi "akutnih učinkov ketamina", se sprašuje, kje je dobil anestetik, glede na to, da je njegovo zadnje predpisano zdravljenje z njim bilo teden in pol pred smrtjo.

Bližnji vzhod Norveška, Irska in Španija bodo 28. maja priznale Palestino. Netanjahu: To je nagrada za terorizem.

22.5.2024 8:51

Norveška, Irska in Španija so napovedale, da bodo 28. maja priznale Palestino, zaradi česar je Izrael nemudoma odgovoril z napovedjo odpoklica svojih veleposlanikov, pri čemer je izraelski zunanji minister dejal, da je to nagrada za terorizem.

Azija z Oceanijo Z imenovanjem novega predsednika končana politična kriza v Vietnamu, a verjetno le začasno

22.5.2024 8:35

Vietnamski parlament je za novega predsednika države izvolil ministra za javno varnost To Lama, kar bi lahko predstavljalo odskočno desko za potegovanje za vodjo komunistične partije, ki je najvišji položaj v državi.

Beremo Laura Buzeti: Posuj se s pepelom vaših očetov

22.5.2024 8:11

Laura Buzeti prihaja iz Bakovcev in je študentka podiplomskega študija psihologije v Mariboru. Roman Posuj se s pepelom vaših očetov je napisala v obdobju karantene in ga popravljala ter dograjevala v letu po epidemiji.

Slovenija Poslanci napovedujejo široko podporo referendumu o JEK-u 2

22.5.2024 7:51

Poslanske skupine Svoboda, SDS, NSi in SD so napovedale podporo predlogu za posvetovalni referendum o zagotavljanju oskrbe z elektriko z drugim blokom krške jedrske elektrarne in drugimi nizkoogljičnimi viri. Proti so v Levici.

Referendumi 2024 Referendum spodbuja zmedo in podaja napačno sporočilo o konoplji

22.5.2024 7:30

Če v sklopu posvetovalnega referenduma o konoplji opozicija opozarja predvsem na kršitve v parlamentarnih postopkih, del strokovne javnosti izpostavlja izključevanje stroke in zanemarjanje potencialnih negativnih vplivov uporabe konoplje na mladostnike.

Referendumi 2024 "Prohibicija konoplje povzroča izgubo perspektivne gospodarske dejavnosti in zdravja ljudi"

22.5.2024 7:29

Zdravilni učinki konoplje so svetu poznani že 4000 let. Zagovorniki legalizacije pravijo, da raziskave kažejo, da pozitivno deluje na zdravje, tudi pri hudih boleznih, njena legalizacija pa bi lahko prinesla tudi gospodarsko rast in nove zaposlitve.

Dirka po Italiji Luka Mezgec: "Pogačarja imajo vsi radi"

22.5.2024 7:12

Tadej Pogačar v šampionskem ritmu koraka k veliki zmagi na letošnji Dirki po Italiji ob tem pa ostaja zelo priljubljen, tako v kolesarski javnosti kot med sotekmovalci.

Vojna v Gazi ZDA so pripravljene uvesti sankcije proti predstavnikom Mednarodnega kazenskega sodišča

22.5.2024 6:59

Ameriški zunanji minister Antony Blinken je sporočil, da je Bela hiša pripravljena sodelovati s kongresom pri morebitni uvedbi sankcij proti ICC-ju, potem ko je tožilstvo sodišča zahtevalo izdajo nalogov za prijetje izraelskih voditeljev.

Liga NBA Brown s trojko izsilil podaljšek, v katerem je Tatum popeljal Boston do zmage

22.5.2024 6:38

Košarkarji Bostona so pričakovano dobili uvodno tekmo finala Vzhoda, a po pravi drami, šele po podaljšku so strli odpor žilave Indiane s 133:128. Prvi zvezdnik Jayson Tatum je dosegel 36 točk, od tega kar deset v podaljšku.

Vojna v Ukrajini Zelenski zaradi "kriznih razmer" kljub izteku mandata (in izgubljanju podpore) ostaja na oblasti

22.5.2024 6:32

Ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu se je v ponedeljek iztekel petletni mandat, a zaradi vojne, ki jo je sprožila invazija Rusije na Ukrajino leta 2022, ostaja na položaju.

SOS odmev Dallas opravil test zaupanja in postal ekipa z velikim E

22.5.2024 6:27

Drugi konferenčni finale v treh sezonah, obakrat po skalpu prvega nosilca Zahoda. Luka Dončić ima zdaj priložnost, da Dallas popelje še korak naprej, pri čemer bo imel proti Minnesoti široko in raznovrstno podporo ekipe, ki zna brati tekmece.

Borzni komentar Vse večje zanimanje finančnih skladov za surovine, visoka rast kriptovalute eter

22.5.2024 6:26

Borzni bik se ne upeha, rekordi padajo, in to kljub opozorilom, da je trg zelo visoko. Pestro je na surovinskih trgih (baker je letos poskočil za 30 odstotkov) in znova tudi na trgu kriptovalut, kjer je ta teden močan pospešek dobil eter.

Družabno Na Štengijadi je za dober namen po stopnicah teklo 91 policijskih ekip

21.5.2024 22:07

Policijska uprava Maribor je že desetič priredila športni in humanitarni tek po stopnicah na grič Kalvarija. Zbrane prispevke so letos namenili Centru Gustava Šiliha Maribor, prireditev pa sta podprli tudi Fundacija Gorana Dragića in nogometna zveza.

Državno košarkarsko prvenstvo Helios bo tretjo sezono zapored v finalu izzval Cedevito Olimpijo

21.5.2024 21:56

Tretje leto zapored se bosta v finalu Lige nova KBM pomerila Kansai Helios in Cedevita Olimpija. Domžalski košarkarji so na odločilni tretji tekmi polfinalne serije v gosteh Krko premagali z 72:65.

Evropska unija Vodilni kandidati evropskih strank poudarili varnost in konkurenčnost kot prioriteti

21.5.2024 21:50

Vodilni kandidati desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP), levosredinskih socialistov (PES) in liberalcev (Renew) so med prioritetami prihodnjega evropskega proračuna poudarili varnost in konkurenčnost, pa tudi zeleni prehod.

Črna kronika Oba vpletena v napad na lokal mariborskega župana oproščena vseh obtožb

21.5.2024 21:49

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je Roberta Reherja in Danijela Marholda, ki sta bila marca leta 2019 vpletena v napad na lokal mariborskega župana Saše Arsenoviča v Mariboru, oprostilo vseh obtožb, poroča spletni Večer.

Slovenija Število pritožb zaradi molka organa narašča

21.5.2024 21:27

Informacijski pooblaščenec je državnemu zboru posredoval poročilo za leto 2023, v katerem je poudaril, da je obravnaval 302 pritožbi zaradi molka organa, kar je za četrtino več kot leta 2022.

Črna kronika V Levici ob posnetku grožnje prebežnikom opozorili na širši problem nasilja nad ženskami

21.5.2024 21:20

V Levici ob posnetkih z grožnjami prebežnikom, v katerih zamaskirani moški izpostavljajo varovanje deklet, opozarjajo na širši problem nasilja nad ženskami.

Angleško nogometno prvenstvo Pochettino po eni sezoni že zapušča Chelsea

21.5.2024 21:18

Chelsea se je že po eni sezoni sporazumno razšel z argentinskim trenerjem Mauriciem Pochettinom. Ta se v prvi polovici sezone ni izkazal, je pa na koncu s Chelseajem nanizal pet zmag, kar je ekipo dvignilo na 6. mesto v Premier ligi.

Odbojka Še dobro, da pot do Pariza vodi tudi prek Stožic

21.5.2024 21:16

"Odkar sem v reprezentanci, ni bilo še ene odpovedi. Vsi damo vse od sebe in gremo čez vse limite, da bi dvignili reprezentanco na najvišjo mogočo raven," predanost slovenskih odbojkarjev opisuje Tine Urnaut, dolgoletni kapetan izbrane vrste.

Stran 8 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov