Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Vojna v Ukrajini Ukrajina ukazala evakuacijo iz Donecka. Kijev z letalniki napadel več ruskih pokrajin.

6.6.2024 10:38

Ukrajina je ponoči izvedla nove napade z brezpilotnimi letalniki na več ruskih območij. Eden od napadov je bil usmerjen na rafinerijo nafte v južni Rostovski oblasti, je sporočil njen guverner Vasilij Golubev.

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

6.6.2024 10:36

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

Kulinarika Lovoriko za najboljšo restavracijo na svetu dobila španska Disfrutar, tudi Hiša Franko je na seznamu

6.6.2024 10:29

V Las Vegasu so kot najboljšo restavracijo leta 2024 razglasili Disfrutar, ki deluje v španskem mestu Barcelona in je z ustvarjalnim menijem zaživela v 90. letih prejšnjega stoletja. Hiša Franko je na lestvici najboljših zasedla 48. mesto.

Kolesarstvo Roglič po množičnem padcu na "drsalnici" utrpel modrice in praske

6.6.2024 10:16

Peta etapa Dirke po Dofineji bi morala biti prehodna, a se je 21 kilometrov pred ciljem zgodilo najhujše. V množičnem padcu sta bila med drugim udeležena Primož Roglič in vodilni Remco Evenepoel. Etapo so prekinili in nevtralizirali.

Slovenija Golob o odlagališču jedrskih odpadkov: Izpolnjujemo dolg do prihodnjih generacij

6.6.2024 10:10

Vladna ekipa se je na delovnem obisku v Posavju srečala s predstavniki politike, gospodarstva in javnih zavodov. Premier Golob se je udeležil tudi postavitve temeljnega kamna za skladišče radioaktivnih odpadkov v Vrbini, sledila je vladna seja v Krškem.

Okolje Guterres vpliv človeštva na planet primerjal z meteorjem, ki je uničil dinozavre

6.6.2024 10:10

Vpliv človeštva pri uničujočem segrevanju planeta je primerljiv z meteorjem, ki je uničil dinozavre, je dejal generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres. Bogate države je pozval k opustitvi rabe premoga.

Knjige Slovenski dnevi knjige so "na preži", tako kot pisateljice in pisatelji ob iskanju novih zgodb

6.6.2024 10:00

V številnih mestih po Sloveniji se bo v teh dneh vse vrtelo okoli knjige. Začenjajo se 29. Slovenski dnevi knjige, ki jih letos spremlja simbol lisičke in geslo Na preži, saj je danes treba biti buden, če želimo razbrati prave besede.

Odbojka Slovenci pred obračunom z Brazilci edini neporaženi in na vrhu Lige narodov

6.6.2024 9:30

Po zmagi Francije nad Italijo s 3:2 slovenski odbojkarji ostajajo edina neporažena ekipa in zasedajo vrh najelitnejšega svetovnega tekmovanja – Lige narodov.

Zanimivosti Na dražbi prodali lončeno kozo izpod rok britanskega kralja

6.6.2024 9:12

Za malo keramično kozo, ki naj bi jo v študentskih letih ustvaril kralj Karel III., je nekdo na dražbi odštel 8500 funtov. Lončenino je 55 let hranil Kanadčan Raymond Patten, dala mu jo je prateta, ki je kot kuharica delala na Univerzi v Cambridgeu.

Evropske volitve 2024 Začetek evropskih volitev. Prvi volijo na Nizozemskem.

6.6.2024 9:11

Na Nizozemskem se kot v prvi izmed držav članic EU-ja začenjajo volitve v Evropski parlament. Ponekod bodo volitve v petek in soboto, v večini članic EU-ja pa bodo, tako kot v Sloveniji, volili v nedeljo.

Italijansko nogometno prvenstvo Tudor na klopi Lazia zdržal le tri mesece

6.6.2024 9:01

Hrvaški nogometni trener Igor Tudor po samo treh mesecih zapušča rimski Lazio. Italijanski mediji kot mogočega naslednika omenjajo Nemca Miroslava Kloseja in Italijana Marca Baronija.

Evropske volitve 2024 Kako zanesljive so bile trditve kandidatov za evropske poslance na RTV-soočenjih?

6.6.2024 9:00

Zeleni prehod, ali je pravičen ali ne? Ilegalne migracije, kako jih urediti? Gradnja novega bloka Jedrske elektrarne v Krškem oz. večja raba jedrske energije ..., to so bile izpostavljene teme na soočenjih slovenskih kandidatov za evropske poslance.

Zimski športi Lila Lapanja dobila zeleno luč za nastope za Slovenijo

6.6.2024 8:55

Ameriška smučarka slovenskih korenin Lila Lapanja bo v novi sezoni lahko nastopala za Slovenijo. Dovoljenje za prestop 29-letna smučarke v slovenske vrste je vodstvo Mednarodne smučarske zveze potrdilo ob robu kongresa, ki te dni poteka v Reykjaviku.

Črna kronika Oškodovanka po obljubi, da se ji obeta skoraj pol milijona, neznani osebi nakazala 19.500 evrov

6.6.2024 8:47

Na Policijsko postajo Podlehnik je v sredo prišla oškodovanka, ki je prijavila goljufijo – neznani osebi je nakazala 19.500 evrov za "notarske stroške" v prepričanju, da bo v zameno dobila 480 tisočakov.

Vojna v Ukrajini Putin zagrozil s povračilno dobavo orožja državam, ki bi izvajale napade na zahodne tarče

6.6.2024 8:28

Ruski predsednik Vladimir Putin je znova kritiziral dobavo zahodnega orožja Ukrajini in zagrozil, da bi Moskva lahko s podobnim orožjem oborožila države, ki bi nato napadle zahodne države. Nato pravi, da ne zaznava nobene neposredne ruske vojaške grožnje.

Evropske volitve 2024 Zadnji dan predčasnega glasovanja. V torek in sredo svoj glas oddalo 2,5 odstotka volivcev.

6.6.2024 8:22

Pred nedeljskimi evropskimi volitvami in posvetovalnimi referendumi lahko volivci še danes svoj glas oddajo predčasno. V torek in sredo se je predčasnega glasovanja skupno udeležilo 39.496‬ ljudi oziroma 2,5 odstotka volilnih upravičencev.

Dirka po Franciji Matjaž Turel: Poškodba je gotovo zajedla v Vingegaardovo kondicijsko pripravo

6.6.2024 7:55

Ali bo Jonas Vingegaard branil zmago na kolesarski Dirki po Franciji? To je vprašanje, ki že več kot dva meseca zanima kolesarski svet – vse od množičnega padca velikih na Dirki po Baskiji, kjer si je Danec zlomil ključnico, rebra in si predrl pljuča.

Jezik Govorni pomočnik RTV Slovenija - ker je pri skrbi za jezik pomembna tudi izgovorjava

6.6.2024 7:55

Jezikoslovec Kozma Ahačič je nekoč dejal, da so vsi, ki se na RTV ukvarjajo s slovenščino, naš narodni zaklad. V to skupino spadajo tudi ustvarjalci rubrike Govorni pomočnik, saj je tudi izgovorjava besed pomembna, ko govorimo o jezikovnih standardih.

Košarka Košarkarji Crvene zvezde po novem navijaškem izgredu prvaki Srbije

6.6.2024 7:51

Košarkarji Crvene zvezde so po navijaškem izgredu na drugi finalni tekmi proti večnemu tekmecu Partizanu, zaradi katerega so prekinili tekmo, uradno postali prvaki Srbije. To jim je uspelo devetič zapored, skupno pa 24.

Evropa V trčenju potniškega in tovornega vlaka na Češkem umrli najmanj štirje ljudje

6.6.2024 7:50

V trčenju potniškega in tovornega vlaka so v sredo pozno zvečer na Češkem umrli najmanj štirje ljudje, več deset je bilo ranjenih, so sporočile reševalne službe.

Gospodarstvo Svet Evropske centralne banke znižal obrestne mere za 0,25 odstotne točke

6.6.2024 7:49

Evropska centralna banka je po pričakovanjih prvič po skoraj petih letih znižala obrestne mere, in sicer za 0,25 odstotne točke.

Bližnji vzhod V izraelskem napadu na šolo v Gazi ubitih najmanj 40 ljudi. Španija se pridružuje tožbi na ICJ-ju.

6.6.2024 7:33

V izraelskem napadu na šolo v Gazi, ki jo upravljajo Združeni narodi v begunskem taborišču Nusejrat in je postala zavetišče za stotine razseljenih Palestincev, je bilo ubitih najmanj 40 ljudi, več deset je ranjenih.

Avtomobilnost Kaj je bila največja posebnost honde S2000?

6.6.2024 7:23

V avtomobilskem kvizu številka 12 vas sprašujemo o največji posebnosti legendarnega modela honda S2000.

Liga NBA Dončić po izpolnitvi otroških sanj namerava še z reprezentanco v Pariz

6.6.2024 7:13

V mislih Luke Dončića je že olimpijska zgodba slovenske reprezentance, a še prej 25-letnega Ljubljančana čaka boj za največjo košarkarsko lovoriko – šampionski prstan Lige NBA.

Stran 9 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov