Sporočila za javnost
slice
Prizma optimizma potuje po Sloveniji že 40 let
18. maj 2018 ob 11:24 Ob obletnici razvedrilne radijske oddaje Prizma optimizma ustvarjalci pripravljajo štiri oddaje — v Kopru, Velenju, Novem mestu in Novi Gorici.
Gregor Peternel bo novi odgovorni urednik Športnega programa Televizije Slovenija
15. maj 2018 ob 15:37 Gregor Peternel s 16. majem 2018 nastopa štiriletni mandat odgovornega urednika Športnega programa TV Slovenija. Na mesto odgovornega urednika ga je na predlog dr.
Veliki evrovizijski finale najbolj gledana oddaja letos na TV SLO 1
14. maj 2018 ob 14:22 Z zmago Izraelke Nette se je v soboto, 12. maja, v portugalski Lizboni zaključilo največje evropsko glasbeno tekmovanje Pesem Evrovizije 2018.
RTV Slovenija na obisku v Novi Gorici
15. maj 2018 ob 11:32 Zakaj potrebujemo javno RTV? Zakaj plačujemo RTV-prispevek?
Zmagovalka letošnje Pesmi Evrovizije je Nette iz Izraela
13. maj 2018 ob 01:13 Na 63. izboru za Pesem Evrovizije je slavil Izrael. Netta je s skladbo TOY prejela 529 točk.
Lea Sirk z energičnim nastopom v veliki evrovizijski finale Znani so vsi finalisti letošnjega izbora za Pesem Evrovizije!
Cankarjevo leto v glasu, sliki in besedi Ob 100. obletnici smrti Ivana Cankarja, ki je na današnji dan praznoval rojstni dan, je Slovenija letošnje leto razglasila za Cankarjevo leto.
Mojster in njegov Gašper Veste, kako so marionetne lutke prišle v Slovenijo in kako se je razvilo lutkovno gledališče? Kdo je gospod iz ozadja in kakšne vloge je odigral?
Državnozborske volitve 2018 na kanalih RTV Slovenija Kako se bo spremenila slovenska politična geografija po predčasnih volitvah v državni zbor? Kdo in predvsem kaj obljublja? Je mogoče obljube izpolniti?
Nedovoljena uporaba arhivskega gradiva RTV Slovenija Na RTV Slovenija smo bili seznanjeni, da je v zadnjem času več političnih strank in politikov na svojih družabnih omrežjih objavilo oddaje ali iz konteksta vzete dele oddaj iz arhiva RTV Slovenija.
Z Arsom Skozi življenje Ivana Cankarja V letu, ki ga v kulturi posvečamo Ivanu Cankarju, osrednji dogodek v poklon mojstru besede pripravlja tudi Tretji program Radia Slovenija – program Ars.
Evrovizijski teden na RTV Slovenija Po veliki zmagi na lanski Pesmi Evroviziji je Salvador Sobral to največje evropsko glasbeno tekmovanje popeljal v portugalsko prestolnico.
Zanima nas vaša zgodba Tretji program Radia Slovenija – program Ars razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Štiri izvode dela, dolgega do 6300 znakov s presledki, oddajte do 21. maja, podpišite pa ga s šifro.
V bran naravi Slovenija je sicer majhna, vendar izredno bogata z raznolikimi življenjskimi okolji.
Nedeljsko srečanje z Mišo … Novinarka in voditeljica Miša Molk se vrača na male zaslone. Oddaja Z Mišo … bo na sporedu enkrat mesečno, ob nedeljah zvečer, prvič že 29. aprila ob 20.30 na 1. programu Televizije Slovenija.

RTV SLO v družbenih medijih
Facebook Twitter audioboo
Kazalo