Katarina Čas (foto: Stane Sršen) Foto:
Katarina Čas (foto: Stane Sršen) Foto:
Aritmija
od 30. marca dalje, vsako zadnjo soboto zvečer na TVS 2

V soboto, 30. marca, se na male ekrane vrača glasbeno-informativna oddaja Aritmija. Oddaja bo na sporedu vsako zadnjo soboto zvečer na 2. programu Televizije Slovenija.
Aritmija je edina glasbena oddaja, ki na televizijski spored prinaša aktualne glasbene dogodke. Oddaja bo po novem ponovno enourna, bo ponudila približno štiri daljše glasbene portrete ali reportaže, povezane z glasbenimi dogodki preteklega meseca. Zraven pa seveda še kup informacij, glasbenih novic in koncertnih napotkov za prihodnji mesec.
Prva pomladna Aritmija na sporedu že to soboto ob 21.50 na TVS 2
V prvi pomladni Aritmiji vas čaka glasbeni portret Severe Gjurin pred izidom nove plošče, s Petrom Hookom bomo obujali spomine na Joy Division in Iana Curtisa, opozorili pa bomo tudi na izide izbranih domačih plošč izvajalcev, kot so Katja Šulc, zasedbe Ewok in Torul ter Trus! in Dežurni krivci. Slednji dve smo ujeli na četrtem obračunu glasbe in založništva Tresk 4, ki se je odvijal v Kinu Šiška in Klubu K4. To je bil tudi zadnji dogodek v K4, ki po menjavi vodstva ostaja zaprt do nadaljnjega. Z izbranimi akterji na naših glasbenih tleh, katerih mnenje in spomini štejejo, se bomo pogovarjali o vlogi Kluba K4 skozi zgodovino, o njegovem pomenu danes, pa tudi v prihodnosti. Na "zagovor" k Mihi kličemo predstavnika programske ponudbe K4 zadnjih let, Miho Brodariča, in snovalca "štirkinega" programa v prihodnje, Milana Bregorna.
Drugi del oddaje bo umirjen, poetičen, čuten - ob razprodanem literarno-glasbenem večeru Sneguročka z Mar Django Quartetom v Kinu Šiška je o ljubezni do ruske kulture, o srčnosti v umetnosti, pa tudi o "mrlezganju" v glasbi in življenju nasploh z nami spregovorila Svetlana Makarovič. Zbrane pod istim odrom pa so pred kratkim navdušili tudi Dan D in Izštekani s koncertom Tiho. Poslovili se bomo z delčkom tega prijetnega akustičnega večera.
Poleg informiranja o aktualnih glasbenih dogodkih, bo Aritmija še naprej vzpodbujala kritičnost pri konzumiranju glasbe ter podpirala samosvoje, izvirno, avtorsko ustvarjanje, ne glede na glasbeni žanr.

Aritmija je edina glasbena oddaja, ki na televizijski spored prinaša aktualne glasbene dogodke. Oddaja, ki bo po novem enourna, bo ponudila približno štiri daljše glasbene portrete ali reportaže, povezane z glasbenimi dogodki preteklega meseca. Zraven pa seveda še kup informacij, glasbenih novic in koncertnih napotkov za prihodnji mesec.

Prva pomladna Aritmija na sporedu že to soboto ob 21.50 na TVS 2
V prvi pomladni Aritmiji vas čaka glasbeni portret Severe Gjurin pred izidom nove plošče, s Petrom Hookom bomo obujali spomine na Joy Division in Iana Curtisa, opozorili pa bomo tudi na izide izbranih domačih plošč izvajalcev, kot so Katja Šulc, zasedbe Ewok in Torul ter Trus! in Dežurni krivci. Slednji dve smo ujeli na četrtem obračunu glasbe in založništva Tresk 4, ki je potekal v Kinu Šiška in Klubu K4. To je bil tudi zadnji dogodek v K4, ki po menjavi vodstva ostaja zaprt do nadaljnjega. Z izbranimi akterji na naših glasbenih tleh, katerih mnenja in spomini štejejo, se bomo pogovarjali o vlogi Kluba K4 skozi zgodovino, o njegovem pomenu danes, pa tudi v prihodnosti. Na "zagovor" k Mihi kličemo predstavnika programske ponudbe K4 zadnjih let, Miho Brodariča, in snovalca "štirkinega" programa v prihodnje, Milana Bregorna.

Drugi del oddaje bo umirjen, poetičen, čuten - ob razprodanem literarno-glasbenem večeru Sneguročka z Mar Django Quartetom v Kinu Šiška je o ljubezni do ruske kulture, o srčnosti v umetnosti, pa tudi o "mrlezganju" v glasbi in življenju na splošno z nami spregovorila Svetlana Makarovič. Zbrane pod istim odrom pa so pred kratkim navdušili tudi Dan D in Izštekani s koncertom Tiho. Poslovili se bomo z delčkom tega prijetnega akustičnega večera.

Poleg informiranja o aktualnih glasbenih dogodkih, bo Aritmija še naprej spodbujala kritičnost pri konzumiranju glasbe in podpirala samosvoje, izvirno, avtorsko ustvarjanje, ne glede na glasbeni žanr.