Big Band RTV Slovenija Foto:
Big Band RTV Slovenija Foto:

Skladatelje in/ali aranžerje vabijo, da predložijo izvod urejene partiture svojih avtorskih del ali priredb za jazzovski orkester (big band) z namenom predstavitve svojega dela.

Patrik Greblo, vodja glasbene produkcije na RTV Slovenija, poziva: »Slovenija je dežela glasbenikov, kjer prevladujejo sicer pevski zbori, godbe in narodnozabavni ansambli, a izredno veliko je mladih jazz glasbenikov in komponistov, ki študirajo v tujini, zadnja leta pa tudi na domači Akademiji za glasbo. Big band RTV Slovenija je seveda osrednji nacionalni jazzovski orkester, ki skrbi za najvišji nivo jazzovskega orkestrskega muziciranja, a prav je tudi, da prične vzgajat novo generacijo piscev, ki bodo nekega dne morda ponosni nasledniki pionirjev - Bojana Adamiča in Jožeta Privška. Sam vem, kako nedostopni so lahko nacionalni orkestri za mlade avtorje, a tej časi so mimo. Skladatelj in aranžerji vseh glasbenih zvrsti – opozorite nase! Zdaj je vas čas!«

Med vsemi prispevki bo komisija izbrala dela, ki jih bo na vaji izvedel Big band RTV Slovenija predvidoma v drugi polovici avgusta 2014. Na razpis prispela dela ne bodo honorirana, avtorji pa bodo izvedbo svojega dela posneli za lasten arhiv. Glasbena produkcija si pridržuje pravico določene avtorje/aranžerje angažirati pri kasnejših glasbenih projektih Big banda za potrebe programov RTV Slovenija. Dela so lahko najrazličnejših glasbenih zvrsti, napisana pa morajo biti za maksimalno zasedbo.

Več o pogojih za sodelovanje na javnem razpisu, ki bo trajal do 31. maja, si lahko prebere tu.