Voditelji Dobre ure (od leve prosti desni): Akira Hasegawa, Milica Prešeren, Jasna Krljić Vreg, Bernarda Žarn in Boštjan Klun. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Voditelji Dobre ure (od leve prosti desni): Akira Hasegawa, Milica Prešeren, Jasna Krljić Vreg, Bernarda Žarn in Boštjan Klun. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Novi četrtkov voditelj Boštjan Klun. Foto: Žiga Culiberg
Novi četrtkov voditelj Boštjan Klun. Foto: Žiga Culiberg
Boštjan Klun se bo z znanstveniki pogovarjal o zapletenih pojavih in najnovejših raziskavah. Foto: Žiga Culiberg
Boštjan Klun se bo z znanstveniki pogovarjal o zapletenih pojavih in najnovejših raziskavah. Foto: Žiga Culiberg

četrtkovega popoldneva, ki bo nasledil Andreja Hoferja, je Boštjan Klun.

Popoldneve na 1. programu TV Slovenija so lansko jesen obarvale prenovljene in dopolnjene programske vsebine. V oddaji, ki so jo poimenovali Dobra ura in je na sporedu od ponedeljka do petka od 16.45 do 18.30, gledalci lahko spremljajo in soustvarjajo popoldne v družbi priljubljenega voditelja, zanimivih gostov in pestrih vsebin. Ustvarjalci Dobre ure se bodo potrudili, da bo izbor tem v novi sezoni še bolj všečen in raznolik, prav tako pa bodo k sodelovanju v oddaji skušali pritegniti čim več gledalcev. Stalnica popoldanskega pasu ostajajo tudi Poročila ob petih.

Skozi utrip ponedeljkovega oranžno obarvanega popoldneva gledalce popelje Bernarda Žarn, ki z gosti prek pogovora raziskuje duhovne, knjižne, ustvarjalne, televizijske, radijske, gledališke, glasbene in različne življenjske teme.

Posebna ponudba torkovega rdeče obarvanega popoldneva z Jasno Krljić Vreg skuša pomagati in svetovati pri potrošniških, socialnih, pravnih in bivanjskih temah. Gledalcem bodo približali tudi življenjske zgodbe ljudi, povezanih s kmetijstvom, iz različnih evropskih držav. Tudi Dobra ura je namreč že nekaj mesecev vključena v evropski projekt trajnostnega razvoja Village folk – Ljudje podeželja.

V sredinem modrem popoldnevu se Milica Prešeren posveča kakovosti življenja, osebnim zgodbam, strokovnim nasvetom, medosebnim odnosom in življenjskim izzivom. Ustvarjalci sredinega popoldneva pa želijo biti v prihodnosti tudi pobudniki številnih dobrih akcij.

Novi četrtkov voditelj je Boštjan Klun. Na zeleno obarvani sceni se bo z uglednimi znanstveniki na razumljiv in duhovit način pogovarjal o zapletenih pojavih in najnovejših raziskavah, posegal pa bo tudi na področje jezika, umetnosti in kulture.

Boštjan Klun je v domačem medijskem prostoru prisoten od poletja 2004. V okviru uredništva informativnega programa TV Slovenija je soustvarjal Polnočni klub, vse bolj pa se uveljavlja tudi kot eden prepoznavnejših glasov Radia Koper. Poleg spoznavanja televizijskih in radijskih veščin se je ukvarjal z različnimi projekti. Je vodja organizacijskega odbora kampanje za dvig prometne kulture Zapelji me varno in občasni predavatelj s področja javnega nastopanja. Slovenska filantropija pa mu je podelila častni naziv prvi ambasador prostovoljstva.

Vijolično petkovo popoldne z Akiro Hasegawo bo še bolj dinamično in medgeneracijsko. Namenjeno bo predvsem mlajši generaciji, pa tudi starejšim, ki želijo razumeti svet mladih in biti v koraku s časom. Novost bo jezikovna rubrika, namenjena vsem, ki na kakršen koli način komuniciramo med seboj. Za dvig jezikovne kulture v najširšem smislu bodo skrbeli strokovnjaki, ki pa ne bodo strogo slavisti.

Več informacij o Dobri uri je na voljo na spletni strani, na Facebooku in Twitterju.