Glasbeni sladokusci so včeraj, v razprodanih Križankah,  doživeli drugačen in nepozaben koncert. Foto: Jani Ugrin
Glasbeni sladokusci so včeraj, v razprodanih Križankah, doživeli drugačen in nepozaben koncert. Foto: Jani Ugrin
Dirigentsko paličico je tokrat vihtel Rok Golob, ki je ekskluzivno za Dan 202 spisal tudi nekaj aranžmajev
Dirigentsko paličico je tokrat vihtel Rok Golob, ki je ekskluzivno za Dan 202 spisal tudi nekaj aranžmajev Foto: Jani Ugrin

Glasbeni sladokusci so včeraj, v razprodanih Križankah, doživeli drugačen in nepozaben koncert.

Ekskluzivno za Dan 202 so glabene moči združili Simfonični orkester RTV Slovenija, zasedba Tabu in gosti – Andrej Šifrer, Goran Bojčevski, Primož Fleishman, Andraž Hribar, Nina Vodopivec in Mladinski pevski zbor RTV Slovenija.

»Tabu je band, ki si zaluži tako produkcijo. Glede na to, da so skupaj več kot 15 let in glede na to da imajo diskografijo, kot jo imajo, priljubljenost ni vprašljiva, kakovost znotraj pop kategorije tudi ne, po tem kontekstu je ta koncert logično nadaljevanje Dneva 202,« je povedal vodja projekta DAN 202, Andrej Karoli.

Dirigentsko paličico je tokrat vihtel Rok Golob, ki je ekskluzivno za Dan 202 spisal tudi nekaj aranžmajev: »Meni so Tabuji že od nekdaj všeč in so me tudi potem pavabili, da bi jaz to aranžiral in odderigiral. Tabuji so pač – mislim, da so en izmed kvalitetnejših pop-rock bandov v Sloveniji in imajo neko svojo energijo, ki je fajn in zelo poslušljiva.«

Poleg Roka sta aranžmaje za koncert spisala še Primož Grašič, član Big Banda RTV Slovenija, ki je med drugim nastopal tudi z glasbeniki svetovnega formata - Stevom Swallowom in Rayem Brownom ter Goran Bojčevski, ki trenutno opravlja podiplomski študij pri profesorju Aloisu Brandhoferju, na prestižni Univerzi v Salzburgu, Mozarteum.

Neposredni prenos koncerta si je bilo mogoče poslušati na Valu 202, ter ogledati na MMC TV. Posnetek koncerta pa si bo v prihodnjih mesecih moč ogledati tudi na RTV Slovenija.

Več fotografij s koncerta si lahko gledate spodaj.

Foto: Jani Ugrin