Tamara in Klemen, zmagovalca tretje akcije TV-poroka v oddaji Dobro jutro. (Foto: Urška Košir) Foto:
Tamara in Klemen, zmagovalca tretje akcije TV-poroka v oddaji Dobro jutro. (Foto: Urška Košir) Foto:
Sodnika v akciji TV-poroka - Aleksandra Veble in Luka Mavrič (Foto: Urška Košir)
Nepopustljiva žiranta v akciji TV-poroka – pisateljica Aleksandra Veble ter zakonski in družinski terapevt Luka Mavrič. (Foto: Urška Košir)

Po tem, ko ste gledalci oddaje Dobro jutro leta 2012 spremljali poroko Saše Kotnik in Gregorja Frasa iz Hoč, lani Suzane Olić in Danila Tanška iz Kastelca, se bo letos pred televizijskimi kamerami poročil že tretji par, Tamara in Klemen.

O Tamari in Klemnu
Aprila se bosta na Ljubljanskem gradu poročila 26-letna Tamara Kolarič in 26-letni Klemen Bračko iz Maribora. Tamara je že od malega zaljubljena v živali, še posebej v konje, zato se je že pri petih letih začela ukvarjati z jahanjem, kasneje je nekaj let tudi tekmovala v preskakovanju zaprek, zdaj je inštruktorica jahanja. Je študentka Gradbene fakultete v Mariboru. Klemen dela kot policist in študira na Fakulteti za varnostne vede v Mariboru. V prostem času trenira borilne veščine.

Njuna zgodba
Oba sta ljubitelja živali, doma imata pravi mali živalski vrt: dva psa, dihurja, v Konjeniškem društvu pa tudi brejo kobilo Dorothy. Večkrat tudi pomagata ubogim in zavrženim živalim, da preživijo. Spoznala sta se leta 2010, ko je Tamara kot inštruktorica poučevala jahanje Klemnovo sestrično, Klemen se je hitro zagledal v Tamaro in tudi sam začel s tečajem jahanja. Hitro sta se zaljubila in pričela načrtovati skupno prihodnost. Zaročila sta se ob sončnem zahodu na peščeni plaži na Severnem Cipru, kjer je Klemen Tamaro zaročil na kolenih. Ko sta se vrnila z dopusta, sta izvedela veselo novico, da v juniju 2014 pričakujeta svojega prvega otroka.

O izboru kandidatov in žirantih
Vse prijavljene kandidate za TV-poroko sta na začetni avdiciji zaslišala Aleksandra Veble, izkušena pisateljica brez dlake na jeziku, svetovljanka, ki zaupa svoji ženski intuiciji, pozna zakonitosti feng shuija, verjame v reinkarnacijo in živi na Havajih. Moški in bolj preudaren pogled je zastopal Luka Mavrič, uglajen in mlad zakonski in družinski terapevt z izjemnim znanjem o medosebnih odnosih. Žiranta sta se v svojih nasprotjih odlično dopolnjevala in sta kandidate znala spraviti tudi v zadrego.

Tekom akcije ste prisluhnili življenjskim zgodbam parov. S strokovnjaki in znanimi Slovenci smo razpravljali o medosebnih odnosih, o težavah in dilemah, ki se pojavljajo v partnerskih odnosih, in skupaj iskali tudi rešitve. Namen akcije TV-poroka je spodbujati k odgovornemu partnerstvu in v časih, ko razpade vsak tretji zakon, odpirati teme, ki so povezane z medosebnimi odnosi.

Mladoporočenca in poroka po izbiri gledalcev oddaje Dobro jutro
Pomembno vlogo pri izbiri najprimernejšega para so imeli gledalci oddaje Dobro jutro, ki so s telefonskim glasovanjem podprli svoj najljubši par. Gledalci se bodo v prihodnjih mesecih še preizkusili v vlogi načrtovalcev poroke in sodelovali pri izbiri nevestine poročne obleke, šopka in prstanov.

Jutranji progam Televizije Slovenija lahko gledalci spremljate od ponedeljka do petka med 6.57 in 10.15 na 1. programu Televizije Slovenija. Ustvarjalci oddaje vas vabijo tudi k spremljanju njihove facebookovi strani oddaje Dobro jutro.