Sporočila za javnost
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Tinkara Kovač. Foto: Jani Ugrin
Na Pesmi Evrovizije 2014 v danskem Københavnu nas je zastopala Tinkara Kovač s skladbo Round and Round. Foto: Jani Ugrin
Slovenski predstavnik na jubilejni 60. Pesmi Evrovizije bo izbran po dveh krogih glasovanja na izboru EMA 2015.
Slovenski predstavnik na jubilejni 60. Pesmi Evrovizije bo izbran po dveh krogih glasovanja na izboru EMA 2015.

Dodaj v

EMA 2015: objavljen javni razpis za sodelovanje na izboru

24. november 2014 ob 15:04
Ljubljana - RTV SLO

Uredništvo Razvedrilnega programa Televizije Slovenija je na spletni strani RTV Slovenija in na teletekstu na strani 277 objavilo javni razpis za sodelovanje na izboru EMA 2015.

Prijave prek spletnega obrazca do 21. decembra
Ustvarjalci skladb so vabljeni k oddaji svojih predlogov prek spletnega obrazca, ki je dostopen tukaj. Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki bodo naložene prek spletnega obrazca do vključno nedelje, 21. decembra 2014 do polnoči.

Celotna razpisna dokumentacija je dostopna med razpisi (RAZPIS, PRAVILNIK in IZJAVA).

Izmed vseh prispelih prijav bo strokovna komisija izbrala do največ šest najustreznejših skladb. Strokovna komisija bo po presoji k sodelovanju na izboru EMA 2015 povabila še do največ šest skladb izvajalcev/avtorjev.

Zmagovalec izbora EMA 2015 bo znan po dveh krogih glasovanja. V prvem krogu bo strokovna žirija na podlagi glasovanja določila dva superfinalista, v drugem krogu pa bo zmagovalec izbran s telefonskim glasovanjem občinstva. Način glasovanja bo enak kot na izboru EMA 2011, na katerem je slavila Maja Keuc in nato na Pesmi Evrovizije osvojila najvišjo uvrstitev Slovenije v zadnjih enajstih letih.

Prijavi napako

Sporočila za javnost pripravlja in objavlja Služba za komuniciranje RTV Slovenija. Dodatna vprašanja lahko posredujete na e-naslov pr@rtvslo.si.
Kazalo