Sporočila za javnost
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Zabivaka
Maskota letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu je volk Zabivaka. Foto: SOJ RTV SLO/FIFA
Komentatorji
Ivo Milovanovič, Urban Laurenčič, Tomaž Hudomalj, Andrej Stare, Aleš Potočnik in David Jakopič bodo komentirali tekme letošnjega svetovnega prvenstva. Foto: SOJ RTV SLO/Matej Kolaković.
Jerković in Bašelj
Saša Jerković in Anže Bašelj bosta vsak dan izmenično vodila studijski programa na TV SLO 2. Foto: SOJ RTV SLO/Matej Kolaković.
Valovci
Ekipa Vala 202 v postavi v Boštjan Janežič, Aljaž Golčer in Luka Petrič bo v domove naših poslušalcev prinašala ekskluzivne zgodbe, tematske prispevke ter utrip s prizorišč 21. svetovnega prvenstva v nogometu. Foto: SOJ RTV SLO/Matej Kolaković.
Mladen Dabanović
Posebni analitik MMC-ja bo nekdanji slovenski reprezentant Mladen Dabanović, ki bo pisal kolumne in v studiu razglabljal o aktualnih dogodkih. Foto: SOJ RTV SLO/MMC RTV SLO.

Dodaj v

FIFA svetovno prvenstvo v nogometu Rusija 2018 na kanalih RTV Slovenija

11. junij 2018 ob 14:15
Ljubljana - MMC RTV SLO

RTV Slovenija bo v prihodnjih tednih v svojih televizijskih in radijskih programih ter na spletnem portalu www.rtvslo.si prenašala in vsebinsko pokrivala največji športni dogodek tega leta – FIFA svetovno prvenstvo v nogometu 2018. Za naslov evropskega prvaka se bo v enajstih ruskih mestih pomerilo 32 reprezentanc. Branilci naslova so Nemci.

Televizija Slovenija
Med 14. junijem in 15. julijem 2018 bomo na Televiziji Slovenija prenašali svetovno prvenstvo v nogometu. Televizija Slovenija bo pripravila kar 180 ur premiernega programa. Na drugem programu Televizije Slovenija si boste lahko ogledali vseh 64 tekem, od tega 56 v neposrednem prenosu, ki jih bodo komentirali Ivo Milovanovič, Urban Laurenčič, Tomaž Hudomalj, Andrej Stare, Aleš Potočnik in David Jakopič. Za analizo in nogometne zgodbe bo poskrbljeno v studijskem programu, ki ga bosta vsak dan izmenično vodila Saša Jerković in Anže Bašelj. V drugi polovici prvenstva se bosta s prizorišč s posebnimi zgodbami javljala tudi novinar Simon Šparavec in snemalec Gregor Kos, svoje pa bo dodala tudi naša moskovska dopisnica Vlasta Jeseničnik.
Prvo tekmo, ki bo na sporedu v četrtek, 14. junija 2018, ob 16. uri bo na TV SLO 2 komentiral Andrej Stare. Pomerili se bosta reprezentanci Rusije in Savdske Arabije. Finale, ki bo na sporedu v nedeljo, 15. julija 2018, na stadionu Luzhniki Lužniki v Moskvi, bo na TV SLO 2 komentiral Urban Laurenčič.

Drugi program Radia Slovenija – Val 202
Ekipa Vala 202 v postavi v Boštjan Janežič, Aljaž Golčer in Luka Petrič bo v domove naših poslušalcev prinašala ekskluzivne zgodbe, tematske prispevke ter utrip s prizorišč 21. svetovnega prvenstva v nogometu. Poleg zgodb s prizorišč bo svetovno prvenstvo tradicionalno prisotno tudi v rednih športnih oddajah Vala 202, dnevno v dopoldanskem in popoldanskem NaValu na šport (ob 9.15 in 17.45), tedensko pa tudi v Športni soboti (vsako soboto med 19.30 in 22.00) in v Nedeljskem športnem popoldnevu (vsako nedeljo od 13. do 19. ure).Naval na šport se je začasno že spremenil v Naval na mundial, kjer z zanimivimi zgodbami odštevamo do začetke tega največjega športnega spektakla letošnjega leta. Vsak dan okoli 11-te ure bomo za poslušalce pripravili posebno pogovorno oddajo Žoga je okrogla, ki ji lahko sledite tudi v podcastu. Poleg aktualnih tem bomo za naše poslušalce pripravili tudi zanimiv zgodovinski sprehod skozi dosedanja prvenstva. Zaključek prvenstva od četrtfinala dalje pa boste lahko spremljali tudi z oglašanji v živo v popoldnevih in večerih na Valu 202.

Multimedijski center RTV Slovenija
Tudi Multimedijski center bo junija in julija dihal s svetovnim prvenstvom v nogometu. Na spletni strani www.rtvslo.si smo pripravili poseben podportal www.rtvslo.si/sp2018, ki je v celoti posvečen svetovnemu nogometnemu prvenstvu. Na njem bomo predstavili vse udeleženke prvenstva, obdelali statistične podatke, zgodovino in pod drobnogled vzeli največje zvezdnike tega športnega spektakla v Rusiji. Z uporabo aplikacije Nostradamus lahko naši uporabniki napovedujejo izide tekem. Portal bomo osveževali 24 ur na dan, pripravljamo veliko intervjujev, klepetov ter novic iz zakulisja. Na MMC-ju si boste lahko ogledali vseh 64 tekem, tudi tiste, ki ob koncu skupinskega dela potekajo istočasno. Posebni analitik MMC-ja bo nekdanji slovenski reprezentant Mladen Dabanović, ki bo pisal kolumne in v studiu razglabljal o aktualnih dogodkih. Več informacij o svetovnem prvenstvu v nogometu poiščite tudi na MMC-jevi športni FB strani ter korporativni FB strani RTV Slovenija.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
Prijavi napako

Sporočila za javnost pripravlja in objavlja Služba za komuniciranje RTV Slovenija. Dodatna vprašanja lahko posredujete na e-naslov pr@rtvslo.si.
Kazalo