Sporočila za javnost
Jure Longyka je že 25 let avtor in voditelj oddaje Izštekani. Foto: SOJ RTV SLO/Alan Orlič Belšak
25. februarja 1993 je Jure Longyka v oddaji Izštekani gostil svojega prvega gosta - skupino Sokoli s Petrom Lovšinom. Foto: SOJ RTV SLO/Alan Orlič Belšak
Na Izštekani matineji bo nastopila tudi zasedba Koala Voice. Foto: SOJ RTV SLO/Alan Orlič Belšak

Dodaj v

Izštekanih 25 in Izštekana matineja

Pred ekskluzivnim koncertom Izštekanih 25 bo v torek, 4. decembra 2018, v Kinu Šiška v popoldanskih urah potekala še Izštekana matineja
3. december 2018 ob 08:49
Ljubljana - MMC RTV SLO

Radijska oddaja Vala 202 Izštekani, ki letos praznuje četrt stoletja, bo obletnico pospremila z dvakratnim velikim ekskluzivnim koncertom IZŠTEKANIH 25 v Kinu Šiška 4. in 5. decembra 2018. V torek, 4. decembra, pa bo že v popoldanskih urah pred koncertom v Kinu Šiška še Izštekana matineja.

V obeh koncertnih večerih, ki sta bila rekordno hitro razprodana, bodo nastopile štiri zasedbe, ki v Izštekanih doslej še niso nastopile, PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA, FED HORSES, BORDO in ČEDAHUČI terveterani Izštekanih DAN D. Slavje za nepozabnih izštekanih petindvajset let bo tako zazrto v prihodnost. »Čutimo visoko odgovornost. Ne samo do občinstva, temveč tudi do jubileja, oddaje, človeka, ki nam je zelo blizu, da ne rečem prijatelj, zgodbe, ki je imela svoje vzpone in padce, včasih je bila tudi na robu preživetja. Izjemno sem vesel, da je zadnjih nekaj let to zgodba o uspehu,« je povedal Nikola Sekulović iz skupine Dan D. Slavnostna decembrska koncerta bosta potekala po formuli 5 x 5 = 25. Vsaka od petih skupin bo odigrala pet skladb na izštekan, poseben, predrugačen način.

Prvi koncert, 4. decembra 2018 ob 20.00, bo prenašal Val 202, poskrbljeno pa bo tudi za spletni video prenos na www.val202.si in na Facebook strani Vala 202.

IZŠTEKANA MATINEJA

Pred prvim koncertom, 4. decembra, bo v preddverju Kina Šiška še Izštekana matineja. V živo iz Kina Šiška bodo v etru Vala 202 med 16. in 19. uro nastopili: Jure Lesar, Magnifico, Koala Voice, Bort Ross in Lamai, Mi2 ter izvirna zasedba skupine Sokoli, ki je gostovala v prvi oddaji Izštekani pri Juretu Longyki leta 1993. Celoten popoldanski program Vala 202 bo namreč posvečen četrtstoletnici oddaje Izštekani.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
Prijavi napako

Sporočila za javnost pripravlja in objavlja Služba za komuniciranje RTV Slovenija. Dodatna vprašanja lahko posredujete na e-naslov pr@rtvslo.si.
Kazalo