Jadranka Juras bo na koncertu v SiTi Teatru skupaj z Big Bandom RTV Slovenija predstavila svoj nov album Paris Honey. Foto: Aljoša Bagola
Jadranka Juras bo na koncertu v SiTi Teatru skupaj z Big Bandom RTV Slovenija predstavila svoj nov album Paris Honey. Foto: Aljoša Bagola
false
Big Band RTV Slovenija bo 20. maja 2016 v SiTi Teatru nastopil skupaj z Boštjanom Gombačem. Foto: Janez Kotar
false
Jadranka Juras v predstavi Roberto Devereux. Foto: osebni arhiv

Big band RTV Slovenija bo v okviru koncertnega cikla za glasbene sladokusce , ki ga v sezoni 2015/2016 pripravljata Big Band RTV Slovenija in SiTi Teater BTC, v petek, 22. 4. 2016, gostil Jadranko Juras, ki se bo obiskovalcem koncerta predstavila z novo zgoščenko z naslovom Paris Honey.

Na njej najdemo osem jazzovskih standardov in eno avtorsko skladbo, napisano za jazzovski trio. Rdečo nit skozi pesmi je zarisal pianist Milan Stanisavljević, ki bo kot gost nastopil tudi na prihajajočem koncertu. Big Bandu RTV Slovenija bo dirigiral Tadej Tomšič.

Jadranka Juras, izjemna vokalistka in interpretinja, glasbenica, ki z lahkoto prehaja iz ene zvrsti glasbe v drugo, je na glasbenih odrih prisotna že dvajset let. Po avtorskih albumih Anima (2006) in Sakura (2009) se na koncertne odre vrača z jazzovskim albumom Paris Honey.

Zadnjih sedem let se je Jadranka intenzivno posvečala izobraževanju na področju klasičnega solo petja, nastopila pa je tudi v operni hiši Anotonina Dvoraka na Češkem v operi Roberto Devereux.

V sklopu koncertov BigBand@SiTi bo skupaj z Big Bandom RTV Slovenija nastopil še Boštjan Gombač (20. maj 2016).