Aljoši Ternovšku in Anžetu Zevniku se bo pridružil izkušeni športni novinar Saša Jerković. (Foto: Žiga Culiberg) Foto:
Aljoši Ternovšku in Anžetu Zevniku se bo pridružil izkušeni športni novinar Saša Jerković. (Foto: Žiga Culiberg) Foto:
"Prepričan sem, da bom s svojo izvirnostjo, iznajdljivostjo in dinamičnim vodenjem dodal edinstven pečat kvizu. Preverite lahko že ob koncu »krompirjevih« počitnic v petek, 30. oktobra," je napoveduje Saša Jerković. (Foto: Žiga Culiberg)
"Prepričan sem, da bom s svojo izvirnostjo, iznajdljivostjo in dinamičnim vodenjem dodal edinstven pečat kvizu. Preverite lahko že ob koncu »krompirjevih« počitnic v petek, 30. oktobra," napoveduje Saša Jerković. (Foto: Žiga Culiberg)

Kviz Vem! lahko spremljate od ponedeljka do petka ob 18.20 na TV SLO 1. Če želite sodelovati v kvizu, vas pa vabimo, da se prijavite prek spletnega obrazca na www.rtvslo.si/vem.

Saša Jerković je izvrsten in izjemno priljubljen športni novinar, v preteklosti pa se je izkazal tudi že kot voditelj razvedrilno-športnih vsebin. Še posebej se je izkazal kot voditelj spremljevalnih studijskih oddaj ob največjih svetovnih in evropskih športnih dogodkih – npr. med svetovnima nogometnima prvenstvoma v Južni Afriki in Braziliji, pa evropskim nogometnim prvenstvom in evropskim košarkaškim prvenstvom kot tudi v spremljevalni olimpijski oddaji Sočijada. Večkrat je vodil tudi prireditev Športnik leta. Prihod Saše v voditeljsko ekipo bo prinesel nekaj športnega duha in malo navijaške dinamike, zaključne križanke pa bodo v začetku tudi bolj športno obarvane.

Prvič se bo v vlogi voditelja kviza predstavil v petek, 30. oktobra, in teden dni kasneje, 6. novembra, ob 18.20 na TV SLO 1 in s tem poskrbel za športno-razvedrilni uvod v vikend. Saša Jerkovič se bo skupaj z Anžetom Zevnikom in Aljošo Ternovškom enakomerno izmenjeval v vodenju kviza.

»Uredništvo Razvedrilnega programa me je povabilo k sodelovanju pri vodenju kviza Vem!, ki so ga gledalci zelo dobro sprejeli in ima že zveste gledalce. Ker se mi zdi, da mi je tudi tovrstni žanr blizu, nenazdanje šport in razvedrilo pogosto hodita z roko v roki, sem se odločil, da ponujeni izziv tudi sprejmem. Sicer pa tudi na nekaterih drugih tujih televizijah poznamo primere, ko je voditelj nogometnih oddaj bil tudi voditelj kviza. Sem pa sam tudi velik ljubitelj kvizov. Nenazadnje sem odraščal ob znameniti Kviskoteki z Oliverjem Mlakarjem. Prepričan sem, da bom s svojo izvirnostjo, iznajdljivostjo in dinamičnim vodenjem dodal edinstven pečat kvizu. Preverite lahko že ob koncu »krompirjevih« počitnic v petek, 30. oktobra,« je nasmejano dodal priljubljeni voditelj Saša Jerković.

Izkušena izpraševalca tekmovalcev, Anže Zevnik in Aljoša Ternovšek, sta skupaj posnela že več kot 120 kvizov, v katerih se je do sedaj pomerilo več kot 300 tekmovalcev. Na odru kviza Vem! se je tako zvrstilo veliko zanimivih sodelujočih, ki so pustili vtis tudi na voditelja kviza.

»Vsak tekmovalec je edinstven in vsak na svoj način vpliva na dinamiko kviza. Spomnim se dveh zelo uspešnih tekmovalk, mame Srečke in hčeri Maše, ki sta v kvizu nastopili sicer ločeno. Najprej je nastopila energična mama Srečka, ki je pričela z neumornim pritiskanjem na gumb ter tako odgnala vse moške nasprotnike. Ob zmagi nam je obljubila, da bo spekla piškote. Kasneje jih je na snemanje kviza prinesla njena hči Maša, ki je v tekmovanju z nasprotniki nadaljevala z enako taktiko. Moram priznati, da so njuni piškoti bili izjemno okusni,« se v smehu spominja Anže Zevnik. »Mene je pa najbolj navdušila petkratna zmagovalka kviza Darja, ki je že ob prvi zmagi povedala, da bo naredila piknik. Z vsako zmago se je število vabljenih večalo in na koncu, po peti zmagi, je na piknik povabila kar celo vas,« dodaja Aljoša Ternovšek.

***

Vem! prinaša sproščeni uvod v večer
Kviz Vem! je zapakiran v sodobno in dinamično obliko polurne televizijske zabave in je privlačen tako za mlado občinstvo, kot tudi ugankarje in radovedneže vseh vrst. V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih pet črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, se nagrada poveča, finalist pa dobi vstopnico za naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Kviz Vem! lahko spremljate od ponedeljka do petka ob 18.20 na TV SLO 1. Če želite sodelovati v kvizu, vas pa vabimo, da se prijavite prek spletnega obrazca na www.rtvslo.si/vem.