Gustl (Gojmir Lešnjak Gojc) bo preizkusil nove glasbenike za svoj bodoči lokal. Od 20. aprila ob sredah ob 20. uri na TV SLO 2 novi deli glasbene oddaje Muzikajeto. Foto: Danica Dolinar
Gustl (Gojmir Lešnjak Gojc) bo preizkusil nove glasbenike za svoj bodoči lokal. Od 20. aprila ob sredah ob 20. uri na TV SLO 2 novi deli glasbene oddaje Muzikajeto. Foto: Danica Dolinar
false
Multiinstrumentalist in scenarist oddaje Igor Leonardi z voditeljem oddaje Gojmirjem Lešnjakom Gojcem. Foto: iz oddaje
false
Japonska glasbenica Nagiso Moritoki. Bo prava za Gustlov lokal? Foto: iz oddaje
false
Otroški pevski zbor RTV Slovenija šteje tudi fante, mladinski pa ne. Oba zbora kmalu praznujeta visok jubilej ustvarjanja. Foto: iz oddaje

Gustl bo začel s prakticiranjem zen budizma; japonska glasbenica Nagiso Moritoki bo pela in igrala na brenkali koro in shamisen. Na flavto shakuachi bo zaigral skrivnostni gost, ob koncu pa se jim bo pridružil otroški pevski zborček OŠ Trnovo pod vodstvom Oli Magušar.

V drugi oddaji bomo poslušali in gledali glasbo, ki smo ji zaradi mladih izvajalcev in časa nastanka nadeli skupni imenovalec: 'mlada glasba'. Uživali bomo v novi generaciji resnih glasbenikov in skladateljev, v Ensemble Janus Atelier.

Punk rock skupina Kukr lhk ti by Whiteman feat. GF je glasba treh generacij: tri osnovnošolke iz Zagorja ob Savi na kitarah v angažiranih punk pesmih, dedek na basu in dva člana vmes. Tita, Klara in Laura Gajšek, Jožef Benko ter Tomaž Deželak in Marko Lesjak. Dekleta imajo menda marsikaj povedati …

Da latino glasba ni le tista s Copacabane, bodo pokazali Argentinci, Kubanci in Slovenci, ki tvorijo energični latino rock bend Las Cuerdas. Ta poleg južnoameriškega klasika Santane izvaja tudi svojo glasbo z elementi rumbe, reggaeja, rocka in vročih ritmov.

Otroški in mladinski pevski zbor RTV Slovenija sta gotovo ena najboljših slovenskih zborov, ki bosta kmalu praznovala 60-letnico. Sedaj prepevata pod vodstvom zborovodkinje Anke Jazbec in zborovodje Tomaža Pirnata. Slišali bomo, kaj vse zmorejo otroška grla in zakaj je v mladinskem zboru tako malo fantov.

V zadnjih dveh oddajah bodo v Gustlovem bodočem lokalu izjemoma gostovali mojstri grlenega petja in zanimivih mongolskih inštrumentov The Ih Tsetsn Ensemble. Ob podpori Ministrstva za kulturo Kitajske je Džingiskan z glasbo končno osvojil Ljubljano in naša srca. V njej slišimo šelestenje vetra, spev prostranega neba in konjski galop.

Scenarije za glasbene oddaje Muzikajeto je napisal Igor Leonardi, režirala pa sta jih Klemen Dvornik in Marko Naberšnik. Urednica oddaje je Danica Dolinar.


Fotografije: iz oddaje

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija