V petek, 5. februarja, se na male ekrane z novo sezono in novimi voditelji vrača oddaja Na lepše. Lepote slovenske pokrajine vam bodo predstavljali Vesna Malnar, Vid Sodnik in Tina Uršič. Foto: Žiga Culiberg Foto:
V petek, 5. februarja, se na male ekrane z novo sezono in novimi voditelji vrača oddaja Na lepše. Lepote slovenske pokrajine vam bodo predstavljali Vesna Malnar, Vid Sodnik in Tina Uršič. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Tina Uršič. Foto: Žiga Culiberg
"Rada imam razgibano delo, ki te aktivno popelje skozi zgodbe, ki jim slediš in jih predstavljaš gledalcem," je povedala Tina Uršič. Foto: Žiga Culiberg
Vesna Malnar. Foto: Žiga Culiberg
»Moj del voditeljske vloge bo bolj usmerjen v predstavljanje zgodb posameznikov, ki so osebno povezani z določeno destinacijo in so ključnega pomena za trženje slovenskega turizma," napoveduje Vesna Malnar. Foto: Žiga Culiberg
Vid Sodnik. Foto: Žiga Culiberg
"Celo življenje veliko potujem po svetu, raziskujem kulturo, naravo in kulinariko. Svojim prijateljem iz tujine pa vedno rad predstavim kotičke Slovenije, ki so po mojem mnenju eni najlepših na svetu," je povedal Vid Sodnik. Foto: Žiga Culiberg

Oddaja Na lepše bo tudi v novi sezoni sledila turističnim trendom. Ustvarjalna ekipa oddaje bo poudarjala osebne zgodbe in t. i. “ambasadorje slovenskega turizma”. Izpostavljene bodo aktivnosti, ki so povezane s pohodništvom, trekingom in kolesarjenjem ter vodo. Pri slednjem gre predvsem za izzive na rekah, soteskah, tolmunih, naravnih vrelcih in v zdraviliščih.

Še bolj dinamičen Na lepše
S prihajajočo sezono oddaje Na lepše pa se bodo ustvarjalci osredotočili na izzive športnega turizma v povezavi z naravo in njenimi aktivnostmi. Novost bo tudi videobloger, ki predstavlja prototip sodobne generacije turistov. Z videokamero bo beležil vtise iz izbranih destinacij in predstavlja bolj osebno zaznavanje določenih turističnih produktov. Njegova zgodba se bo dogajala prek srečevanja z ljudmi, izkušanja storitev, njihove dostopnosti in kakovosti. Ustvarjalci uvajajo tudi drugo kamero, ki bo prikazovala ozadje snemanja in tako ustvarila bolj razgibano podobo televizijske slike in dodala dinamiko pogovorom.

Nova sezona z novimi voditelji
Tina Uršič je na Televiziji Slovenija pred leti še soustvarjala turistično oddajo Homo turisticus. »Ponovnega sodelovanja pri turistični oddaji se zelo veselim. Rada imam razgibano delo, ki te aktivno popelje skozi zgodbe, ki jim slediš in jih predstavljaš gledalcem. Potovati po Sloveniji, spoznati zanimive ljudi ter na novo ali ponovno odkrivati prelepe kotičke naše dežele, me je vedno navdajalo z velikim veseljem,« se veseli novih popotniških zgodb nova sovoditeljica Tina Uršič.

Vesna Malnar se po nekaj letih znova vrača na televizijske zaslone. Tokrat v nekoliko drugačni vlogi, kar zanjo predstavlja nov izziv. »Moj del voditeljske vloge bo bolj usmerjen v predstavljanje zgodb posameznikov, ki so osebno povezani z določeno destinacijo in so ključnega pomena za trženje slovenskega turizma. Iskala bom njihove specifike, prek njihovega pogleda odkrivala, kaj gostje iščejo v Sloveniji, katere aktivnosti, produkti in storitve so jim najbolj privlačni. Vsak posameznik bo predstavljen kot ambasador na terenu in prek njegovih vtisov, opažanj in aktivnosti bomo zaznali njihovo osebno percepcijo destinacije,« napoveduje Vesna Malnar.

Vid Sodnik s prenovljeno ekipo stopa v velike čevlje in se veseli novih dogodivščin. »Po poklicu sem performer in se ukvarjam z improvizacijskim gledališčem kot igralec, režiser in učitelj. Celo življenje veliko potujem po svetu, raziskujem kulturo, naravo in kulinariko. Svojim prijateljem iz tujine pa vedno rad predstavim kotičke Slovenije, ki so po mojem mnenju eni najlepših na svetu. Sedaj se bodo moje aktivnosti združile v eno in vesel sem, da lahko postanem del ekipe Na lepše, ki je v preteklih sezonah na super način raziskovala našo deželo. V novi sezoni se bomo posvečali tematiki vode in raziskovali raznoliko ponudbo trajnostnega turizma na slovenskih tleh,« napoveduje Vid Sodnik, moški del nove voditeljske trojice oddaje Na lepše.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija