Letošnji gala koncert Poletna noč je bil posvečen 25-letnici samostojnosti slovenske države. Foto: Matej Kolaković Foto:
Letošnji gala koncert Poletna noč je bil posvečen 25-letnici samostojnosti slovenske države. Foto: Matej Kolaković Foto:
Večer festivalskih uspešnic je povezovala Bernarda Žarn.
Večer festivalskih uspešnic je povezovala Bernarda Žarn. Foto: Matej Kolaković

Kot prvi je na koncertu Poletna noč, ki ga RTV Slovenija pripravlja v sodelovanju s Festivalom Ljubljana, nastopil Cole Moretti s skladbo Tih deževen dan, s katero je prvič zastopal Slovenijo kot samostojno državo na izboru za Pesem Evrovizije. Poleg njega so priljubljene slovenske uspešnice zapeli še Tanja Ribič, Eva Boto, Faraoni, Helena Blagne, Anžej Dežan, Katrinas, Prifarski muzikanti, Andraž Hribar, Alenka Godec, Anika Horvat, Slavko Ivančić, Marko Vozelj, Nuša Derenda in trio Eroika. Na velikem odru gala koncerta so tako zazvenele uspešnice Zbudi se, Prisluhni mi, Solinar, Bodi srečen, bambino, Šopek maka, Letim, Življenje je lepo, Lahko noč Piran, Črta, Za prijatelje, Ne, ni res in številne druge. Koncert je sklenila že tradicionalno zadnja skladba na repertoarju - Poletna noč, tokrat v izvedbi Alenke Godec.

Gala koncert Poletna noč, tokrat posvečen 25-letnici samostojnosti slovenske države, na katerem so se zvrstile uspešnice s slovenskih glasbenih festivalov Slovenska popevka, EMA ter Melodije morja in sonca, nastale po letu 1991, je povezovala Bernarda Žarn.

Avtor fotografij: Matej Kolaković
Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija