Voditeljici sklepne prireditve Radia Hudo! Špela Šebenik in Tadeja Bizilj sta razglasili, da je najboljši novinarski razred ... Foto: Dejan Petek, Radio Slovenija
Voditeljici sklepne prireditve Radia Hudo! Špela Šebenik in Tadeja Bizilj sta razglasili, da je najboljši novinarski razred ... Foto: Dejan Petek, Radio Slovenija
... OŠ dr. Franja Žgeča Dornava! Čestitamo! Pariz vas že pričakuje! Foto: Dejan Petek, Radio Slovenija
Nagrada vsem udeležencem Radia Hudo! je bil tudi nastop skupine In&Out. Foto: Dejan Petek, Radio Slovenija

Projekt novinarskih delavnic za mlade Radio Hudo! je potekal vse šolsko leto. Mentorici, novinarki Programa za mlade Tadeja Bizilj in Špela Šebenik, sta mlade nadebudne novinarje iz vse Slovenije učili snemanja s snemalno napravo, priprav na pogovore in zasnove zanimivih, radijsko privlačnih oddaj. Z njimi sta bili, ko so se v eter oglašali prvič, in jih bodrili pri delu na terenu in v studiu. 1. junija pa sta v studiu 14 Radia Slovenija na zaključni prireditvi, kjer jih je spremljala tudi priljubljena skupina In&Out, razglasili najboljši novinarski razred.

Vsak novinarski razred je pripravil po eno tematsko oddajo in tekmovalni posnetek. Strokovna žirija in glasovalci prek dopisnic in spleta so med tekmovalnimi posnetki največ glasov prisodili Dornavčanom, ki za nagrado kmalu odpotujejo na nagradni izlet v Pariz, od koder se bodo oglašali našim poslušalcem. Drugi je novinarski razred OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica s predstavitvijo Latvije, ki se bo na nagradni izlet odpeljal z ladjico s prozornim dnom po Piranskem zalivu. Na tretje mesto se je uvrstila OŠ Naklo s prispevkom o Avstriji. Njihovi mladi novinarji bodo za Radio Hudo! poročali z Bleda, kjer jih za nagrado čaka vožnja s pletno. Tudi četrti novinarski razred je dobil tolažilno nagrado; OŠ Pirniče, ki je predstavila Španijo, bo podirala keglje na bowling stezi.

Če ste zamudili zaključno prireditev Radia Hudo!, v kateri smo izvedeli, kdo je pripravil najbolj prepričljivo in najbolj zanimivo oddajo, jo lahko poslušate tu. Oddaji zmagovalnega razreda pa lahko ponovno prisluhnete to soboto, 8. junija, po 9. uri v oddaji Hudo! Ker je med osnovnimi šolami zanimanje za sodelovanje veliko, bodo šolske novinarske delavnice potekale tudi v prihodnjem šolskem letu. Osnovne šole se k ustvarjanju novinarskih prispevkov v okviru Radia Hudo! lahko prijavijo na e-naslov hudo@rtvslo.si.