Letošnji nominiranci za športnika Primorske. Foto: Alan Radin Foto:
Letošnji nominiranci za športnika Primorske. Foto: Alan Radin Foto:

Za najboljšo primorsko ekipo pa je bil izbran nogometni klub FC Luka Koper.

Regionalni RTV center Koper-Capodistria, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino - slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so že 32-to leto zapored pripravili izbor najboljših primorskih športnikov. Tradicionalno prireditev Naš športnik je letos gostil Kulturni dom v Izoli. Najboljše so izbrali športni novinarji RTV centra Koper-Capodistria, Primorskih novic, Deželnega sedeža RAI za Furlanijo-Julijsko krajino, Primorskega dnevnika in spletnega portala slosport.org. Posnetek prireditve bo na sporedu Televizije Koper v sredo, 6. januarja, ob 18. uri, ponovitev pa v četrtek, 7. januarja, ob 22.30.

Na prireditvi, ki sta jo povezovala Erter Pust (Televizija Koper) in Iztok Novak Easy (Radio Koper), je v ženski konkurenci slavila telovadka Tea Ugrin. Vrhunec sezone za tržaško telovadko je bilo svetovno prvenstvo v športni gimnastiki oktobra v Glasgowu. 17-letna Ugrinova, ki brani barve tržaškega kluba Artistica '81, je z italijansko člansko reprezentanco izborila vozovnico za olimpijske igre.

Najboljši športnik Primorske leta 2015 je postal odbojkar Mitja Gasparini, ki je z reprezentanco osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu. 31-letni Izolan je na sedmih tekmah prispeval 107 točk ter postal tretji najučinkovitejši igralec evropskega prvenstva. Gasparini je neposredno iz začetnega udarca dosegel največ točk med vsemi igralci evropskega prvenstva.

Pri ekipah je zavoljo zmage v pokalu in superpokalu slavil koprski nogometni klub FC Luka Koper. Nogometaši Luke Koper so vse stavili na pokalno tekmovanje, ki jim je odpiralo pot v nogometno Evropo. V napetem polfinalnem obračunu so bili na dveh tekmah boljši od Domžal, v finalu na Bonifiki so gladko z 2:0 odpravili Celje. Ob pokalni lovoriki se Koprčani lahko pohvalijo tudi z osvojenim superpokalom.

Letos so bile nominirane v kategoriji najboljših primorskih športnic: odbojkarica Marina Cvetanovič, teniška igralka Andreja Klepač, jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, kajakašica Špela Ponomarenko Janić, telovadka Tea Ugrin in gorska kolesarka Tanja Žakelj. V kategoriji najboljših primorskih športnikov: rokometaš Dean Bombač, kanuista Luka Božič in Sašo Taljat, odbojkar Mitja Gasparini, veslač Rajko Hrvat, odbojkar Loris Manià in jadralec Vasilij Žbogar. V kategoriji najboljše primorske ekipe pa: rokometno društvo Koper 2013, nogometni klub FC Luka Koper, rokometni klub Mlinotest, odbojkarski klub Združena ekipa Olympia, klub malega nogometa Oplast in odbojkarski klub Salonit.

Služba za odnose z javnostjo

RTV Slovenija